De vergeten Republiek

De vergeten Republiek

Zutphen en de Nieuwe Wereld in de zeventiende eeuw

In de zogenoemde Gouden Eeuw werd niet alleen vanuit Holland en Zeeland handel én slavenhandel bedreven, ook het hertogdom Gelre liet zich niet onbetuigd. Vanuit Zutphen oriënteerden bijvoorbeeld de broers Hendrick en Alexander van der Capellen, telgen uit een oud-adellijke familie, en hun stadgenoten Willem Beeckman en Otto Keye zich op de verlokkingen van de Amerikaanse wereld overzee. Slechts een enkele hoofdpersoon uit De vergeten Republiek is daadwerkelijk in Amerika geweest, maar allemaal hebben ze een actieve, soms intieme relatie met de Nieuwe Wereld opgebouwd, en anderen daarin meegesleept, te beginnen met de boeren uit de Graafschap. De geschiedschrijving van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden heeft zich al snel na haar ontstaan gefocust op de regio’s en kringen waar het geld werd verdiend: de kooplieden en regentelites van het Westen. Willem Frijhoff corrigeert dat beperkte historisch perspectief. In dit magis trale boek illustreert hij de herleving van Oost-Nederland tijdens en na de rampzalige oorlogsjaren rond 1600 en de participatie van het hertogdom Gelre in de nieuwe Republiek aan de hand van een klein complex van adellijke en burgerlijke Zutphense families. Willem Frijhoff (Zutphen, 1942) is emeritus hoogleraar Geschiedenis van de Moderne Tijd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in de cultuur-, mentaliteits- en religiegeschiedenis van Europa en Noord-Amerika. In 1995 verscheen zijn monumentale boek Wegen van Evert Willemsz. Een Hollands weeskind op zoek naar zichzelf, 1607-1647.

€ 29,90

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €17,50 aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Winkel Rokin € 29,90

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

Nieuw Externe leverancier € 29,90

Afwijkende levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

ISBN
9789024437177
Uitgever
Boom
Druk vanaf
1e
Verschenen
01-11-2021
Taal
Nederlands
Bladzijden
480 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Geschiedenis algemeen
Thema

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 17,50. 

Bij bestellingen onder de € 17,50 bedragen de verzendkosten €2,95.

Voor verzending naar België wordt € 2,95 gerekend. De verzenkosten van tweedehands boeken bedragen € 2,95.

Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema