Evenementen

17
okt

Presentatie: 'Mag ik even iets tegen je aanhouden?' van Japke-d. Bouma

woensdag 17 oktober 2018 16:30

Presentaties van Japke-d. Bouma zijn altijd erg leuk. Ze was al eerder bij ons ten tijde van het verschijnen van haar vorige boeken (o.a. Uitrollen is het nieuwe doorpakken en Ga lekker zélf in je kracht staan) en dit was een feest van herkenning. Deze woensdag 17 oktober presenteert ze haar nieuwste. Gevuld met de rare bewoordingen die we allemaal wel eens tegenkomen maar bijna normaal zijn gaan vinden. Gelukkig heeft Japke de scherpte van geest om ze eruit te lichten voor ons! 

Voor iedereen die houdt van taal, maar ook voor iedereen die graag lacht om zichzelf. want niemand ontkomt eraan... Wees welkom bij Scheltema op de vierde verdieping!

Lees verder
18
okt

Scheltema kookt met SuriMAM!

donderdag 18 oktober 2018 17:00

Regelmatig bezoeken de dames van SuriMAM Cooking de keuken op onze tweede etage. Eén ding staat vast: dan gaat er overheerlijk Surinaams gegeten worden! Vorig jaar verscheen het eerste kookboek van de zussen Martha, Aretha en Moreen en inmiddels is het tijd voor deel twee! Op donderdag 18 oktober kunt u enkele recepten komen proeven. Njang Sweetie, tot dan!

Lees verder
25
okt

Presentatie: 'Persona' van Soraya Vink

donderdag 25 oktober 2018 18:00

Maak je klaar voor het arriveren van een aantal slapeloze nachten. De ijzingwekkende thriller van Soraya Vink komt eraan! Op 25 oktober zal de verschijning van 'Persona' feestelijk worden gevierd in boekhandel Scheltema! Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan muzikant en songwriter Danny Vera. Je bent uiteraard van harte welkom! Als je hierbij aanwezig wilt zijn stuur dan een mail naar Chantal.Hattink@harpercollins.nl, dan krijgt je een persoonlijke uitnodiging toegestuurd. Graag tot dan bij ons op de vierde verdieping!

Lees verder
01
nov

Presentatie: 'Een teken van leven' van Marion Bloem

donderdag 1 november 2018 17:00

Na het overlijden van haar zus, lukte het Marion Bloem niet om verder te werken aan een nieuw boek over haar Indische jeugd. Maanden van rouw volgden en toen lukte het haar om te beginnen aan Een teken van leven. Het resultaat is een indrukwekkend werk, doorspekt met Indische tradities, gebruiken en verhalen over dolende zielen, krachten en geesten. Op donderdag 1 november vindt de presentatie plaats. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Stuur een mail naar publiciteit@arbeiderspers.nl en dan zien we u heel graag tijdens deze bijzondere middag!

Lees verder
04
nov

De Amsterdamse Poppenkast: editie november!

zondag 4 november 2018 15:00

Het is de eerste zondag van de maand, dat kan maar één ding betekenen: Jan Klaassen komt langs! Op zondag 4 november om 15:00 uur is het weer tijd voor een spannend avontuur met de Amsterdamse Poppenkast! Ben je benieuwd naar de streken van deze kindervriend? Kom kijken naar deze speciale voorstelling op onze tweede verdieping!

Lees verder
18
okt

Presentatie: Rechtspraak Mediation

donderdag 18 oktober 2018 17:00

Donderdag 18 Oktober presenteert de Sdu de nieuwe uitgave van 'Rechtspraak Mediation'.

In de afgelopen jaren zijn op tal van terreinen vragen voorgelegd aan de rechter waarin de rode draad wordt gevormd door de verhouding tussen mediation als relatief nieuw juridisch fenomeen enerzijds en het rechtsbestel anderzijds. In deze derde herziene druk van Rechtspraak Mediation is wederom geprobeerd om enige orde in de desbetreffende jurisprudentie aan te brengen en de hoofdlijnen daarvan zichtbaar te maken.

U bent allen welkom bij ons op de vierde verdieping!

Lees verder
20
okt

Scheltema kookt: Marike Bol met Oh My Pie!

zaterdag 20 oktober 2018 14:00

Marike Bol komt bakken! En daar worden we heel gelukkig van want dat kan ze ERG goed! En haar baksels zijn geschikt voor iedereen. LETTERLIJK! Of je nu niet tegen gluten kan, suiker als de vijand ziet, of een beetje gezonder wil doen (maar de gebakjes niet kan laten staan) bij Marike kan je terecht.

Kom genieten van taart en slimme baktips bij ons kookeiland op 20 oktober vanaf 14 uur!

Lees verder
28
okt

Interview: Caroline Griep 'Lieve Facebookvrienden, ik heb borstkanker'

zondag 28 oktober 2018 16:00

In haar nieuwe boek ‘Lieve Facebook-vrienden, ik heb borstkanker’ deelt journalist Caroline Griep haar visie op ziekte, vriendschap en leven. Delen heeft haar in meerdere opzichten door een zware periode heen geholpen. Journalist Wies Verbeek zal haar tijdens deze samenkomst interviewen, over o.a. de vraag: hoe deel je met je (sociale) wereld dat je kanker hebt, zonder zielig te doen of mensen af te schrikken? Daarna is er tijd voor een eigen verhaal, een goed gesprek met gelijkgestemden of geïnteresseerden. Neem plaats bij ons aan de keukentafel op zondag de 28e, om 16.00 uur! 

Lees verder
03
nov

Scheltema kookt met Nora French

zaterdag 3 november 2018 14:00

Fast food ongezond? Niet per se! Nora French is gezondheidscoach en heeft daarnaast een druk gezin. Om niet te vervallen in ongezonde gewoontes, ging Nora op onderzoek uit naar goede, lekkere alternatieven die snel op tafel staan. Het resultaat: een overzichtelijk handboek boordevol heerlijke recepten voor de hele week. Op zaterdag 3 november om 14:00 uur vertelt Nora over haar werkwijze, geeft ze tips én laat ze ons het een en ander proeven. Tot dan!

Lees verder
04
nov

Spel-demonstratie: Patrimonia Amsterdam

zondag 4 november 2018 15:00

Dit is wel even speciaal: vandaag word het bordspel Patrimonia live bij ons gespeeld op de 2e etage! De makers van het spel zullen er zijn om uitleg te geven. Zo weten we nu al dat de plastic onderdelen gemaakt zijn van opgevist grachtenplastic, en de spellen worden in elkaar gezet in een plaatselijke sociale werkplaats. Amsterdamser kan bijna niet! 

Lees verder
MINDBUSZEUS2 : scheltema