Evenementen

25
apr

Presentatie: 'Generatie Columbine' van Hans Klis

donderdag 25 april 2019 17:00

Hans Klis snapt Amerika. Waar wij Europeanen de laatste tijd met groeiende verbijstering naar dat continent aan de overkant kijken, weet Hans Klis wat er gebeurt onder al die gekkigheid. Zijn boek 'Generatie Columbine' wordt vandaag (25 april) gepresenteerd en legt ons een realistisch en indringend beeld voor van de vorming van een generatie na deze gruwelijke schietpartij. 

Hans Klis woont in New York vanwaaruit hij verslag doet van interessante politieke en media-gerelateerde ontwikkelingen. Maar vandaag is hij in Nederland om de uitgave van dit belangrijke werk te vieren! Kom vooral met hem het glas heffen op dit inzichtrijke boek! Vanaf 17 uur bij ons op de 4e etage.

Lees verder
28
apr

Een goed begin van de dag: Yoga & Ontbijt met Mercedes Leon

zondag 28 april 2019 12:00

Op zondag 28 april beginnen we de dag goed, met een yoga en ontbijtsessie van Mercedes Leon! Mercedes is kookleraar, cateraar, chef en eigenaar van deli The Food Express. In haar recepten voeren plantaardige ingrediënten de boventoon, passend bij een gezonde leefstijl. In combinatie met yoga vormt dit de ultieme start van een dag vol energie. U bent van harte welkom op zondag 28 april bij deze inspirerende sessie! Let op: neem wel uw eigen mat mee.

Lees verder
04
mei

Professor S. en de verslaafde koning: ga mee op reis door het brein!

zaterdag 4 mei 2019 16:00

Ga mee op een spannend avontuur door je eigen brein! Professor Erik Scherder, kinderboekenschrijver Fred Diks en illustrator Mariëlla van de Beek brengen op zaterdag 4 mei een bezoek aan de winkel. Samen maakten ze het ontzettend leuke en leerzame boek Professor S. en de verslaafde koning, over Brian en Zhé en hun zoektocht door Breinstein. Wat blijkt? Koning Lobulus de Tweede regeert zijn land niet meer omdat hij te druk is met zijn gameverslaving. En waar is opa Professor S. toch gebleven? Kortom: het wordt één groot feest, zien we je dan?!

Lees verder
09
mei

Presentatie: Taal van de (gespecialiseerde) mediator

donderdag 9 mei 2019 16:00

Twee presentaties in één, dat zien we niet vaak. Uitgeverij Sdu draait er de hand niet voor om. Op donderdag 9 mei om 16:00 uur vieren we het verschijnen van de derde druk van het succesvolle Taal van de mediator en Taal van de gespecialiseerde mediator, een spin-off. Naast auteurs Eva Schutte en Monique van de Griendt geeft ook specialist in non-verbale communicatie Daniëlle Regnerij acte de présence. Een feestelijke middag waarbij u meer dan welkom bent! Aanmelden kan via g.schinkel@sdu.nl

Lees verder
23
mei

Presentatie: Waldemar Kamer 'Achter de façades van Parijs'

donderdag 23 mei 2019 15:00

Parijs is de verblijfplaats van de meest romantische sterren van Europa. Bekende namen zoals Marlene Dietrich en Rudolf Noerejev vertoefden met adelijke en politieke hoogstaande types in een artistiek en glamoureus milieu. Maar er is natuurlijk altijd een keerzijde aan deze sprankelende glitz. Waldemar Kamer kent deze verhalen en heeft ze neergepend in 'Achter de façades van Parijs'. Vandaag presenteert hij zijn boeiende inkijkje in deze elite-cultuur met de wringende en wrange verhalen achter de schermen van de chandeliers & champagne. Iedereen is welkom het glas te heffen op dit nieuwe spraakmakende boek. Vanaf 15 uur op de vierde etage!

Lees verder
25
apr

Sluit aan bij De Toneelleesclub!

donderdag 25 april 2019 19:00

Wat maakt een scène aansprekend en een monoloog de moeite waard? Wat zeggen de personages? Waar zit het conflict en hoe heeft de schrijver het geënsceneerd? Kortom: wat raakt jou wel of niet in een toneelstuk? Duik samen met De Tekstsmederij in de wereld van de Nederlandse theatertekst en sluit aan bij de Toneelleesclub! Aanmelden kan bij publiciteit@detekstsmederij.nl Kijk hier voor meer informatie

Lees verder
04
mei

Frederik de Vos over 'Fietsen zonder banden'

zaterdag 4 mei 2019 15:00

Op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Het aantal mensen dat de Tweede Wereldoorlog bewust heeft meegemaakt, wordt steeds kleiner. Frederik de Vos groeide als jonge jongen op in deze turbulente tijd. Hij schreef daarover Fietsen zonder banden: met het publiceren van dit boek heeft Frederik de Vos zijn verhaal vereeuwigd en ervoor gezorgd dat het verteld kan blijven worden. Op zaterdag 4 mei om 15:00 uur brengt hij een bezoek aan onze winkel. U bent van harte welkom om te komen luisteren!

Lees verder
05
mei

De Amsterdamse Poppenkast: editie mei 2019

zondag 5 mei 2019 15:00

Het is de eerste zondag van mei, dat kan maar één ding betekenen: Jan Klaassen komt langs! Op zondag 5 mei om 15:00 uur is het weer tijd voor een spannend avontuur met de Amsterdamse Poppenkast. Het is een extra bijzondere dag, want we vieren natuurlijk de vrijheid. Ben je benieuwd naar de streken van deze kindervriend? Kom kijken naar deze speciale voorstelling op onze tweede verdieping!

Lees verder
11
mei

Scheltema kookt met Emma Herngreen van Funky Vegan!

zaterdag 11 mei 2019 15:00

Comfort caramels na een break-up, citroen-meringuetaart op een zomerse dag of romige mini-quiches tijdens een gezellige borrel: Emma Herngreen bakt bij elke gelegenheid en stemming een heerlijk gerecht, en, gewapend met haar platenspeler, draait er nog een mooie plaat bij ook! Als klap op de vuurpijl zijn al haar recepten vegan en dus niet belastend voor dier en milieu. Muziek en eten zijn de ultieme smaakmakers, zo laat Emma ons zien. Op zaterdag 11 mei brengt ze een bezoek aan ons kookeiland: kom luisteren en proeven!

Lees verder
23
mei

Presentatie: Lyme, the first epidemic of climate change, van Mary Beth Pfeiffer

donderdag 23 mei 2019 17:00

Steeds meer mensen krijgen op de een of andere manier te maken met de ziekte van Lyme. Helaas bestaat er nog altijd veel onwetendheid over de symptomen, behandeling, preventie en gevolgen. De Lymevereniging zet zich in om dit te veranderen en zo veel mogelijk actuele informatie te verspreiden. Op donderdag 23 mei om 17:00 uur ontvangen we Mary Beth Pfeiffer, de Amerikaanse onderzoeksjournalist en auteur van het boek Lyme, the first epidemic of climate change. In haar onderzoek legt ze de connectie tussen de opwarming van de aarde en de steeds snellere verspreiding van de ziekte van Lyme. U bent van harte welkom om te komen luisteren naar belangrijke verhaal.  

Lees verder
MINDBUSZEUS2 : scheltema