Evenementen

16
feb

Kunstweken: Modeworkshop van model Tanja Kok en coach Paultje Column

zaterdag 16 februari 2019 15:00

Het zijn kunstweken bij Scheltema. Een breed begrip, deze middag belichten we de wereld van de mode!

Iedereen wil model worden, en tegenwoordig ligt dat meer binnen handbereik dan ooit! Internationaal fotomodel en expert Tanja Kok geeft je de tips die je nodig hebt om het te maken in de bizz. Want via Instagram en andere social media heb je nu je eigen carrière in de hand. Alvast 1 TIP: de persoonlijkheid van een model is enorm belangrijk voor succes. 

Maar als model moet je ook op de catwalk kunnen lopen. En dit is nog een hele kunst! Leer vandaag van Paultje Column, trainer en modellen goeroe to the stars / castingdirector.  Hij gaat je klaarstomen voor de Catwalk en uitleggen aan welke eisen je moet voldoen! 

Kom vooral langs bij deze geweldige workshopmiddag en wie weet sta jij binnenkort op de Cover van de Vogue!
Iedereen is welkom bij ons op de 4e etage.

Lees verder
17
feb

Kunstweken: Lezing Nico Koster, Amsterdam en zijn iconen

zondag 17 februari 2019 16:00

Het zijn de kunstweken bij Scheltema! Een breed begrip, deze middag belichten we de wereld van de fotografie!

Vandaag hebben we een interview met Nico Koster. Hij zal in gesprek gaan met Corrie Verkerk. Koster wist een divers gezelschap aan iconen voor de gevoelige plaat te krijgen, maar mag zelf ook al wel een icoon genoemd worden. Winnaar van de World Press Photo en de Zilveren Camera. Deze man heeft genoeg verhalen te vertellen om iedere dag een lezing te geven, maar bij ons is hij slechts een uurtje. Dus grijp je kans! Exclusief bij Scheltema, op de vierde etage.

Lees verder
22
feb

De Nacht van het Spannende Boek

vrijdag 22 februari 2019 20:00

Liefhebbers van het spannende boek, opgelet: op vrijdag 22 februari vindt de Nacht van het Spannende Boek plaats! We geven op deze avond het startsein voor de Thriller Tiendaagse én lanceren het Hebban Thrillermagazine. Daar horen natuurlijk topauteurs van Nederlandse bodem bij. Om 19:30 uur openen wij onze deuren en om 20:00 uur begint de avond officieel, met de presentatie van het Thrillermagazine. Een bloedstollende avond om niet te missen!

Lees verder
24
feb

Scheltema Kids: Knutselmiddag!

zondag 24 februari 2019 15:00

Zondag is de ultieme dag om lekker te knutselen. Elke week hebben we weer een nieuw knutselidee! Maar het is nog even een verrassing wat we precies gaan doen! Alle stiften, schaartjes, prittstiften liggen voor je klaar, en er is natuurlijk ook limo en iets (gezond) te snoepen. Kom creatief doen, op de tweede etage bij de kinderboeken, elke zondag van drie tot vier.

Lees verder
28
feb

De Boekhandelsprijs 2019: de bekendmaking!

donderdag 28 februari 2019 17:00

Jaarlijks kiezen Nederlandse boekenvakkers hun favoriete Nederlandstalige literaire boek waarvan zij vinden dat het extra aandacht verdient. Dit jaar kent vier geweldige genomineerden: De goede zoon (Rob van Essen), Gebrek is een groot woord (Nina Polak), Drift (Bregje Hofstede) en Onder de Paramariboom (Johan Fretz). Op donderdag 28 februari om 17:00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt en heffen we het glas op de Nederlandse literatuur! U bent van harte welkom tijdens deze feestelijke middag!

Lees verder
17
feb

Scheltema Kids: Knutselmiddag!

zondag 17 februari 2019 15:00

Zondag is de ultieme dag om lekker te knutselen. Elke week hebben we weer een nieuw knutselidee! Maar het is nog even een verrassing wat we precies gaan doen! Alle stiften, schaartjes, prittstiften liggen voor je klaar, en er is natuurlijk ook limo en iets (gezond) te snoepen. Kom creatief doen, op de tweede etage bij de kinderboeken, elke zondag van drie tot vier.

Lees verder
19
feb

Presentatie: Diggy Dex 'Taalkunstenaars'

dinsdag 19 februari 2019 16:30

Diggy Dex in the house! De meest charmante rapper van Nederland komt naar Scheltema. Want zijn teksten zijn nu voor het eerst gebundeld in boekvorm. De eerste in de nieuwe serie 'Taalkunstenaars' waarbij de lyriek van performers speciale (literaire) aandacht krijgt.

Vandaag wordt deze rapbundel gepresenteerd met een klein feestje bij ons op de vierde etage. Je bent welkom om te toosten op deze volgende stap in de carrière van een markant en intrigerend artiest!

Lees verder
23
feb

Kunstweken: Lezing Willem Lenssinck

zaterdag 23 februari 2019 16:00

Het zijn de Kunstweken bij Scheltema! Deze zaterdag de 23e februari hebben we Willem Lensinck te gast. Bekend van zijn strakke design en vloeiende sculpturen zal dhr. Lenssinck een lezing houden over zijn werk en techniek. Zijn designs kenmerken zich in een vrijheid van toepassing, of het nou in sculptuur, keramiek of meubelontwerp is. Een van deze vrije vormen zal ook te bewonderen zijn bij ons in de etalage, wat exclusief voor deze periode geplaatst wordt. Tijdens deze informatieve middag zal er tevens tijd zijn voor vragen en natuurlijk een handtekening in een van zijn overzichtswerken. U bent meer dan welkom te komen luisteren naar deze inspirerende kunstenaar voor een blik achter de schermen van deze rasechte vormgever!

 

Lees verder
24
feb

Kunstweken: Lezing William Rutten over 'Picstory'

zondag 24 februari 2019 16:00

Het zijn kunstweken bij Scheltema. Een breed begrip, deze middag belichten we de wereld van de fotografie!

Een beetje celebspotter weet het: William Rutten kent ze allemaal. De grootste en bekendste sterren staan voor zijn camera. Afgelopen november kwam de 2e editie uit van zijn overzichtswerk 'Picstory'. Deze 2e druk kwam met 16 extra pagina's celebs en stories. Waaronder Beyonce. Om maar even een name te droppen. Deze zondag de 24e is de man himself bij ons om een paar van zijn starstruck verhalen te vertellen. Kom vooral luisteren en genieten! Vanaf 16 uur op de 4e etage.

Lees verder
01
mrt

Lezing: 'Arctica' van Bernice Notenboom

vrijdag 1 maart 2019 17:30

We zijn zeer verheugd Bernice Notenboom te mogen ontvangen in onze winkel! Vrijdag 1 maart zal ze bij ons aanwezig zijn om te praten over haar vele projecten. Wij kennen haar vooral van haar boeken 'Arctica' en 'Tegenpolen'. En van de fantastische televisiedocu 'Klimaatjagers'. Maar Bernice  is een frequent spreker op de wereldpodia, bij oa. Tedx.

Het onderwerp van onze carbon footprint is nog nooit zo belangrijk geweest en het wordt allengs nijpender. Bernice Notenboom heeft het allemaal met eigen ogen gezien en is als geen ander bevlogen geraakt om eindelijk verandering te genereren tegen de verslechtering van het klimaat. Kom luisteren naar deze expert, iedereen is welkom om mee te denken over dit onderwerp dat ons allen aangaat.

Lees verder
MINDBUSZEUS2 : scheltema