Evenementen

24
aug

Scheltema op de Uitmarkt 2019

zaterdag 24 augustus 2019 11:00

Tijdens de Uitmarkt vieren we de opening van het culturele seizoen. Dit jaar keren we terug naar het Museumplein, het culturele hart van de stad. Op zaterdag en zondag kunt u traditiegetrouw terecht op de boekenmarkt. Uiteraard zijn wij aanwezig, met een kraam vol prachtige speciaal voor u geselecteerde toptitels, tegen nóg mooiere prijzen. Tot ziens op de Uitmarkt 2019!

Lees verder
25
aug

Presentatie: De minderweter van Pieter de Bruijn Kops

zondag 25 augustus 2019 16:00

De voordrachten van Pieter de Bruijn Kops zijn immer memorabel. Daarom zijn we verheugd hem te mogen ontvangen voor de presentatie van zijn tweede dichtbundel, De minderweter. In zijn gedichten weet Pieter de lezer te verrassen, zowel qua stijl als met de thematiek die hij aansnijdt. Een middag vol wonderschone woorden: u bent van harte welkom om het verschijnen van De minderweter mee te vieren! 

Lees verder
29
aug

Presentatie: Dansen te ontspringen van Rosa Schogt

donderdag 29 augustus 2019 17:00

Sprookjes, liefde, internetseks, de dood: een niet al te voor de hand liggende combinatie van elementen des levens. In haar eerste poëziebundel brengt Rosa Schogt deze onderwerpen, en meer, samen. Geestig, zo nu en dan confronterend, helder en vol taalvirtuositeit, dat is Dansen te ontspringen. En, een leuk detail, Rosa werkte vroeger bij Scheltema! Mede daarom vinden we het een eer haar te mogen ontvangen voor de feestelijke presentatie op donderdag 29 augustus. U bent van harte welkom om het verschijnen van deze bundel mee te vieren! 

Lees verder
31
aug

Maak kennis met de Volksuniversiteit tijdens de Talenmarkt!

zaterdag 31 augustus 2019 12:00

Bent u geïnteresseerd om een andere taal te leren? Kom dan op zaterdag 31 augustus naar de Talenmarkt van de Volksuniversiteit in Scheltema! Door het gehele pand zijn de leraren van de taalcursussen te vinden, en is er veel informatie te verkrijgen over de opleidingen van dit Amsterdamse cursuscentrum.

 

Lees verder
04
sep

Introductieworkshop The Artist's Way

woensdag 4 september 2019 10:30

Deze workshop is een introductie op de 13-weekse de cursus/training 'The Artist's Way' die 18 september start. De cursus is gebaseerd op The Artist’s Way, van Julia Cameron. De methode van Julia Cameron is een onmisbare aanvulling voor elke kunstenaar of schrijver en diegene die een creatiever leven wil leiden. Josephina Vrijdaghs heeft al twintig jaar ervaring met het geven van The Artist's Way. U bent van harte welkom op de vierde verdieping!

Lees verder
25
aug

Scheltema op de Uitmarkt 2019

zondag 25 augustus 2019 11:00

Tijdens de Uitmarkt vieren we de opening van het culturele seizoen. Dit jaar keren we terug naar het Museumplein, het culturele hart van de stad. Op zaterdag en zondag kunt u traditiegetrouw terecht op de boekenmarkt. Uiteraard zijn wij aanwezig, met een kraam vol prachtige speciaal voor u geselecteerde toptitels, tegen nóg mooiere prijzen. Tot ziens op de Uitmarkt 2019!

Lees verder
27
aug

Presentatie: Onbekend maar niet vergeten, van Carina van Leeuwen en Sybilla Claus

dinsdag 27 augustus 2019 16:30

Moordzaken, speurwerk, CSI: het beeld dat ons dagelijks wordt voorgeschoteld is vaak anders dan de werkelijkheid. Dat laten forensisch rechercheur Carina van Leeuwen en journalist Sybilla Claus zien in Onbekend maar niet vergeten. Carina werkt dagelijks aan onopgeloste moordzaken, met doden die (nog) niet geïdentificeerd zijn en vertelt hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat. Aan de hand van gesprekken met andere top-experts uit het vak, duikt Sybilla nog dieper deze verdrietige, maar toch intrigerende materie in. Op dinsdag 27 augustus presenteren de auteurs het eindresultaat, Onbekend maar niet vergeten. U bent van harte welkom bij deze presentatie! 

Lees verder
30
aug

Presentatie: Onder verdenking van Eric Oosthoek

vrijdag 30 augustus 2019 16:30

Onder verdenking vertelt het verhaal van Maarten Severyn, die onderzoekt doet naar twee opmerkelijke politiezaken. Enerzijds een seriemoordenaar die opnieuw toeslaat, anderzijds een bedreiging aan het adres van een journalist. Tegelijkertijd probeert hij om te gaan met de plotselinge dood van zijn vrouw. Maarten is gebonden aan de wet, maar buigt zo nu en dan de regels in zijn zoektocht naar antwoorden. Op vrijdag 30 augustus om 16:30 uur presenteert auteur Eric Oosthoek Onder verdenking. Bent u net zo benieuwd als wij? Kom langs tijdens de feestelijke presentatie! 

Lees verder
31
aug

Booklovers' Tours: Verboden Vruchtenwandeling

zaterdag 31 augustus 2019 14:00

Amsterdam is een stad vol pikante en verleidelijke verhalen en fungeert dan ook vaak het literaire decor van fictionele en non-fictionele uitspattingen. Booklovers' Tours organiseert tijdens de zomermaanden een wandeling langs spraakmakende locaties in Amsterdam, beginnend bij Vascobelo op onze eerste etage! Meld u snel aan, want vol is vol.

Lees verder
04
sep

Pubquiz! 'Hoeveel poten heeft een octopus?' van Flip van Doorn en Jonah Kahn

woensdag 4 september 2019 17:00

Nutteloze kennis bestaat niet. Of is kennis überhaupt nutteloos? Eén ding is zeker: er breekt altijd een moment aan waarop dat ene weetje nét is wat je nodig hebt om een verpletterende indruk achter te laten. Bijvoorbeeld tijdens de Hoeveel poten heeft een octopus? Pubquiz! Op woensdag 4 september presenteren Flip van Doorn en Jonah Kahn niet alleen hun nieuwste boek Hoeveel poten heeft een octopus?, maar ook een bloedstollende, leerzame en vooral feestelijke pubquiz. Lees je snel in, doe mee en laat ons allen steil achterover slaan met al je navelpluis-octopus-worldrecordfeitjes! We verklappen alvast dat het antwoord acht fout is. 

Lees verder
pro-mbooks1 : scheltema