Evenementen

16
jun

Booklovers' Tours: Verboden Vruchtenwandeling

zondag 16 juni 2019 14:00

Amsterdam is een stad vol pikante en verleidelijke verhalen en fungeert dan ook vaak het literaire decor van fictionele en non-fictionele uitspattingen. Booklovers' Tours organiseert tijdens de zomermaanden een wandeling langs spraakmakende locaties in Amsterdam, beginnend bij Vascobelo op onze eerste etage! Meld u snel aan, want vol is vol.

Lees verder
18
jun

Presentatie: Gids naar Nederlandse Musea

dinsdag 18 juni 2019 16:30

De website opwegnaardekunst.nl is een schatkist aan informatie voor eenieder die van kunst houdt, maar nog niet alle musea in Nederland heeft weten te vinden. En vanaf 18 Juni is dit nu ook in boekvorm! Micky Piller en Kristoffel Lieten hebben hun persoonlijke observaties van alle speciale collecties en historische achtergronden nu gebundeld. En dit heeft geleid tot werkelijk een zeer handzaam referentiewerkje. Vandaag presenteren ze deze gids en hopen daarmee meer mensen naar de tot nu toe wat onontdekte speciale kunstcollecties te lokken. Dus graag nodigen we iedereen uit om vandaag langs te komen, en zich aan de hand te laten meenemen naar alle verborgen kunstschatten van ons prachtige landje! Vanaf half vijf op de vierde etage; wees welkom!

 

Lees verder
22
jun

Booklovers' Tours: Verboden Vruchtenwandeling (korte versie)

zaterdag 22 juni 2019 16:00

Amsterdam is een stad vol pikante en verleidelijke verhalen en fungeert dan ook vaak het literaire decor van fictionele en non-fictionele uitspattingen. Booklovers' Tours organiseert tijdens de zomermaanden een wandeling langs spraakmakende locaties in Amsterdam, beginnend bij Vascobelo op onze eerste etage! Dit is de verkorte versie van een uur. Meld u snel aan, want vol is vol.

Lees verder
06
jul

De Amsterdamse Poppenkast: editie juli 2019

zaterdag 6 juli 2019 15:00

Het is de eerste zaterdag van juli, dat kan maar één ding betekenen: Jan Klaassen komt langs! Op zaterdag 6 juli om 15:00 uur is het weer tijd voor een spannend avontuur met de Amsterdamse Poppenkast. Ben je benieuwd naar de streken van deze kindervriend? Kom kijken naar deze speciale voorstelling op onze tweede verdieping!

Lees verder
15
jul

De moeder, de schrijver, de vrouw

maandag 15 juli 2019 14:00

Mechteld Jansen van Booklovers' Tours neemt u mee op een uitgebreide wandeling langs prachtige plekken in de binnenstad, die de achtergrond vormen van bepalende scènes in de romans, verhalen en gedichten van onder anderen Anna Enquist, Maartje Wortel en Annie M.G. Schmidt. Gezamenlijk gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag hoe bepalend het moederschap is, voor zowel de auteurs als de personages die zij aanvoeren. Vascobelo op onze eerste etage fungeert als startpunt. Reserveer snel uw plek en wandel gezellig mee!

Lees verder
16
jun

Aadje Piraatje Voorleesmiddag: Ton Meijer op bezoek!

zondag 16 juni 2019 15:00

Op zondag 16 juni mei maken we een feestelijke reis door het enorm spannende verhaal van Aadje Piraatje! Onze grote vriend bestaat maar liefst tien jaar en dat is natuurlijk een heel speciaal moment. Samen met acteur Ton Meijer vieren we deze verjaardag in onze voorleesboot. Neem je papa mee, want het is ook nog eens Vaderdag. Zondag 16 juni, 15:00 uur op de tweede etage. Wees op tijd, want anders mis je de boot!

Lees verder
19
jun

Lezing: Marcel Canoy over 'De bank van goede bedoelingen'

woensdag 19 juni 2019 16:30

Deze woensdag 19 juni is Marcel Canoy te gast bij Scheltema om te praten over zijn recent verschenen boek 'De bank van goede bedoelingen'. De econoom zal vertellen over wat hij heeft meegemaakt toen hij 2 jaar lang onbelemmerd bij de Rabobank mocht meekijken. Volgens econoom Canoy is de bank op de goede weg, maar toch ziet hij ruimte voor verbetering. Hij pleit voor het instellen van een behavioral risk officer, een hooggeplaatste medewerker die stuurt op gedrag. “Het gaat niet alleen om regels, maar juist ook om gedrag. De bank en de samenleving zouden gebaat zijn bij zo iemand, die direct rapporteert aan de raad van bestuur.” Deze woensdagmiddag zal hij verder ingaan op de consequenties die zijn boek teweeg heeft gebracht in het bankwezen.

Bent u geïnteresseerd? Dan bent u welkom! Vanaf half vijf, op de vierde etage.

Lees verder
06
jul

NRC Boekenclub #2: De goede zoon van Rob van Essen

zaterdag 6 juli 2019 15:00

Elke vrijdag recenseert NRC recent verschenen boeken, maar minstens zo interessant is wat u, de lezer thuis, er wel niet van denkt. Daarom organiseert de krant maandelijks een online leesclub, waarbij uw mening centraal staat. De tweede leesclub staat, hoe kan het ook anders, in het teken van het met de Libris Literatuurprijs bekroonde De goede zoon van Rob van Essen. Op zaterdag 6 juli kunt u tijdens de Live Leesclub met de auteur zelf in gesprek. U bent van harte welkom tijdens deze bijzondere middag!

Lees verder
11
jul

Sluit aan bij De Toneelleesclub!

donderdag 11 juli 2019 19:00

Wat maakt een scène aansprekend en een monoloog de moeite waard? Wat zeggen de personages? Waar zit het conflict en hoe heeft de schrijver het geënsceneerd? Kortom: wat raakt jou wel of niet in een toneelstuk? Duik samen met De Tekstsmederij in de wereld van de Nederlandse theatertekst en sluit aan bij de Toneelleesclub! Aanmelden kan bij publiciteit@detekstsmederij.nl Kijk hier voor meer informatie

Lees verder
20
jul

Scheltema kookt met SuriMAM Cooking!

zaterdag 20 juli 2019 13:00

Regelmatig bezoeken de dames van SuriMAM Cooking de keuken op onze tweede etage. Eén ding staat vast: dan gaat er overheerlijk Surinaams gegeten worden! Inmiddels hebben Martha, Aretha en Moreen twee kookboeken op hun naam staan. Tijd voor een proeverij. Op zaterdag 20 juli kunt u komen genieten van al het heerlijks dat de dames te voorschijn toveren. Njang Sweetie, tot dan!

Lees verder
MINDBUSZEUS2 : scheltema