Evenementen

24
okt

Presentatie: 'De oorlog van horen zwijgen' van Mieke Eerkens

donderdag 24 oktober 2019 17:00

Deze donderdag de 24e presenteert uitgeverij DeGeus bij ons een nieuwe roman; 'De oorlog van horen zwijgen'. Deze indringende roman over overlevers van twee verschillende oorlogen die steun bij elkaar zoeken in hun gezamenlijke trauma. In Nederland hebben we vele culturen, ieder met hun eigen moeilijke verleden. Een van de thema's in deze ontroerende roman is dan ook het verschil van deze achtergronden, maar tegelijkertijd de basale menselijkheid die we allen overeenkomstig hebben. Mieke Eerkens schreef dit boek over het belang van familiebanden.

Graag nodigen we u uit om aanwezig te zijn bij deze presentatie! U bent welkom vanaf vijf uur, op de vierde etage. Bent u erbij?

Lees verder
27
okt

Maand van de Geschiedenis: de geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten

zondag 27 oktober 2019 15:00

Op zondag 27 oktober om 15:00 uur brengen Marieke van Delft en Reinder Storm, auteurs van het onvolprezen De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten een bezoek aan de winkel. Aan de hand van prachtig beeldmateriaal zullen zij hun licht laten schijnen op de rijke geschiedenis die ons land kent. U bent van harte welkom om te komen luisteren!

Lees verder
27
okt

Maand van de Geschiedenis: Caroline Hanken over Een huis genaamd Marseille

zondag 27 oktober 2019 16:00

We kennen Huis Marseille tegenwoordig als prachtig fotomuseum. Maar dit indrukwekkende pand aan de Keizersgracht kent een rijke geschiedenis. Sinds de bouw in 1665 heeft een bonte stoet aan figuren hier gewoond. Allemaal met een eigen verhaal. Antropoloog Caroline Hanken besloot op zoek te gaan naar de verhalen achter de gevel van zowel Keizersgracht 401 als het buurpand ernaast. In Een huis genaamd Marseille maken we kennis met de bewoners. Op zondag 27 oktober is Caroline Hanken in het kader van de Maand van de Geschiedenis te gast en vertelt ze over de historie van Huis Marseille. Een middag om niet te missen!

Lees verder
31
okt

Presentatie: Op zoek naar Karadzic van Zvezdana Vukojevic

donderdag 31 oktober 2019 17:00

Op 20 maart 2019 werd de Servische oorlogsmisdadiger Radovan Karadzic veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Vlak na zijn aanhouding in 2008 reisde journalist Zvezdana Vukojevic af naar Bosnië, voor een interview met zijn dochter en vrouw. Dit interview leidde er uiteindelijk toe dat Zvezdana een uitnodiging ontving van de man zelf. In een uitgebreide zoektocht naar de man achter de gruwelijkheden van de Bosnische oorlog in de negentiger jaren, sprak de journalist een breed scala aan deskundigen en betrokkenen. De voornaamste conclusie: Karadzic is een man met vele gezichten. Op donderdag 31 oktober om 17:00 uur presenteert Zvezdana Vukojevic het eindresultaat, Op zoek naar Karadzic. U bent van harte welkom om te komen luisteren naar dit intrigerende verhaal!

Lees verder
03
nov

De Amsterdamse Poppenkast: editie november 2019

zondag 3 november 2019 15:00

Het is de eerste zondag van de maand, dat kan maar één ding betekenen: Jan Klaassen komt langs! Op zondag 3 november om 15:00 uur is het weer tijd voor een spannend avontuur met de Amsterdamse Poppenkast. Ben je benieuwd naar de streken van deze kindervriend? Kom kijken naar deze speciale voorstelling op onze tweede verdieping!

Lees verder
26
okt

Literaire talkshow: Ronald Ockhuijsen & Pie Aerts

zaterdag 26 oktober 2019 16:00

Pie Aerts reisde de wereld rond, van de diepe jungles van West-Papua, tot de verre gebieden van Bolivia en de kleinste dorpjes in de Hymalayas tot het kloppende hart van de Okavango Delta. Hier maakte hij foto's van het echte leven, rauw, puur, eerlijk. Deze zaterdag 26 oktober gaat hij in gesprek met hoofdredacteur van het Parool en interviewer extra-ordinaire Ronald Ockhuijsen, in onze serie Literaire gesprekken.

U bent welkom te komen luisteren naar dit unieke gesprek met een van de meest berezen mensen op aarde! Vanaf 16 uur op de 4e etage. Tot dan!

Lees verder
27
okt

Heel Amsterdam Bakt jr. met Rutger en Mark!

zondag 27 oktober 2019 15:30

Rutger van den Broek is toch wel onze favo bakker, en samen met kinderboekenschrijver Mark Haayema heeft hij een wel heel leuk bakboek gemaakt! Op zondag 27 oktober zijn de heren bij ons in de winkel, met 't Verrukkelijke Kinderbakboek! Met de lekkerste recepten en leukste verhalen, en de mooiste tekeningen. Voor ons wel reden voor een feestje... Kom je ook meegenieten van de heerlijkste baksels? Iedereen is welkom, op ons kookeiland op de tweede etage, vanaf half vier. Tot dan!

Lees verder
30
okt

Presentatie: Het Grote Foute Jongens Boek deel 2

woensdag 30 oktober 2019 16:30

Rob Hoogland en Arthur van Amerongen hebben een mening. Ongezouten. Over alles. Doorgaans spuien ze die satirische blik op de wereld in hun columns in resp. de telegraaf, en de Volkskrant / HP/de Tijd. En dat is officieel, dan ben je columnist. Maar daar houdt het niet op...

Dit is hun tweede samenwerking na het succesvolle 'Grote Foute Jongens Boek deel 1' uit 2017. En deze foute jongens (een zelfverkozen predikaat) vieren in Scheltema de uitgave van hun nieuwste! Aangezien dat zeker een gelegenheid is voor een feestje nodigen we eenieder uit die geïnteresseerd is om langs te komen. Vanaf half vijf, op de vierde etage! Wij hebben er zin in!

Lees verder
01
nov

Presentatie: De Kennedy Files II van Erik Varekamp en Mick Peet

vrijdag 1 november 2019 16:30

Deel 2 van de Kennedy Files is er! We bevinden ons inmiddels in de turbulente dertiger en veertiger jaren, tijdens een geheime missie in Europa. Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en alle politieke verschuivingen die daarmee gepaard gingen, keert Joseph F. Kennedy noodgedwongen terug naar Washington. Hij laat zijn zoons achter met een grote ambitie: de eerste Iers-katholieke president van de Verenigde Staten worden. Erik Varekamp en Mick Peet brengen deze bepalende periode uit de twintigste eeuw op indringende wijze in beeld. Op vrijdag 1 november vieren we het verschijnen van het tweede deel van De Kennedy Files. Bent u erbij?

Lees verder
03
nov

De Amsterdamse Poppenkast: Sint editie!

zondag 3 november 2019 15:00

Het is de eerste zondag van de maand, dat kan maar één ding betekenen: Jan Klaassen komt langs! Op zondag 1 december om 15:00 uur is het weer tijd voor een spannend avontuur met de Amsterdamse Poppenkast. Deze maand is extra feestelijk, want de Sint is in het land! En laat Jan Klaassen nu nét groot fan zijn van de Goedheiligman. Ben je benieuwd naar de streken van deze kindervriend? Kom kijken naar deze speciale voorstelling op onze tweede verdieping!

Lees verder
pro-mbooks1 : scheltema