Evenementen

14
nov

Huiskamer voor hoogbegaafden

donderdag 14 november 2019 18:30

Elke maand is in Scheltema de Huiskamer voor Hoogbegaafden te vinden. Deze ontmoetingsplek is er voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp, zelf (misschien) hoogbegaafd is of iemand kent die het is. Er is een vraagbaak en coach aanwezig, maar het is ook een plek om gewoon te kletsen met gelijkgestemden. Oftewel; iedereen is welkom! Deze donderdag 14 november aan de lange tafel op de vierde verdieping. Van 18:30 tot 20:30 uur kunt u vrij aanschuiven.

Lees verder
16
nov

De Speld presenteert De Toekomst!

zaterdag 16 november 2019 15:00

De toekomst is onbekend. En dat is ronduit beangstigend, want de wereld verandert door alle technologische ontwikkelingen in een ongekend tempo. Vroeger veranderde de wereld natuurlijk ook, maar dat was in een gekend tempo. Gelukkig heeft satirisch nieuwsplatform De Speld hier een boek aan gewijd: De toekomst: het boek bereidt je voor om te overleven in iedere mogelijke toekomst. Tijdens het evenement bij Scheltema presenteren auteurs Jochem van den Berg en Simoon Hermus de belangrijkste bevindingen uit hun jaar onderzoek naar de ontwikkelingen die onze toekomst vormen. Ook is er ruimte voor een Q&A na afloop en worden er boeken gesigneerd. Tot dan!

Lees verder
20
nov

Presentatie: Droomboek van Save the Children

woensdag 20 november 2019 16:30

Dromen zijn een van de dingen die ons allemaal verbinden. Zeker kinderen hebben een rijke fantasie en een overschot aan dromen, ongeacht waar op de wereld ze zich bevinden. Fotograaf Chris de Bode zocht kinderen in noodsituaties op en maakte, in opdracht van Save the Children, indrukwekkende portretten. Het eindresultaat is het prachtige Droomboek, dat op woensdag 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, bij ons gepresenteerd wordt. U bent van harte welkom bij deze presentatie!

Lees verder
23
nov

Sinterklaas slaapt, kom je hem wakker maken?! 23 november

zaterdag 23 november 2019 09:45

De Sint is weer in het land! 's Avonds rijdt hij over de daken, maar daarna duikt hij heerlijk in zijn bed op onze vierde etage. Het enige probleem: Sint wordt nogal moeilijk wakker... De Hoofdpiet kan jouw hulp goed gebruiken! Kom je Sint wakker maken? Om 09:45 uur gaan we samen met Piet naar zijn slaapkamer. Natuurlijk hoort er ook een mooi cadeautje bij. Tot dan!

Lees verder
27
nov

Presentatie: 'Festival' van Iris Hermans

woensdag 27 november 2019 16:30

Voor iedereen die wel eens een 'Gap Year' heeft genomen. Of daarover droomt... 

Iris Hermans ondervond het aan der lijve, zij woonde een tijd lang in Barcelona en deed de ervaring op die ze gebruikte voor deze nieuwe roman. 'Festival' is een YA roman, dat betekent dat het voor die heerlijke tussenleeftijd is tussen kind en volwassene. De leeftijd waarin lezen pas echt leuk is volgens sommigen. Daarom zijn we heel blij met het verschijnen van deze potentiële bestseller! 

Graag nodigen we iedereen uit om te delen in de feestvreugde, vanaf half vijf op de tweede etage! Tot dan!

Lees verder
16
nov

Stripmiddag met De Rechter!

zaterdag 16 november 2019 15:00

Bij Scheltema houden we van strips! En om te vieren dat een van onze favorieten internationaal gaat houden we een gezellige stripmiddag. Want 'De Rechter' is nu ook in het engels verschenen, en daarnaast is er ook een kersvers Nederlands album uit!

Het creatieve brein achter de Rechter, Jesse van Muylwijck, zal deze zaterdag de 16e November bij ons aanwezig zijn voor vragen, handtekeningen en tekeningen van eigen hand. We willen iedereen uitnodigen die de strip, en specifiek de Rechter, een warm hart toedraagt. Wij zorgen dat er meer dan voldoende exemplaren van Kopzorgen en Hoofdzaken en de Engelstalige The Judge, a Touch of Dutch aanwezig zijn! 

Lees verder
17
nov

Yvette van Boven in gesprek met Mari Maris!

zondag 17 november 2019 16:00

Twee grande dames van uit de culinaire wereld, Yvette van Boven en Mari Maris, gaan op 17 november om 16:00 uur met elkaar in gesprek! De ultieme afsluiting van onze Kookboekenweek. Onlangs verscheen Maison Mari, het nieuwste kookboek van Mari Maris, waarin we aan de hand genomen worden bij het organiseren van het perfecte diner voor familie en vrienden. Want, zo weet iedereen, naast dat zo'n avond bijzonder gezellig is, levert het ook de nodige stress op. Met de feestdagen in het vizier is dit een middag om niet te missen!

Lees verder
21
nov

Literair vertaalkwartet onder leiding van Harrie Lemmens

donderdag 21 november 2019 18:00

De Braziliaanse literatuur verdient het meer dan om gevierd te worden! Op donderdag 21 november doen we dat dan ook, met de presentatie van maar liefst drie nieuwe titels van Uitgeverij Koppernik: Ambtenaar Belmiro van Cyro dos Anjos, De hyena, niet de hond van Zuca Sardan en het Braziliënummer van Zuca-Magazine. Onder bezielende leiding van vertaler Harrie Lemmens vullen we de avond met prachtige verhalen uit de Braziliaanse literatuur, beeldschone fotografie van Ana Carvalho en een muzikaal intermezzo van de Portugese zanger en gitarist Tiago Belo. U bent van harte welkom tijdens het Literair vertaalkwartet, op donderdag 21 november vanaf 18:00 uur.

Lees verder
24
nov

Wandeling door historisch Amsterdam met auteur Jacobine van den Hoek

zondag 24 november 2019 13:00

We hebben iets bijzonders: een wandeling door historisch Amsterdam, samen met Jacobine van den Hoek, auteur van Zondebok, en Mechteld Jansen van Booklovers' Tours. We keren terug naar het Amsterdam van 1566, wanneer de kinderen in het Burgerweeshuis losbreken en de stad onveilig maken. Jacobine laat tijdens deze wandeling zien waar en hoe haar historische roman Zondebok tot stand kwam. Meld u snel aan via deze link!

Lees verder
30
nov

Sinterklaas slaapt, kom je hem wakker maken?! 30 november

zaterdag 30 november 2019 09:45

De Sint is weer in het land! 's Avonds rijdt hij over de daken, maar daarna duikt hij heerlijk in zijn bed op onze vierde etage. Het enige probleem: Sint wordt nogal moeilijk wakker... De Hoofdpiet kan jouw hulp goed gebruiken! Kom je Sint wakker maken? Om 09:45 uur gaan we samen met Piet naar zijn slaapkamer. Natuurlijk hoort er ook een mooi cadeautje bij. Tot dan!

Lees verder
pro-mbooks1 : scheltema