Evenementen

22
jan

Presentatie: 'Nieuwe Namen' van Eveline van de Putte

woensdag 22 januari 2020 16:30

Misschien denkt u ook wel eens dat er geen LHBT ouderen bij u wonen of komen. Is dat ook echt zo of durven LHBT ouderen zich nog steeds niet als zodanig kenbaar te maken? Eveline van de Putte schreef na het eerste boek 'Stormachtig stil' nu het tweede over roze ouderen. 'Nieuwe Namen' wordt vandaag gepresenteerd en bestaat uit verhalen over transgender ouderen. Eveline neemt u mee in de belevingswereld van LHBT ouderen, ze vertelt hoe hun ervaringen van vroeger bijdragen aan het zwijgen van nu. Dankzij de vele verhalen krijgt u een beeld van deze groep, en tegelijkertijd wat meer kennis over de achtergronden en begrippen. Diversiteit gaat immers ook over elkaar beter leren kennen en begrijpen...

U bent welkom te komen luisteren naar deze presentatie op woensdag 22 januari om half vijf. Tot dan!

Lees verder
24
jan

Scheltema's Stripdagen: Theo van den Boogaard veiling - de kijkdag

vrijdag 24 januari 2020 12:00

We sluiten Scheltema's Stripdagen af met iets bijzonders: een veiling van zo'n vijftig stukken van Theo van den Boogaard! Op zondag 26 januari organiseren de tekenaar en Provenance Auction Events een door veilingmeester Mark Grol geleide live veiling van reclamewerk, maatschappelijke commentaren, kunststukken en strips en cartoons. De artikelen zijn hier te bekijken, en op vrijdag 24 januari kunt u ze, tussen 12:00 en 17:00 uur, live komen bewonderen op onze vierde etage. Tot dan!

Lees verder
25
jan

Amsterdam Eet Door, met Pascal Jalhay

zaterdag 25 januari 2020 14:00

Onze hoofdstad kent ruim 180 verschillende nationaliteiten. Deze pracht aan diversiteit heeft natuurlijk ook zijn weerslag op het culinaire landschap. In de show Amsterdam Eet Door belicht presentator Sarriel Taus de multiculinaire samenleving en al het moois daaromheen. Op zaterdag 25 januari is hij te gast op ons kookeiland, samen met voormalig twee-sterrenchef Pascal Jalhay. Ze bespreken de Indische keuken en Pascal laat zijn kookkunsten zien. Kom langs en geniet mee van al dit heerlijks!

Lees verder
26
jan

Scheltema's Stripdagen: Theo van den Boogaard veiling

zondag 26 januari 2020 12:30

We sluiten Scheltema's Stripdagen af met iets bijzonders: een veiling van zo'n vijftig stukken van Theo van den Boogaard! Op zondag 26 januari organiseren de tekenaar en Provenance Auction Events een door veilingmeester Mark Grol geleide live veiling van reclamewerk, maatschappelijke commentaren, kunststukken en strips en cartoons. De veiling wordt afgewisseld met een programma vol optredens, onder meer van Theo zelf, die, begeleid door pianist Wim Veenhof, songs van Bob Dylan ten gehore zal brengen. De artikelen zijn hier te bekijken. 

Lees verder
31
jan

Presentatie: Teken het maar van Sanne Slopsema

vrijdag 31 januari 2020 16:30

Communicatie verloopt niet altijd even vlekkeloos. Soms zijn ideeën nu eenmaal beter te vangen in beelden dan in woorden. In Teken het maar laat Sanne Slopsema zien hoe je je boodschap op een leuke, heldere en effectieve manier kunt 'verwoorden' in je eigen beeldtaal. Stap voor stap laat ze zien hoe en helpt ze zelfs de meest onervaren tekenaar op weg. Op vrijdag 31 januari om 16:30 uur presenteert Sanne Slopsema haar werk bij ons in de winkel. U bent meer dan welkom. Luister en leer mee!

Lees verder
23
jan

Presentatie: Buiten beeld van Jurriaan van Eerten

donderdag 23 januari 2020 17:00

Jurriaan van Eerten is schrijver en journalist en woont in Tucson, Arizona. Zijn reportages uit de Verenigde Staten en Latijns-Amerika worden gepubliceerd in Nederlandse en internationale media. Inmiddels kan Jurriaan zichzelf ook romancier noemen: op donderdag 23 januari presenteert hij zijn veelbelovende debuutroman Buiten Beeld, waarin hij de zoektocht beschrijft van een jonge journalist die op zoek is naar wat het leven de moeite waard maakt. De basis voor de roman ligt in de choquerende foto 'De gier' van Kevin Carter. Tijdens de presentatie zal Jurriaan van Eerten in gesprek gaan over zijn roman en vertelt fotojournalist Joris van Gennip over zijn ervaringen. U bent van harte welkom!

Lees verder
25
jan

Willy Lindwer en Roxane van Iperen in gesprek over Wolf en Ryfka

zaterdag 25 januari 2020 13:30

Op 27 januari gedenken we wereldwijd de Holocaust. Dit jaar is extra speciaal, want we vieren tevens 75 jaar vrijheid. Documentairefilmer, auteur en fotograaf Willy Lindwer wijdde een groot deel van zijn oeuvre aan de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Niet vreemd, want een groot deel van zijn familie verloor het leven in deze periode. In Wolf en Ryfka vertelt Willy Lindwer het verhaal van zijn familie, van de verdwijnende en veelal onbekende Oost-Europees Joodse cultuur en Amsterdam als toevluchtsoord. Op zaterdag 25 januari om 13:30 uur gaat hij daarover in gesprek met Roxane van Iperen, auteur van het alom geprezen en indrukwekkende 't Hooge nest. Een bijzondere middag, die u niet mag missen.

Lees verder
25
jan

Scheltema's Stripdagen: Het leven van Marten Toonder, met Klaas Driebergen en Rob Barnhoorn

zaterdag 25 januari 2020 15:00

Vaste prik tijdens Scheltema's Stripdagen: een mooie middag rondom Marten Toonder! Van de partij zijn Klaas Driebergen en Rob Barnhoorn, die zullen vertellen over het leven en werk van de geestelijk vader een van 's lands meest populaire stripverhalen, Heer Bommel en Tom Poes. Klaas Driebergen zal de connectie tussen Ierland en Toonders werk toelichten, en Rob Barnhoorn zal ingaan op de betekenis van Toonders verhalen voor onze huidige tijd. Dit zijn twee aspecten van Toonders werk die zowel kenners als andere liefhebbers van Toonders werk zeer interessant zullen vinden. U bent van harte welkom om te komen luisteren naar beide heren!

Lees verder
30
jan

Presentatie: Het Amerikaanse presidentschap van Frans en Paul Verhagen

donderdag 30 januari 2020 19:00

Wereldleiders zijn altijd interessant nieuwsvoer, maar nog nooit is de Amerikaanse President zo veel besproken als de afgelopen paar jaar. Deze donderdag 30 januari presenteren Frans en Paul verhagen hun nieuwe boek 'Het Amerikaanse presidentschap'. Waarin ze de ins en outs van het hele Amerikaanse politieke systeem eens nader onderzoek onder de loep leggen!

U kunt bij deze feestelijke onthulling aanwezig zijn. We starten om zeven uur en eindigen om half negen, bij ons op de vierde etage! We zien u graag!

Lees verder
pro-mbooks1 : scheltema