Evenementen

01
sep

VolksUniversiteit Talenmarkt

zaterdag 1 september 2018 12:00

Bent u geïnteresseerd om een andere taal te leren? Kom deze zaterdag 1 september naar de Talenmarkt van de VolksUni in Scheltema! Door het gehele pand zijn de leraren van de taalcursussen te vinden, en is er veel informatie te verkrijgen over de opleidingen van dit Amsterdamse opleidingsinstituut.

Tussen 12 en 16 uur, de perfecte plek:

  • om informatie over taalcursussen te krijgen
  • om docenten te ontmoeten
  • om je niveau gratis te laten testen
  • om je in te schrijven
  • om boeken te kopen
  • om…..nog meer!!

De talen die meedoen dit jaar zijn: Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Indonesisch, Japans, NT2 (Dutch for non-Dutch), Portugees, Spaans en Zweeds (deze lijst is nog onder voorbehoud).

Lees verder
15
sep

De Amsterdamse Poppenkast: september!

zaterdag 15 september 2018 15:00

Een nieuwe maand, dat kan maar één ding betekenen: Jan Klaassen komt langs! Op zaterdag 15 september om 15:00 uur is het weer tijd voor een spannend avontuur met de Amsterdamse Poppenkast! Ben je benieuwd naar de streken van deze kindervriend? Kom kijken naar deze speciale voorstelling op onze tweede verdieping!

Lees verder
06
okt

De Amsterdamse Poppenkast: editie oktober!

zaterdag 6 oktober 2018 15:00

Het is de eerste zaterdag van de maand én Kinderboekenweek: dat kan maar één ding betekenen: Jan Klaassen komt langs! Op zaterdag 6 oktober om 15:00 uur is het weer tijd voor een spannend avontuur met de Amsterdamse Poppenkast! Ben je benieuwd naar de streken van deze kindervriend? Kom kijken naar deze speciale voorstelling op onze tweede verdieping!

Lees verder
02
dec

De Amsterdamse Poppenkast: Sinterklaas editie!

zondag 2 december 2018 15:00

Het is de eerste zondag van de maand én bijna Sinterklaas, dat kan maar één ding betekenen: Jan Klaassen komt langs! Op zondag 2 december om 15:00 uur is het weer tijd voor een spannend avontuur met de Amsterdamse Poppenkast! Ben je benieuwd naar de streken van deze kindervriend? Kom kijken naar deze speciale voorstelling op onze tweede verdieping!

Lees verder
12
sep

Workshop: Filosofie voor Kids! (10+)

woensdag 12 september 2018 15:00

Deze woensdagmiddag hebben we iets heel speciaals: een knutsel-filosofie-middag! Voor iedereen die al een beetje geïnteresseerd is om voor zichzelf na te denken gaat Iris van der Graaf op een creatieve manier met je aan de slag! Dus verwacht een gekke vraag (wat is verveling?) en hoor wat de bekende filosofen daarover te zeggen hebben. En wat denk je daar zelf over? Het belooft een gezellige middag te worden. Je leert iets nieuws, je mag jezelf uiten, en wij zorgen voor wat te drinken en te snoepen natuurlijk!

Iris van der Graaf is naast auteur ook beeldend kunstenaar en illustrator. Dus zij is heel geschikt om op een beetje een andere manier naar de vragen van het leven te kijken! Want soms moet je een beetje scheef kijken om iets nieuws te ontdekken... Samen met haar ontdek je misschien wel iets wat je nooit gedacht had!

Lees verder
29
sep

Lezing: Ben Tiggelaar, De Ladder

zaterdag 29 september 2018 15:00

Gooi je leven om! Elke dag is een nieuwe kans! Alles in het leven is een keuze!

Leuke slogans, maar hoe moet dat dan? Iedereen die wel eens iets grondig wilde veranderen in zijn of haar leven (in werk, privé, verslaving of wat minder chocola) weet dat het niet makkelijk is! Er zijn veel hulpboeken die induiken op stoppen met roken, je huis opruimen of een bedrijf beter managen. Het boek 'De Ladder' van Ben Tiggelaar gaat terug naar de basis. Wat werkt er ECHT. Welke systemen liggen ten grondslag aan succes, en wat je weerhoudt van succes. Kom luisteren naar de lezing van Ben Tiggelaar en wie weet steek je iets op wat je leven fundamenteel kan veranderen! Exclusief bij Scheltema op de vierde verdieping.

Lees verder
04
nov

De Amsterdamse Poppenkast: editie november!

zondag 4 november 2018 15:00

Het is de eerste zondag van de maand, dat kan maar één ding betekenen: Jan Klaassen komt langs! Op zondag 4 november om 15:00 uur is het weer tijd voor een spannend avontuur met de Amsterdamse Poppenkast! Ben je benieuwd naar de streken van deze kindervriend? Kom kijken naar deze speciale voorstelling op onze tweede verdieping!

Lees verder
MINDBUSZEUS2 : scheltema