29
mrt

Ik, moeder: Annemarie de Gee, Sanneke van Hassel, Jannah Loontjens en Roos Schlikker in gesprek

vrijdag 29 maart 2019 16:00

Ik, moeder: Annemarie de Gee, Sanneke van Hassel, Jannah Loontjens en Roos Schlikker in gesprek

Het is Boekenweek! Tijdens deze middag spreken we over hét boekenweekthema dat veel stof deed opwaaien: De moeder, de vrouw. Naar aanleiding van het verschijnen van de bundel Ik, moeder, dragen Annemarie de Gee, Sanneke van Hassel, Jannah Loontjens en Roos Schlikker voor uit hun werk en gaan ze samen de discussie aan. Verandert het moederschap hun schrijverschap? Zien zij hun kind als een inspiratiebron of als hindernis? Welke rollen vervullen ze als moeder en als vrouw, en hoe verenigen zij die met elkaar? En met hun werk? Een middag om niet te missen, u bent van harte welkom!

 

Voorafgaand aan het evenement schuift Annemarie de Gee aan bij AmsterdamFM. Luister live in de winkel mee naar de uitzending!

De twee schrijfsters én jonge moeders Eva Kelder en Annemarie de Gee stelden de literaire verhalenbundel Ik, moeder samen, met nieuw proza van dertien auteurs over het thema moederschap. O.a. Yasmine Allas, Neske Beks, Saskia De Coster, Sanneke van Hassel, Marjolijn van Heemstra, Joke J. Hermsen, Jannah Loontjens, Roos Schlikker, Nilgün Yerli en Aukelien Weverling schreven mooie, schrijnende, stoere, soms absurde verhalen. Anna Enquist schreef een gedicht. Deze auteurs moesten soms wel een drempel over. Want word je als vrouw serieus genomen als je over het moederschap schrijft? Ik, moeder schenkt de moeder het rijke, literaire leven dat zij verdient.

pro-mbooks1 : scheltema