08
mrt

GEANNULEERD: Paolo Cognetti en Marjolijn de Cocq in gesprek over Zonder de top te bereiken

zondag 8 maart 2020 17:00

GEANNULEERD: Paolo Cognetti en Marjolijn de Cocq in gesprek over Zonder de top te bereiken

Update: Paolo Cognetti kan helaas, vanwege een negatief reisadvies van en naar Noord-Italië in verband met het Coronavirus, niet naar Nederland komen. We zoeken naar een ander moment voor dit mooie interview. Houd onze website goed in de gaten.

Het is Boekenweek, hét boekenfeest van het jaar. Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart vieren we het boek in al zijn vormen. Het thema van dit jaar is Rebellen en dwarsdenkers, en daar hoort natuurlijk een mooi programma bij.

De Italiaanse topauteur Paolo Cognetti verblijdt ons daags voor de start van de Boekenweek met een nieuw meesterwerk: Zonder de top te bereiken. We bevinden ons dit maal in de Himalaya, in een gebied waar de moderniteit zijn intrede nog niet gedaan heeft. De omstandigheden, zonder enige vorm van externe afleiding, vormen de ideale setting voor nieuwe inzichten, het onderzoeken van grenzen en onverwachte ontmoetingen. Op zondag 8 maart vereert Paolo Cognetti onze winkel met een bezoek en gaat hij in gesprek met Marjolijn de Cocq, coördinator Boeken bij Het Parool. Kom langs voor dit gesprek en laat uw exemplaar van Zonder de top te bereiken signeren door de man zelf.

Over Zonder de top te bereiken:

Waar zijn we naar op zoek wanneer we op reis gaan? Deze vraag staat centraal in Zonder de top te bereiken, dat is geschreven in de traditie van de grote reisliteratuur en vertelt over Dolpa, een afgelegen gebied in de Himalaya. Het is een boek over hoe een man tot inzichten komt op vijfduizend meter hoogte door één voet voor de andere te zetten. Hij reist door een land dat onaangetast is door de moderne tijd, vergezeld door een ezel en Peter Matthiessens reisklassieker De sneeuwluipaard. Maar Zonder de top te bereiken is meer dan een reisverslag: het is een eerlijke vertelling over iemand die probeert zijn grenzen te vinden, die vele oude zekerheden ziet vervagen en die de pracht ontdekt in kleine zaken, zoals een onverwachte ontmoeting met een Tibetaanse hond. De hoofdpersoon zoekt balans in zijn leven en vindt die in de schoonheid van de natuur.

pro-mbooks1 : scheltema