23
mrt

GEANNULEERD Let's do this. The art of getting school right

maandag 23 maart 2020 10:00

GEANNULEERD Let's do this. The art of getting school right

Update: vanwege het corona-virus en de door het kabinet en RIVM voorgestelde maatregelen, heeft de organisatie uit veiligheidsoverwegingen besloten deze bijeenkomst tot nader order uit te stellen. We gaan op zoek naar een nieuwe datum. Houd onze website in de gaten. We zien u heel graag spoedig weer bij Scheltema!

Het Nederlandse schoolsysteem is goed bij de tijd. Maar dat het ook op een andere manier kan, waarbij er op een andere manier naar de behoefte van kinderen en hun plaats in de wereld gekeken wordt, laten Clien Wintzen en fotografe Tony Docekal zien in het prachtige fotoboek Let's do this. The art of getting school right. Een selectie van het inspirerende beeldmateriaal dat de dames op zes verschillende scholen produceerden is tot 23 maart te bezichtigen in ons trappenhuis. 

Nederland loopt behoorlijk voorop in het onderwijs. Toch was Clien Wintzen benieuwd wat er gebeurt als scholen afstappen van traditioneel onderwijs. Wanneer er holistischer naar een kind gekeken wordt. Op verschillende plekken in de wereld vond ze scholen die al jarenlang alternatief onderwijs geven. Samen met fotografe Tony Docekal belicht Clien uitgebreid zes scholen. Resultaat: het inspirerende fotoboek Let’s do this. The art of getting school right.

Naast bijna 300 foto's worden de verhalen versterkt door interviews met ouders, leraren en leerlingen, maar bijvoorbeeld ook met het hoofd van onderwijsvernieuwing van het Finse Ministerie van Onderwijs en de oprichter van de Maker Movement. Het boek toont aan dat een klas er allang niet meer uit hoeft te zien als een lokaal met een bord, bureau en 30 neuzen die dezelfde kant op moeten staan. Het laat een ware educatieve revolutie zien met een bewezen levensvatbaarheid van alternatieve scholen, die allemaal 10 jaar of langer bestaan.

pro-mbooks1 : scheltema