10
okt

Kinderboekenweek: Kwie Kwie Kwie Kwie Kwie!

woensdag 10 oktober 2018 15:30

Kinderboekenweek: Kwie Kwie Kwie Kwie Kwie!

Kom luisteren naar de grappigste, spannendste, gekste verhalen over vogels die je ooit gehoord hebt! De natuur zit vol met vreemde beesten, en Camilla Dreef heeft de leukste verhalen bijelkaar gesprokkeld in haar boek 'Kwie kwie kwie kwie kwie'. Iedereen die wel eens buiten is geweest zal zich herkennen in de opmerkelijke dingen die Camilla heeft opgeschreven, en waarover ze als de beste kan vertellen. Speciaal voor de Kinderboekenweek is ze woensdag de 10e (bij ons op de tweede verdieping) te gast. Iedereen is welkom! 

Over Kwie kwie kwiek kwie kwie:

Vogels kijken kun je altijd en overal. Thuis, in je tuin of op je balkon. Buiten, op straat, in het park of in het bos. Onderweg, in de auto, op de fiets of vanaf een bootje. Camilla begon al vroeg naar vogels te kijken en vertelt nu haar mooiste vogelverhalen. Over brutale meeuwen, baltsende futen, reislustige trekvogels en vissende aalscholvers. Over het vliegtalent van een spreeuw en over schuwe zwarte spechten. Over paalzitters, dwaalgasten en nestvlieders. Wist je dat er vogels zijn met een GPS-rugzakje om? En waarom waren de vogels uit de tuin van Camilla's opa en oma opeens verdwenen? Camilla Dreef neemt je mee op een ontdekkingsreis in de vogelwereld. Die is er voor iedereen, vol verrassingen als je eenmaal weet hoe je ernaar moet kijken. En wie weet ontdek jij wel een vogelaar in jezelf!

Camilla Dreef (1989) is bioloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming. Ze is bekend van tv-optredens, onder andere in BinnensteBuiten en In de ban van de Condor, en haar vlog over het Haringvliet.

Liset Celie (1991) ) is illustrator. Ze studeerde in 2016 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht.

pro-mbooks1 : scheltema