Lezingen & Interviews

01
jun

Ronald Ockhuysen in gesprek met Lodewijk Asscher

zaterdag 1 juni 2019 16:00

Sinds zijn aantreden als partijleider van de PvdA is het Lodewijk Asscher niet altijd voor de wind gegaan. Na grote verkiezingsnederlagen, lijkt de partij in de peilingen nu heel voorzichtig een bescheiden stijging door te maken. Aan de ambitie en strijdlust van Lodewijk Asscher zal het in ieder geval niet liggen. In Opstaan in het Lloyd Hotel is de politicus bijzonder openhartig en persoonlijk, over zowel zijn werk- als privéleven. Op 1 juni om 16:00 uur gaat hij hierover in gesprek met Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool. Met Amsterdam als verbindende factor, belooft dit een gesprek om niet te missen te worden! U bent van harte welkom, tot dan.

Lees verder
02
jun

Gezond en fit ouder worden: Radmilo Soda vertelt!

zondag 2 juni 2019 15:00

Gezond en fit ouder worden prijkt bovenaan het wensenlijstje van velen. Maar dat gebeurt natuurlijk niet zomaar; je moet er iets voor doen. In zijn derde boek legt coach en personal trainer Radmilo Soda, bekend van onder meer het TV-programma Obese, uit hoe we middels een zo gezond mogelijke leefstijl veroudering zo goed mogelijk tegen kunnen gaan. Met behulp van hoogleraren (denk aan Erik Scherder en Andrea Maier), artsen, diëtisten en sporters kwam Radmilo tot Seniority, een handboek vol belangrijke informatie, trainingstips en heerlijke recepten. Op zondag 2 juni brengt hij een bezoek aan onze winkel en mag u hem het hemd van het afgetrainde lijf vragen! We zien u graag tijdens deze inspirerende middag!

Lees verder
06
jul

NRC Boekenclub #2: De goede zoon van Rob van Essen

zaterdag 6 juli 2019 15:00

Elke vrijdag recenseert NRC recent verschenen boeken, maar minstens zo interessant is wat u, de lezer thuis, er wel niet van denkt. Daarom organiseert de krant maandelijks een online leesclub, waarbij uw mening centraal staat. De tweede leesclub staat, hoe kan het ook anders, in het teken van het met de Libris Literatuurprijs bekroonde De goede zoon van Rob van Essen. Op zaterdag 6 juli kunt u tijdens de Live Leesclub met de auteur zelf in gesprek. U bent van harte welkom tijdens deze bijzondere middag!

Lees verder
01
jun

Spannende boekenweken: Thomas Olde Heuvelt signeert en leest voor uit 'Echo'

zaterdag 1 juni 2019 16:00

Het zijn de Spannende Boeken Weken! En bij Scheltema starten we die met een knaller. Want onze golden boy van de fantasy is terug! Het nieuwste boek van Thomas Olde Heuvelt is een thriller, maar Thomas zou Thomas niet zijn als hier ook een verrassende en mysterieuze twist in zit... Het langverwachte 'Echo' verschijnt 7 mei, en op zaterdag 1 juni is Tomas bij Scheltema aanwezig voor een voorlees-, en signeer-sessie! Het ongelofelijke internationale succes van 'Hex' heeft gezorgd voor een ware hype, en wij hebben dan ook reikhalzend zitten uitkijken naar 'Echo'. 

Thomas Olde Heuvelt schreef dit jaar het officiële geschenk voor de Spannende Boekenweken. Bij aankoop van €12,50 aan Nederlandstalige boeken krijgt u dit geschenk getiteld 'Dolores Dolly Poppedijn'. 

Kom dus vooral langs het geschenk en voor een exclusief moment met de schrijver die door Stephen King omschreven werd als 'Briljant en volstrekt origineel'.

Lees verder
08
jun

Bert Wagendorp over Ferrara

zaterdag 8 juni 2019 16:00

In 2013 maakte Bert Wagendorp furore met het bloedstollende Ventoux. Nu, jaren later, keert de auteur terug naar zijn 'vrienden', David, André, Joost en Bart. We bevinden ons in de Noord-Italiaanse stad Ferrara, waar de Renaissance nog altijd voelbaar is. De heren zijn inmiddels de vijftig gepasseerd en worstelen nog altijd met de lastige kwesties des levens. Ook in deze haast filmische setting, wordt het leven er niet ongecompliceerder op. Op zaterdag 8 juni brengt Bert Wagendorp een bezoek aan de winkel en vertelt hij over de volgende fase in de levens van de wielervrienden. Allicht kan hij ook zijn licht laten schijnen op de afloop van de Giro d'Italia... Tot dan! 

Lees verder
MINDBUSZEUS2 : scheltema