Lezingen & Interviews

07
dec

Literaire Talkshow: Ronald Ockhuysen & Abdelkader Benali

zaterdag 7 december 2019 16:00

Zeer regelmatig gaat hoofdredacteur van Het Parool Ronald Ockhuysen, tijdens zijn eigen literaire talkshow, in gesprek met bepalende figuren uit de boekenwereld. Op zaterdag 7 december is het de beurt aan Abdelkader Benali. De heren gaan het gesprek aan over De weekendmiljonair, de laatste roman van Benali, waarin we kennis maken met de jonge Osama, wiens ouders in de tachtiger jaren naar Rotterdam migreerden. Actueel en reuze interessant, we zien u graag om 16:00 uur!

Lees verder
21
dec

Literaire Talkshow: Ronald Ockhuysen in gesprek met Elisa Hermanides en Ruben Koops

zaterdag 21 december 2019 16:00

In Amsterdam leerden we Ahmed Aboutaleb massaal kennen door zijn optreden als wethouder ten tijde van de moord op Theo van Gogh. Daarna volgde het staatssecretarisschap en inmiddels bestiert hij, als burgervader, Rotterdam. Met verve, want de kans is groot dat Aboutaleb een derde ambtsperiode ingaat. Ambitieus, dat is hij zeker. Maar er gaat meer schuil achter Aboutaleb, die op zijn vijftiende vanuit het Rifgebergte naar Nederland verhuisde. Journalisten Elisa Hermanides en Ruben Koops brengen dit najaar de biografie Ahmed Aboutaleb: overal de eerste uit en gaan hierover in gesprek met Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool, tijdens zijn Literaire Talkshow. U bent van harte welkom om te komen luisteren naar dit bijzondere gesprek.

Lees verder
14
dec

Charlotte Van den Broeck over 'Waagstukken'

zaterdag 14 december 2019 12:00

Naast twee dichtbundels, heeft Charlotte Van den Broeck inmiddels ook een geweldig prozaïsch werk op haar naam staan: het alom geprezen Waagstukken. In een bundeling teksten beschrijft ze het tragische lot van dertien architecten die op, in of omwille van het gebouw dat zij zelf ontwierpen een einde aan hun leven maakten. Op haast poëtische wijze geeft Charlotte deze verhalen vorm, en komt zo, als schepper, nog dichterbij de figuren die ze beschrijft. Zaterdag 14 december om 12:00 uur brengt Charlotte een bezoek aan de winkel en vertelt ze over Waagstukken. Wees welkom! 

Lees verder
pro-mbooks1 : scheltema