Lezingen & Interviews

01
feb

Feestelijke opening van Pied à Terre bij Scheltema - met Ruben Terlou

zaterdag 1 februari 2020 15:15

Bij dezen nodigen we u met bijzonder veel plezier uit voor de feestelijke opening van Pied à Terre - Scheltema! Deze iconische reisboekhandel huist inmiddels op onze tweede etage en dat vieren we graag samen met u. En hoe kunnen we dat nu beter doen dan met een prachtige lezing van Ruben Terlou, documentairemaker, fotograaf én de man achter de spraakmakende VPRO-documentaires Chinese Dromen, Door het hart van China en Langs de oevers van de Yangtze. Na afloop toosten we natuurlijk gezamenlijk op het voortbestaan van Pied à Terre. Tot dan!

Lees verder
09
feb

De Amsterdammer van het Jaar: ontmoet de genomineerden!

zondag 9 februari 2020 16:00

Jaarlijks kiezen we in de hoofdstad de 'Amsterdammer van het jaar': wie heeft zich vol overgave ingezet voor de stad en haar inwoners? Op zondag 9 februari kunt u kennis maken met de genomineerden, die in gesprek zullen gaan met Titia Hartvelt. Komt u kennis maken met deze bijzondere Amsterdammers? Uiteraard serveren we er een hapje en een drankje bij.

Lees verder
09
feb

Lezing: 'Ongeëvenaard' van Brigitte Spiegeler

zondag 9 februari 2020 14:00

Het is op dit moment Rembrandt jaar en het 350ste sterfjaar van Rembrandt van Rijn. In zijn tijd waren er nog geen dierentuinen. Hij kon dus niet even naar Artis gaan om een leeuw in levenden lijve te aanschouwen, te tekenen en deze kunstwerken aan de de man brengen. Hoe Rembrandt dat probleem oplost wordt in de gedichtenbundel ‘Ongeëvenaard’ van Brigitte Spiegeler beschreven op pagina 27 in het gedicht ‘Fabel leeuw’.

Een paar weken geleden is deze nieuwe dichtbundel over het leven en werk van Rembrandt verschenen bij Uitgeverij In de Knipscheer. Brigitte Spiegeler treedt daarnaast samen met gitarist Marco Kreiken op waarbij gedichten worden voorgedragen met muziek van Bach.

U kunt bij deze voordracht aanwezig zijn! U bent welkom te komen luisteren vanaf 14 uur bij ons op de 4e etage.

Lees verder
01
mrt

De Amsterdammer van het Jaar: de onthulling

zondag 1 maart 2020 16:00

Jaarlijks kiezen we in de hoofdstad de 'Amsterdammer van het Jaar': wie heeft zich vol overgave ingezet voor de stad en haar inwoners? Traditiegetrouw krijgt deze bijzondere Amsterdammer zijn of haar eigen plekje op onze speciale plaquette op de begane grond. U bent van harte welkom om op zondag 1 maart om 16:00 uur te komen toosten op de nieuwe Amsterdammer van het Jaar!

Lees verder
pro-mbooks1 : scheltema