29
mrt

GEANNULEERD Caspar Janssen over Caspar loopt

zondag 29 maart 2020 15:00

GEANNULEERD Caspar Janssen over Caspar loopt

Update: vanwege het corona-virus en de door het kabinet en RIVM voorgestelde maatregelen, heeft de organisatie uit veiligheidsoverwegingen besloten deze bijeenkomst tot nader order uit te stellen. We gaan op zoek naar een nieuwe datum. Houd onze website in de gaten. We zien u heel graag spoedig weer bij Scheltema!

Sinds januari 2020 huist Pied à Terre, de reisboekspecialist met het grootste aanbod aan reiskaarten en -gidsen, op onze tweede etage. Om dat te vieren organiseren we regelmatig interessante en inspirerende lezingen rondom reizen, wandelen en fietsen. 

Op zondag 29 maart ontvangen we Caspar Janssen. In het voorjaar van 2017 besloot hij gedurende anderhalf jaar te gaan wandelen door Nederland. Met een geweldig oog voor detail beschreef Caspar dagelijks in De Volkskrant wat hij op zijn pad aantrof, en eind vorig jaar verscheen Caspar loopt. Op zondag 29 maart om 15:00 uur brengt hij een bezoek aan onze winkel om te vertellen over zijn avonturen. We zien u graag!

Over Caspar loopt:

Caspar loopt van Caspar Janssen is een bundeling van verhalen over ons landschap, geschreven vol zelfspot en altijd met een scherp oog voor het detail. In het voorjaar van 2017 vertrok Caspar Janssen uit Amsterdam voor een voettocht van anderhalf jaar door Nederland. Bijna dagelijks schreef hij voor de Volkskrant een miniatuurtje over wat hij onderweg zag. Janssen zag en hoorde roodborsttapuiten, kneutjes, nachtegalen en boomleeuweriken, stond stil bij duinroosjes en parnassia, en achtervolgde vlinders. Lopend door Nederland probeerde hij het veranderende landschap te verklaren. Waarom verdwenen sloten, houtwallen, bloemrijke weilanden en bomensingels? Waarom liep hij door muren van mais en door lege polders met raaigras, kunststof hallen en windmolens? Waarom zag hij veldleeuweriken en andere akkervogels in uiterwaarden, maar niet in akkers? Soms sloeg de somberheid toe, maar dan stuitte hij weer op boeren en burgers die de verbinding tussen natuur en boerenland wilden herstellen, op een dorpsschool die werd gered, op een boer die het plezier had hervonden door het roer om te gooien. Of hij zag dan eindelijk die geelgors op een paaltje in een landschap met heggen en hagen.

pro-mbooks1 : scheltema