21
jul

Interview: Freek de Jonge interviewt Hella de Jonge over 'Hartschade'

zaterdag 21 juli 2018 16:00

Interview: Freek de Jonge interviewt Hella de Jonge over 'Hartschade'

Zaterdag de 21e wil je in Scheltema zijn, want dan interviewt Freek de Jonge zijn vrouw Hella de Jonge bij ons op de vierde verdieping! Hella's nieuwste boek 'Hartschade' maakt inmiddels furore in de verkooplijsten en is genomineerd voor de Opzij Literatuur Prijs. Ze staat ook in de lijst met Topboeken van de Linda. Maar naast al dit succes is het ook een persoonlijke mijlpaal. Hella schrijft in dit boek over een intense periode van haar leven. Het is een boek over familie, leven en dood. Ontroerend en waar. Freek de Jonge is als geen ander geschikt om haar te interviewen en dit zal een levendige en spraakmakende manifestatie worden. Er is natuurlijk ook kans om met een gesigneerd exemplaar naar huis te gaan!

 

Over Hartschade:

Hella de Jonge vindt zichzelf terug in een ziekenhuis aan de monitor: hartaanval. De vele signalen vooraf waren niet serieus genomen. Dat een hartaanval zich bij een vrouw anders aankondigt dan bij een man, wist niet alleen zijzelf, maar ook het merendeel van haar artsen niet. De niet op de persoon toegesneden en daardoor te zware medicatie tasten vervolgens haar persoonlijkheid en onafhankelijkheid aan. Ze verzet zich tegen de gebruikelijke aanpak en trekt haar eigen plan om zo haar levenslust te hervinden.

Hoe ze in deze situatie is beland, ontrafelt Hella de Jonge in dit boek openhartig. En zo blijkt dat dit hart, van een dochter van Joodse ouders en grootmoeder van een kleinkind met een hartafwijking, al veel klappen te verduren heeft gehad.

 

pro-mbooks1 : scheltema