19
jan

Uri Rosenthal over 'Waarnemer Adviseur Beslisser'

zaterdag 19 januari 2019 15:00

Uri Rosenthal over 'Waarnemer Adviseur Beslisser'

Als liefhebber van biografieën en memoires, kon het niet anders dan dat politicoloog en bestuurskundige Uri Rosenthal zelf ook in de pen zou klimmen. Zijn lange en roemrijke carrière omvatte materiaal te over. Het resultaat: Waarnemer Adviseur Beslisser, waarin we een zeldzaam inkijkje krijgen achter de schermen in het leven van een informateur of minister van Buitenlandse Zaken. Zaterdag om 15:00 uur is Uri Rosenthal te gast en vertelt hij over zijn jeugd in een door oorlog getekend gezin, zijn tijd bij de universiteit en zijn rol in de Nederlandse politiek.  

Over 'Waarnemer Adviseur Beslisser':

‘Wanneer ga je het allemaal opschrijven?’ Na zijn indrukwekkende loopbaan kreeg Uri Rosenthal die vraag van verschillende kanten te horen. Rosenthal heeft het nu te boek gesteld. Hij beschrijft zijn jeugd in een door de oorlog getekend gezin en zijn studietijd in het turbulente Amsterdam van de jaren zestig. Daarna zijn werkzame leven met zijn ervaringen in de universitaire wereld en het tot dan toe onontgonnen terrein van onderzoek en advies bij rampen en crises. En ten slotte volgen zijn jaren in de politiek, onder meer als steun aan Mark Rutte in diens uphill battle, als informateur en als minister van Buitenlandse Zaken.

Oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot: 'Wegwijs in het doolhof van de politiek met Uri Rosenthal - lees zijn boeiende relaas'.

Journalist Max van Weezel: 'het is helemaal waar wat Uri Rosenthal over mij schrijft'. 

Uri Rosenthal (1945) is politicoloog en bestuurskundige. Hij was onder meer hoogleraar politicologie en bestuurskunde, oprichter van het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, VVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer en minister van Buitenlandse Zaken. Tegenwoordig is hij onder meer voorzitter van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI) en van het toezicht- en adviescollege voor veteranenzorg. Hij is een liefhebber van memoires en biografieën.

 

MINDBUSZEUS2 : scheltema