Presentaties

26
sep

Presentatie: 'Heftig!' van Yvonne Toeset

donderdag 26 september 2019 18:00

Er wordt steeds meer gevraagd van jongeren. Hoe gaat deze generatie om met de eisen en de stress van alledag? Een beetje hulp is best welkom.

Vandaag presenteert Yvonne Toest haar nieuwe boek 'Heftig!' Hierin legt ze haar life-hacks uit, met behulp van de Emotional Freedom Techniques. Geholpen door de frisse illustraties van Tessa den Boef. Dit wordt hét zelfhulpboek voor jongeren die willen werken aan hun uitdagingen. Het is ook geschikt voor ouders en leerkrachten, en therapeuten en mediators. Tijdens deze bijzondere middag leveren Ans Tros (coach en founder van School voor Coaching) en Vincent van der Want (TeamNL en Olympisch zilver en brons-winnaar roeien) een bijdrage.

Dus we nodigen iedereen uit die geïnteresseerd is in een stress-vrij leven, zonder angst voor falen, maar vol van VRIJHEID! Vanaf 18:00 uur uur op de 4e etage. Tot dan!

Lees verder
28
sep

Presentatie: 'Bloedkoraal' van Yvonne Liew-On

zaterdag 28 september 2019 16:00

Deze zaterdag 28 september hebben we een hele speciale boekpresentatie; 'Bloedkoraal' van Yvonne Liew-On. Dit nieuwe verhaal over een zeemeermin heeft een extra lading; het is een spiritueel en psychologisch opbouwend verhaal vol positieve boodschappen voor jonge meisjes. Als tegenreactie op de overheersend mannelijke maatschappij schreef Yvonne Liew-On dit verhaal. Waarin ze een positiever, vrouw versterkend en toleranter rolmodel plaatst, namelijk dat van een 10-jarig meisje, half godin - half mens, dat de wereld van de ondergang moet gaan redden.

Aangezien Yvonne een hele grote theaterfan is, heeft ze voor deze gelegenheid een heel bijzonder programma in elkaar gezet:
16:00 uur : inloop
16:15 uur : comédienne Lucinda Sedoc
16:30 uur : interview auteur door MC Eric Dikkers
16:45 uur : stadsdichter Gershwin Bonevacia
17:00 uur : vrolijke muzikale noot Merel Moistra
17:15 - 18:00 uur Borrel ter afsluiting

Iedereen is welkom om het verschijnen van dit positieve boek te komen vieren, vanaf 16 uur op onze 2e etage! 

Lees verder
03
okt

Presentatie: 'De glimlach van een kind' van 365 dagen succesvol

donderdag 3 oktober 2019 17:30

Geluk komt niet vanzelf. Vooral ouders hebben het soms zo druk met de alledaagse rompslomp van de kids, dat 'gelukkig zijn' er soms wat bij in schiet. Gelukkig is er hulp! Het team achter 365 dagen succesvol presenteert deze donderdag 3 oktober hun nieuwste boek; 'De glimlach van een kind'. HET boek voor ouders om samen met hun kinderen weer de geluksmomenten te realiseren. David de Kock en Arjen Vergeer schreven hun eerste boek bij ons in Scheltema, en we zijn dan ook vereerd dat ze weer terugkeren voor de presentatie van hun nieuwste! Ben jij er ook bij? Iedereen is welkom vanaf half vijf op de tweede etage!

Lees verder
04
okt

Presentatie: Bruggen bouwen over de kenniskloof, van Jim Faas

vrijdag 4 oktober 2019 16:30

Dat de juridische en medische wereld veel van elkaar verschillen, staat als een paal boven water. Toch moeten er, bijvoorbeeld als het gaat om zaken over arbeidsongeschiktheid, medische rapporten beoordeeld worden door mensen die hier in principe niet in gespecialiseerd zijn. Daarom is het van groot belang dat de hulp van medisch deskundigen wordt ingeschakeld. Soms gebeurt dit niet, of verloopt het proces allesbehalve vlekkeloos. Jim Faas, verzekeringsarts, jurist, docent en onderzoeker, dook in deze intrigerende materie en ontrafelde waar het wringt en fout gaat. Op vrijdag 4 oktober om 16:30 uur presenteert hij, in samenwerking met de Lymevereniging, de ME/cvs Vereniging en de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid, het eindresultaat, Bruggen bouwen over de kenniskloof. U bent van harte welkom om te komen luisteren!

Lees verder
13
okt

Presentatie: 'Volle kracht' van Hetty Kleinloog

zondag 13 oktober 2019 15:00

Hetty Kleinloog schreef 'Volle kracht', de navolger van de succesvolle roman 'Volle bloei'. Hierin gaan de verhalen van de vijf vrouwen uit het eerste deel verder en ontdekken we wat er met deze ontroerende en hilarische personages gebeurt. 

Dit tweede deel wordt deze zondag 13 oktober gepresenteerd bij ons in Scheltema! Graag nodigen we iedereen uit om te komen luisteren en genieten van deze vrolijke en levenslustige presentatie! Vanaf 15 uur op de 4e etage.

Lees verder
27
sep

Presentatie: 'Alle pijn van de wereld' van Arnold Karskens

vrijdag 27 september 2019 16:30

Deze vrijdag 27 september presenteert Arnold Karskens zijn nieuwste boek. Ditmaal is het een autobiografische roman. Waarvoor zijn diepgaande kennis en avontuurlijke ervaringen de basis vormen. Karskens is wellicht de meest ervaren oorlogsverslaggever en dat geeft deze roman een unieke inkijk in de werkelijkheid achter de oorlogsreportage. De presentatie vind plaats op de tweede etage en u bent van harte welkom te komen luisteren naar de ervaringen en verhalen van deze intrigerende man.

Vanaf half vijf op de tweede etage! Tot dan!

Lees verder
30
sep

Foto-expositie van Maarten Kools

maandag 30 september 2019 18:00

Ilja Leonard Pfeijffer, Umberto Eco, Joost Zwagerman en Menno Wigman: Maarten Kools ontmoette en fotografeerde ze allemaal. Maar liefst twintig prachtige auteursportretten sieren momenteel de muren in ons trappenhuis. Kom voor 30 september langs in de winkel en bekijk deze bijzondere foto-expositie. 

Lees verder
03
okt

Presentatie: 'Metahuman' van Deepak Chopra

donderdag 3 oktober 2019 18:00

Deepak Chopra is internationaal vermaard om zijn spirituele boeken, vaak in samenwerking met de meest courante wetenschappers en psychologen. Deze donderdag 3 oktober presenteren we in Scheltema zijn nieuwste uitgave; 'Metahuman'. Dit gaat over het principe van het overstijgen van de gebruikelijke begrenzingen van het leven en je volle potentieel te ontvouwen. 

Deepak Chopra zit op dit moment zelf in Amerika, maar hier in Nederland wordt de presentatie verzorgd door Norma Gogar, Advanced Meditation Instructor en ambassadeur van het Chopra Center in California. Het symbolisch eerste exemplaar zal uitgereikt worden aan Arjan Erkel. Er zal een speciale boodschap van Deepak Chopra voorgelezen worden, naast een interview met ruimte voor vragen. U bent allen van harte welkom te komen luisteren, vanaf 18 uur op de 4e etage!

Lees verder
10
okt

Presentatie: 'Wie de rechtvaardigen zoekt' van Richard Osinga

donderdag 10 oktober 2019 17:00

De joodse tradities zijn doordrenkt met mysteries, zowel in de lange voorgaande geschiedenis, als in de tegenwoordige dagelijkse praktijk. Dit vormt een leitmotiv in de nieuwste roman van Richard Osinga. Deze donderdag 10 Oktober presenteren we bij Scheltema  'Wie de rechtvaardigen zoekt'. Een potentieel zeer succesvolle roman dat een menselijk verhaal vertelt temidden van grootse thema's die de wetten van tijd en ruimte overschrijden. Het boek wordt wel vergeleken met het meesterwerk 'Wolkenatlas' van David Mitchell.

U bent welkom om aan de wieg te staan van deze boeiende roman. Vanaf 17 uur op de 4e etage!

Lees verder
pro-mbooks1 : scheltema