Presentaties

17
okt

Presentatie: 'Mag ik even iets tegen je aanhouden?' van Japke-d. Bouma

woensdag 17 oktober 2018 16:30

Presentaties van Japke-d. Bouma zijn altijd erg leuk. Ze was al eerder bij ons ten tijde van het verschijnen van haar vorige boeken (o.a. Uitrollen is het nieuwe doorpakken en Ga lekker zélf in je kracht staan) en dit was een feest van herkenning. Deze woensdag 17 oktober presenteert ze haar nieuwste. Gevuld met de rare bewoordingen die we allemaal wel eens tegenkomen maar bijna normaal zijn gaan vinden. Gelukkig heeft Japke de scherpte van geest om ze eruit te lichten voor ons! 

Voor iedereen die houdt van taal, maar ook voor iedereen die graag lacht om zichzelf. want niemand ontkomt eraan... Wees welkom bij Scheltema op de vierde verdieping!

Lees verder
25
okt

Presentatie: 'Persona' van Soraya Vink

donderdag 25 oktober 2018 18:00

Maak je klaar voor het arriveren van een aantal slapeloze nachten. De ijzingwekkende thriller van Soraya Vink komt eraan! Op 25 oktober zal de verschijning van 'Persona' feestelijk worden gevierd in boekhandel Scheltema! Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan muzikant en songwriter Danny Vera. Je bent uiteraard van harte welkom! Als je hierbij aanwezig wilt zijn stuur dan een mail naar Chantal.Hattink@harpercollins.nl, dan krijgt je een persoonlijke uitnodiging toegestuurd. Graag tot dan bij ons op de vierde verdieping!

Lees verder
07
nov

Presentatie: De Graphic Novel Gids

woensdag 7 november 2018 16:30

Waarom maken graphic novels eigenlijk geen deel uit van de leeslijst op middelbare scholen? Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer heeft een missie: hier zo spoedig mogelijk verandering in brengen. Daarom stelde ze, met medewerking van Bas Schuddeboom en Willard Mans, de Graphic Novel Gids samen. Op woensdag 7 november is het tijd voor de feestelijke presentatie. Met, uiteraard, ook ruimte voor discussie. Stuur een e-mail naar secretaris@stripmakerdesvaderlands.nl en dan zien we u heel graag tijdens deze mooie middag!

Lees verder
11
nov

Schwob Leesclub: Twee mensen samen van Knud Sønderby

zondag 11 november 2018 14:00

Schwob brengt vergeten of onbekende meesterwerken uit de wereldliteratuur onder de aandacht bij liefhebbers van het boek. Zo ook het in 1932 gepubliceerde Twee mensen samen, van Knud Sønderby. De tweede roman van deze Deense auteur speelt zich af in de vroege jaren '30 van de twintigste eeuw, de tijd van de Jazz, rokerige cafes en artistieke uitspattingen. Op zondag 11 november om 14:00 uur bent u meer dan welkom tijdens de leesclub onder leiding van Theo Hakkert. Aanmelden kan via roos@scheltema.nl, dan houden we een plekje voor u vrij. U dient het boek van te voren gelezen te hebben. Tot dan!

Lees verder
18
okt

Presentatie: Rechtspraak Mediation

donderdag 18 oktober 2018 17:00

Donderdag 18 Oktober presenteert de Sdu de nieuwe uitgave van 'Rechtspraak Mediation'.

In de afgelopen jaren zijn op tal van terreinen vragen voorgelegd aan de rechter waarin de rode draad wordt gevormd door de verhouding tussen mediation als relatief nieuw juridisch fenomeen enerzijds en het rechtsbestel anderzijds. In deze derde herziene druk van Rechtspraak Mediation is wederom geprobeerd om enige orde in de desbetreffende jurisprudentie aan te brengen en de hoofdlijnen daarvan zichtbaar te maken.

U bent allen welkom bij ons op de vierde verdieping!

Lees verder
01
nov

Presentatie: 'Een teken van leven' van Marion Bloem

donderdag 1 november 2018 17:00

Na het overlijden van haar zus, lukte het Marion Bloem niet om verder te werken aan een nieuw boek over haar Indische jeugd. Maanden van rouw volgden en toen lukte het haar om te beginnen aan Een teken van leven. Het resultaat is een indrukwekkend werk, doorspekt met Indische tradities, gebruiken en verhalen over dolende zielen, krachten en geesten. Op donderdag 1 november vindt de presentatie plaats. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Stuur een mail naar publiciteit@arbeiderspers.nl en dan zien we u heel graag tijdens deze bijzondere middag!

Lees verder
08
nov

Presentatie: 'Vaste gasten' van Merel Thie

donderdag 8 november 2018 17:00

Merel Thie is redacteur bij NRC Handelsblad: ze doet verslag van kleine rechtszaken in de rubriek De Zitting, en analyseert 'de gemiddelde Nederlander' op de achterpagina in Vaste gasten. Want waar je ook komt en in welke sociale context je je ook bevindt, bepaalde types zijn altijd aanwezig. Denk aan hartstochtelijke huilers op begrafenissen of lekker vrije vrouwen in de sportschool. Merel Thie observeert op scherpe wijze en dat levert pijnlijk herkenbare maar uiterst geestige beschrijvingen op. Haar columns zijn nu gebundeld en worden op donderdag 8 november om 17:00 uur feestelijk gepresenteerd. U bent van harte welkom! Aanmelden kan via publiciteit@uitgeverijpodium.nl 

Lees verder
MINDBUSZEUS2 : scheltema