Presentaties

12
dec

Duopresentatie: ' Van Schokland gekomen' & 'Stadjerspaleizen'

donderdag 12 december 2019 17:00

Twee geboren Amsterdammers, twee boeken, één presentatie.

'Van Schokland gekomen', een historische roman, spelend van 1825 tot maart 2018. Schrijver Mario Withoud vertelt daarin ook over Amsterdam en haar geschiedenis en de invloed die de hoofdstad had en heeft op Lelystad en Almere.

'Stadjerspaleizen', over hoe de Amsterdamse School aansloeg in Groningen, hoe vandaag de dag nog vele bijzondere bouwwerken daarvan getuigen in de stad Groningen. Fotografe Norma van der Horst legde op creatieve wijze de meest sprekende en kenmerkende voorbeelden daarvan vast in het boek.

De beide auteurs zullen worden geïnterviewd door Rudie Kagie (o.a. oud-redacteur Vrij Nederland) U bent allen welkom deze presentatie(s) bij te komen wonen, vanaf 17 uur, op de 4e etage! Tot dan.

Lees verder
15
dec

Presentatie: ‘'t Is laat al in de nacht. Doodstil is ’t huis’

zondag 15 december 2019 15:00

Een gekwelde geest, zo kunnen we dichter Johan Andreas dèr Mouw wel noemen. Drie weken voor de publicatie van zijn eerste bundel, kwam hij te overlijden. En ook zijn liefdesleven kenmerkte zich niet door rozengeur en maneschijn. Het heeft gelukkig wel prachtige gedichten opgeleverd, zoals 't Is laat al in de nacht. Doodstil is ’t huis. Zesentwintig hedendaagse dichters lieten zich door dit werk inspireren. Op 15 december wordt het eindresultaat onder leiding van Jos van Hest gepresenteerd, met voordrachten van meerdere dichters die aan de bundel hebben meegewerkt. U bent van harte welkom om te komen luisteren!

Lees verder
13
dec

Veranderdeskundige Jos Claessens over ‘dagboek van bewust leiderschap’

vrijdag 13 december 2019 16:30

Jos Claessens vertelt over de bovenstroom en allesbepalende onderstroom in mens en organisatie. Een verhaal over strategie en uitvoering. Over bewust zijn, van jezelf en je omgeving. Over de balans tussen hoofd, hart en buik voor elk individu. Over resultaat- en mensgericht leiderschap voor elke organisatie. Bewust leiderschap is de eerste stap naar diversiteit, inclusie, zelfsturing en de participatiemaatschappij. U bent van harte welkom!

Lees verder
pro-mbooks1 : scheltema