Presentaties

23
mei

Presentatie: Waldemar Kamer 'Achter de façades van Parijs'

donderdag 23 mei 2019 15:00

Parijs is de verblijfplaats van de meest romantische sterren van Europa. Bekende namen zoals Marlene Dietrich en Rudolf Noerejev vertoefden met adellijke en politieke hoogstaande types in een artistiek en glamoureus milieu. Maar er is natuurlijk altijd een keerzijde aan deze sprankelende glitz. Waldemar Kamer kent deze verhalen en heeft ze neergepend in Achter de façades van Parijs. Vandaag presenteert hij zijn boeiende inkijkje in deze elite-cultuur met de wringende en wrange verhalen achter de schermen van de chandeliers & champagne. Iedereen is welkom het glas te heffen op dit nieuwe spraakmakende boek. Vanaf 15 uur op de vierde etage!

Lees verder
23
mei

Presentatie: De Vega-optie van Joke Boon

donderdag 23 mei 2019 17:00

Joke Boon kennen we inmiddels heel goed: zij is een frequent kok in onze keuken op de tweede etage. En haar boeken gaan ontzettend goed! Nu komt ze weer met iets nieuws en dat is altijd een feestje waard. Haar nieuwste pennenvrucht over de peulvrucht heet 'De Vega-optie'. Met toegankelijke recepten om je eigen worstjes, burgers, ballen, flappen en schnitzels te maken. Allemaal vegetarisch! 

Kom allemaal langs om te proeven van de hapjes en dit veelbelovende boek te kopen!

Lees verder
27
mei

Presentatie: 'Dodenstoel' van Johan Andersen

maandag 27 mei 2019 17:00

Johan Andersen schreef een uitermate spannende thriller van internationale allure, die zich afspeelt in Nederland! Deze combinatie van serial-killer thriller en politieroman wordt deze 27 mei gepresenteerd in Scheltema. Dit is direct ook een goeie kick-off voor de spannende boekenweken, die kort hierna in juni van start gaan! U bent allen welkom om mee te huiveren bij feestelijke presentatie van dit ijzingwekkende boek. Vanaf vijf uur op de vierde etage!

Lees verder
04
jun

Presentatie: 'De Vondeling' van Sarah Meuleman

dinsdag 4 juni 2019 16:30

Op dinsdag 4 juni presenteert Sarah Meuleman haar derde roman 'De Vondeling'. Dit is een compleet nieuw verhaal. Haar vorige roman 'Wat ik je niet vertel' was een remix van haar eerste, 'De zes levens van Sophie'. En derhalve zijn we ditmaal extra geïntrigeerd en benieuwd naar dit nieuwe mysterie. Deze vorige is inmiddels vertaald in het engels en Sarah Meuleman maakt deze zomer een promotietour door Amerika. Maar allereerst is ze bij ons! Vanaf half vijf bent u welkom om een drankje te drinken op de verschijning van dit nieuwe spannende boek.

Lees verder
06
jun

Presentatie: 'Ik kreeg mijn vader niet dood' van Lilian de Bruijn

donderdag 6 juni 2019 17:00

Voor Lilian de Bruijn was haar vader een groot mysterie. Niet in de laatste plaats omdat Ton de Bruijn zijn gezin plotseling achterliet. Enige tijd na zijn plotselinge en uiterst eenzame dood, besloot Lilian op zoek te gaan naar antwoorden. Zo kwam zij er achter dat hij, naast avonturier, sjacheraar, liefhebber van dames en op zijn tijd discutabel handelend ondernemer, toch vooral slachtoffer was van de Tweede Wereldoorlog. Op donderdag 6 juni presenteert Lilian de Bruijn het eindresultaat van haar zoektocht, Ik kreeg mijn vader niet dood. Tijdens dit bijzondere moment zal zij zelf uiteraard vertellen over de totstandkoming van dit werk. Daarnaast levert ook Marjolijn de Cocq, chef boeken van Het Parool, een bijdrage. U bent van harte welkom tijdens deze presentatie!

Lees verder
23
mei

Presentatie: Lyme, the first epidemic of climate change, van Mary Beth Pfeiffer

donderdag 23 mei 2019 17:00

Steeds meer mensen krijgen op de een of andere manier te maken met de ziekte van Lyme. Helaas bestaat er nog altijd veel onwetendheid over de symptomen, behandeling, preventie en gevolgen. De Lymevereniging zet zich in om dit te veranderen en zo veel mogelijk actuele informatie te verspreiden. Op donderdag 23 mei om 17:00 uur ontvangen we Mary Beth Pfeiffer, de Amerikaanse onderzoeksjournalist en auteur van het boek Lyme, the first epidemic of climate change. In haar onderzoek legt ze de connectie tussen de opwarming van de aarde en de steeds snellere verspreiding van de ziekte van Lyme. U bent van harte welkom om te komen luisteren naar belangrijke verhaal.  

Lees verder
26
mei

Presentatie: Zwarte Golven van Eric Wewerinke

zondag 26 mei 2019 15:30

Soms kan een plezierig boottochtje veranderen in een nachtmerrie. Het gebeurt doorgaans alleen in thrillers. Maar Eric Wewerinke ondervond het aan den lijve... Gelukkig heeft hij het overleefd en schreef daar een spannende roman over. Die hij vandaag presenteert bij Scheltema! U bent welkom het verschijnen van deze nieuwe thriller en het voortbestaan van de auteur te komen vieren bij ons op de vierde etage!

Lees verder
03
jun

Presentatie: IGIST van L.S. Larson

maandag 3 juni 2019 16:30

Maak je klaar voor het boek van de toekomst! L.S. Larson schreef het toekomstverhaal IGIST, en produceerde daarbij een app. Samen vormt dit een 'immersive novel'. Als gebruiker wordt je door middel van Augmented Reality getrakteerd op een futuristische belevenis. Deze maandag 3 juni presenteert de schrijver zelf zijn boek! Kom langs en laat je verleiden door de aliens, de toekomsttechnologie en het spannendste verhaal van dit sterrenstelsel! Vanaf 16:30 uur, op de vierde etage. Iedereen is welkom!

Lees verder
06
jun

Presentatie: 'Vader op komst' van Willem Bisseling

donderdag 6 juni 2019 17:00

Jonge vaders opgelet! Geen paniek meer. Hulp is gearriveerd!

Willem Bisseling zag een gat in de markt toen hij zelf vader werd, en zich afvroeg hoe dat in 's hemelsnaam moet. Want er zijn ontelbaar veel instructieboeken voor de moeder, maar waar is de survival-guide voor de vader? Zijn boek 'Vader op komst' verschijnt vandaag en wordt bij ons de tweede etage gepresenteerd. Hierin geeft hij praktische hulp en geruststellend advies voor alle aankomende moderne vaders. Natuurlijk is iedereen welkom die geïnteresseerd is, en Willem wil feliciteren. Vanaf 17 uur, naast de kinderboekenafdeling. 

Lees verder
13
jun

Presentatie: 'Kroesvee' van John Meilink

donderdag 13 juni 2019 17:00

We kennen allen het schandelijke verleden van de VOC, maar er zijn ook genoeg verhalen te vertellen over de minder bekende West Indische Compagnie. Het Boek 'Kroesvee' is gebaseerd op historische feiten. Donderdag 13 juni presenteert John Meilink deze nieuwe historische roman over een duistere tijd in de Nederlandse geschiedenis geschreven vanuit de optiek van o.a. de handelaren. Wat dreef deze mensen om de medemens te verkopen als handelswaar? John Meilink deed gedegen research en schreef 6 jaar aan dit boek, dus deze 13 juni zal een feestelijke gebeurtenis worden na al dit harde werk! U bent welkom mee te vieren bij ons in Scheltema.

Lees verder
MINDBUSZEUS2 : scheltema