Presentaties

26
feb

Presentatie: Anansi en de gulzige tijger van Iven Cudogham

woensdag 26 februari 2020 15:00

De slimme, sluwe spin Anansi gaat op avontuur! Bij het zien van zijn geplunderde koelkast, weet Anansi meteen wie de verantwoordelijke is: Tijger. Hij besluit de gulzige grapjas een lesje te leren, zoals alleen Anansi dat kan. Anansi en de gulzige tijger is het eerste deel van een nieuwe serie, geschreven door presentator Iven Cudogham. Moldybyrd Studio maakte de illustraties. Op woensdagmiddag 26 februari om 15:00 uur ben je van harte welkom bij de presentatie! 

Lees verder
29
feb

Presentatie: 'Viktor en het vuur' van Sarah van Wolputte

zaterdag 29 februari 2020 16:00

Binnenkort komt ‘Viktor en het vuur’ uit bij uitgeverij STRESSED OUT: het allereerste kinderboek ter wereld (!) dat kinderen in sprookjesvorm vertelt over stress, burn-out en het zelf vinden van balans. 

Deze zaterdag 29 februari wordt dit splinternieuwe en fantasierijke hulpboek feestelijk gepresenteerd bij Scheltema, en u bent uitgenodigd! Weest welkom, vanaf vier uur, op de vierde verdieping.

 

Lees verder
22
mrt

Presentatie: Horatius in de handen van Piet Gerbrandy

zondag 22 maart 2020 15:00

De Romeinse dichter Quintus Horatius Flaccus is met de Carmina (ook wel Oden) verantwoordelijk voor een van de hoogtepunten uit de Romeinse literatuur. We zijn inmiddels meer dan twee millennia en vele vertalingen verder en inmiddels overgeleverd aan de kundige handen van Piet Gerbrandy. Hij vertaalde Oden 4.1; op zijn vertaling reflecteerden maar liefst tweeënvijftig hedendaagse dichters. Op zondag 22 maart om 15:00 uur presenteert Uitgeverij Spleen het eindresultaat, Horatius in de handen van Piet Gerbrandy, met reflecties van 52 dichters op Oden 4.1. U bent van harte welkom!

Lees verder
28
mrt

Presentatie: 'Hart voor je lijf' van Annemieke Jansen en Joris Vermeulen

zaterdag 28 maart 2020 14:00

Annemieke Jansen heeft, samen met haar zus Janine, al menig kookboek op haar naam staan. Hart voor je lijf is gemaakt in samenwerking met een andere 'partner in crime', en wel Joris Vermeulen. In dit fijne boek komen we erachter waarom de bewoners van bepaalde gebieden langer leven dan anderen, en, vooral, hoe we dat zelf ook kunnen doen. Hart voor je lijf wordt op zaterdag 28 maart om 14:00 uur op feestelijke wijze gepresenteerd, mét muzikale begeleiding van de band van Joris Vermeulen, Gibraltar. U bent van harte welkom!

Lees verder
28
feb

Presentatie: Levenslang oorlog van Griselda Molemans

vrijdag 28 februari 2020 16:00

Griselda Molemans is een journalist die schrijft in het Nederlands, maar haar onderwerp is zeer internationaal. Voor haar nieuwste boek 'Levenslang oorlog' onderzocht ze het fenomeen van de 'troostmeisjes' door het Japans Keizerlijk leger. De gedwongen prostitutie van duizenden meisjes tussen 1932 en 1945. 

Op vrijdag 28 februari presenteert zij haar boek dat handelt over meisjes uit werkelijk alle delen van de wereld. Die deze vreselijke gebeurtenissen soms nog steeds met zich mee dragen. De internationale pers schreef al over dit belangrijke werk, en vanaf nu kunt u lezen over dit verborgen hoofdstuk in de oorlogsgeschiedenis. Weest welkom om te luisteren naar dit bijzondere verhaal. 

Inloop vanaf 15:30, de presentatie start om 16:00 uur, bij ons op de 4e etage.

Lees verder
04
mrt

Presentatie: De nieuwe avonturen van de kunst van Willem Bernard Holtrop

woensdag 4 maart 2020 16:30

Over de aard, validiteit, functie, kwaliteit en waarde van kunst steggelen en discussiëren we al eeuwen. Cartoonist Willem Bernard Holtrop biedt met De nieuwe avonturen van de kunst een luchtige kijk op de vraag: wat is kunst? Aan de hand van honderd portretten van kunstenaars uit de afgelopen anderhalve eeuw schetst hij op geestige en soms spottende wijze een beeld van de kunstwereld. Op woensdag 4 maart om 16:30 uur gaat Willem hierover in gesprek met popjournalist en auteur Jan Donkers, ter gelegenheid van het verschijnen dit nieuwe prachtwerk. Kom langs en vier mee!

Lees verder
26
mrt

Presentatie: 'An An' van Mai Nguyen

donderdag 26 maart 2020 17:30

Mai Nguyen heeft een passie voor koken. Dit uit zij in ontzettend veel bezigheden: ze deed mee aan Master Chef, geeft workshops, organiseert culinaire reizen naar Vietnam, en ze ligt zelfs in de schappen van de supermarkt met haar zelfontwikkelde gerechten!

En vanaf vandaag (26 maart) is er het kookboek! 'An An' is gevuld met haar versie van authentieke recepten uit oa. de Vietnamese keuken. Vandaag wordt dit feestelijk gepresenteerd bij ons op de 2e etage. Er zal tevens gekookt worden, dus we nodigen u graag uit om te komen proeven! Vanaf half zes bij het kookeiland.

Lees verder
02
apr

Presentatie: In dienst van de nazi's van Paul van de Water

donderdag 2 april 2020 19:00

Nederlanders die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog heulden met de Duitsers: het is een onderwerp waarover men niet graag spreekt. Met In dienst van de nazi's doorbreekt Paul van de Water dit taboe. Aan de hand van tien portretten van Nederlanders die werkten voor de nazi's, probeert hij het antwoord te vinden op de vraag wat men drijft tot het begaan van misdaden. Op donderdag 2 april om 19:00 uur vieren we de verschijning van dit bijzondere werk In dienst van de nazi's. U bent van harte welkom.

Lees verder
pro-mbooks1 : scheltema