Presentaties

11
apr

Presentatie: 'Zondebok' van Jacobine van den Hoek

donderdag 11 april 2019 18:00

Jacobine van den Hoek blogt en vlogt over boeken. Haar columns worden wekelijks gepubliceerd in het Amstelveens Nieuwsblad. Ze schrijft over (veranderingen in) de boekenwereld, schrijvers, boekpresentaties en over het proces om schrijfster te worden.  In april 2019 verschijnt haar debuutroman 'Zondebok' bij VBK Uitgeverij Mozaïek. Dit vieren wij deze donderdag 11 april met een feestelijke boeklancering! Een special guest op deze dag is Simone van der Vlugt. Maar iedereen is welkom om de publicatie van dit speciale boek te vieren! Kom proosten, om 18 uur op de vierde etage.

Lees verder
16
apr

Presentatie: 'Madame Jeanette' van Mireille Geus

dinsdag 16 april 2019 17:00

Deze 16e april verschijnt 'Madame Jeanette', de autobiografische roman van Mireille Geus. Hierin schrijft ze over de vraag hoe je iemand een thuis kunt geven wanneer je dat zelf nooit hebt gehad. Een persoonlijk en indrukwekkend verhaal over vroeg volwassen moeten worden. In navolging van 'Een makkelijk kind' verschijnt deze tweede roman bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Mireille is een veelgeprezen auteur van meer dan dertig kinderboeken en ontving de Gouden Griffel voor haar werk.

Deze zeer persoonlijke roman is dan ook iets heel speciaals, en dat vieren we graag! Iedereen is welkom om mee te vieren, dus weest welkom!

Je kunt je aanmelden via aanmelden@nieuwamsterdam.nl o.v.v. Madame Jeanette.

Lees verder
15
apr

Presentatie: Inge Ipenburg met 'Moordenaarsstorm'

maandag 15 april 2019 16:30

Inge Ipenburg is een bekend gezicht, en niet alleen van de televisie. Ook in de boekhandel wordt ze herkend! En met reden: het veelbelovende 'Moordenaarsstorm' wordt op 15 april gepresenteerd en doet al veel stof opwaaien! Dit derde boek van haar hand is weer een thriller en we kunnen niet wachten er aan te beginnen. Deze maandag de 15e april is Inge aanwezig in Scheltema om het lange wachten te belonen.

Kom vooral langs bij ons op de vierde etage en vier het verschijnen van dit spannende werk!

Lees verder
23
mei

Presentatie: Lyme, the first epidemic of climate change, van Mary Beth Pfeiffer

donderdag 23 mei 2019 17:00

Steeds meer mensen krijgen op de een of andere manier te maken met de ziekte van Lyme. Helaas bestaat er nog altijd veel onwetendheid over de symptomen, behandeling, preventie en gevolgen. De Lymevereniging zet zich in om dit te veranderen en zo veel mogelijk actuele informatie te verspreiden. Op donderdag 23 mei om 17:00 uur ontvangen we Mary Beth Pfeiffer, de Amerikaanse onderzoeksjournalist en auteur van het boek Lyme, the first epidemic of climate change. In haar onderzoek legt ze de connectie tussen de opwarming van de aarde en de steeds snellere verspreiding van de ziekte van Lyme. U bent van harte welkom om te komen luisteren naar belangrijke verhaal.  

Lees verder
MINDBUSZEUS2 : scheltema