09
mrt

Onthulling: Amsterdammer van het jaar plaquette

zaterdag 9 maart 2019 16:00

Onthulling: Amsterdammer van het jaar plaquette

Iets om trots op te zijn: bij ons in Scheltema hangt de ere-lijst van Amsterdamse winnaars. 'Amsterdammer van het jaar' is de ultieme prijs voor gewone Amsterdammers die zich inzetten voor de stad. De stichting wil deze in het zonnetje zetten en alle Amsterdammers te laten zien wat je zelf voor je wijk, buren en stad kan betekenen.

De winnaar van dit jaar is Abdelhamid Idrissi, en zijn naam wordt deze zaterdag 9 maart feestelijk onthuld op onze plaquette op de begane grond. Iedereen die houdt van Amsterdam is welkom om het glas te heffen op deze goede man!

Over Abdelhamid Idrissi:

Abdelhamid groeide op in Nieuw-West in een arm gezin waar studeren niet vanzelfsprekend was. “Ik kreeg van mijn ouders veel liefde en aandacht. Dat was voor mij voldoende om vol zelfvertrouwen keihard te werken en nooit op te geven”, zegt Abdelhamid. Hij ronde succesvol zijn studie tot bouwkundig ingenieur af maar zijn hart ging naar het helpen van kinderen. In 2010 richtte hij de Stichting Studiezalen op. Een studiezaal is een plek waar jongeren uit het primair en voortgezet onderwijs terecht kunnen om in alle rust te studeren. Op dit moment zijn er 24 zalen in Noord en Nieuw-West. Hier komen elke week ongeveer 600 kinderen. Kosteloos krijgen deze kinderen huiswerkbegeleiding. “In de participatiesamenleving is het van belang om een groot netwerk te hebben. Dat hebben deze jongeren niet. Dat proberen wij met Studiezalen te doorbreken.”

MINDBUSZEUS2 : scheltema