14
jan

Presentatie: Crossmentorschap van Elmas Duduk

dinsdag 14 januari 2020 15:00

Presentatie: Crossmentorschap van Elmas Duduk

De nieuwe tijd, waarin de werkvloer 'bewoond' wordt door maar liefst vijf generaties, vraagt om nieuwe methodes: want hoe combineer je al die verschillende vaardigheden (technologie onder jongeren, ervaring bij de oudere werknemer) en benut je ze optimaal in je organisatie? En hoe bewaak je de balans tussen werk en privé? Elmas Duduk ontwikkelde een toegankelijk crossmentorschapprogramma, waarmee je de juiste handvaten aangereikt krijgt. Op vrijdag 14 januari om 15:00 uur presenteert ze Crossmentorschap. U bent van harte welkom tijdens deze presentatie! 

 

Over Crossmentorschap:

Nooit eerder kwam het voor dat vijf generaties tegelijkertijd deelnamen aan het arbeids-proces. De seniore medewerkers met jarenlange werkervaring zijn expert in hun vak-gebied, maar hun kennis blijft vaak achter op het gebied van nieuwe (technologische) ontwikkelingen. Jongeren hebben juist de nieuwste kennis en technologische inzichten, maar missen werkervaring. De benodigde kennis is dus wel aanwezig in organisaties, maar hoe zorg je ervoor dat er interactie is tussen verschillende generaties, zodat ze actief van elkaar gaan leren? Elmas Duduk ontwikkelde hiervoor een laagdrempelig mentorschapprogramma waardoor het voor iedereen mogelijk is om mentor te worden. De kennisdeling vindt plaats door ervaren seniore medewerkers te koppelen aan jongere collega’s. Niet topdown, maar op basis van gelijkwaardigheid. Het gaat hierbij om leren van elkaar in groepsverband, maar ook om bilaterale een-op-eensessies met de mentor. Dit handboek biedt alle tools die nodig zijn om de rol van mentor zelf direct vorm te geven. Thema’s als intervisie, diversiteit en communicatie in relatie tot het mentorschap passeren ook de revue. Het werkboek dat achterin het boek is opgenomen biedt ook werkvormen voor een-op-eencoaching op het gebied van bijvoorbeeld grenzen stellen, assertiever worden en de privé-werkbalans bewaren.

Een compleet overzicht van theorie, werkvormen, methodes en praktijkvoorbeelden waarmee je als mentor direct aan de slag kan. Inclusief een werkboek met invuloefeningen.

pro-mbooks1 : scheltema