23
mei

Presentatie: De Vega-optie van Joke Boon

donderdag 23 mei 2019 17:00

Presentatie: De Vega-optie van Joke Boon

Joke Boon kennen we inmiddels heel goed: zij is een frequent kok in onze keuken op de tweede etage. En haar boeken gaan ontzettend goed! Nu komt ze weer met iets nieuws en dat is altijd een feestje waard. Haar nieuwste pennenvrucht over de peulvrucht heet 'De Vega-optie'. Met toegankelijke recepten om je eigen worstjes, burgers, ballen, flappen en schnitzels te maken. Allemaal vegetarisch! 

Kom allemaal langs om te proeven van de hapjes en dit veelbelovende boek te kopen!

Over 'De Vega-optie':

Maak het zelf! Vega worstjes, burgers, ballen, beignets & meer.

Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Supermarkten speelden de afgelopen jaren al handig in op deze trend: het schap vleesvervangers is flink uitgedijd. Maar wat als al dat prefab voedsel je tegenstaat? Geen probleem, met dit boek maak je die lekkere vegaburger of de ultieme bal voor bij je stamppot gewoon zelf. In De vega optie vind je 50 heerlijke, originele burgers, ballen, schnitzels enzovoort die je zelf maakt met peulvruchten, paddenstoelen, noten, kaas, ei, tahoe en zelfs zeewier. Een aantal  recepten zijn variaties op bekende vleesfavorieten: satéburgers, Spaanse worstjes of nuggets. Van verstokte vleeseter tot veganist, hier vindt iedereen iets van zijn gading.

Joke Boon is naast journalist en kookboekenschrijver dé peulvruchtenexpert bij uitstek. Van haar hand verschenen meerdere boeken, waaronder het succesvolle kookboek Bonen!. Daarnaast ontwikkelt ze recepten in opdracht, o.a. voor Kesbeke tafelzuur.

pro-mbooks1 : scheltema