14
mrt

Presentatie: 'Foute besluiten' van Wim van Hennekeler

donderdag 14 maart 2019 16:30

Presentatie: 'Foute besluiten' van Wim van Hennekeler

In het bedrijfsleven moeten veel knopen worden doorgehakt; Gaan we in zee met die en die partner? Is dat en dat de investering waard? Moeten we zus en zo ontslaan?

Soms zitten daar foute besluiten tussen. Hoe kun je die ondervangen? Wim van Hennekeler onderzocht dit fenomeen en schreef daar het boek 'Foute besluiten' over. Dit wordt deze donderdag 14 maart gepresenteerd bij Scheltema! U bent allen welkom te komen proosten op deze nieuwe telg van uitgeverij Mediawerf. En neem maar van ons aan, dat is de juiste beslissing...

De presentatie start om 17 uur, inloop vanaf 16:30 uur.

Over 'Foute besluiten':

Elke dag nemen we besluiten. Sommige besluiten nemen we bewust. Andere gaan meer volgens routine en vaste patronen. Ook managers, politici, bestuurders en toezichthouders nemen besluiten. Alleen of in teams. Ze weten wat ze doen, zou je zeggen. Toch nemen doorgewinterde professionals en leidinggevenden besluiten die soms slecht of zelfs rampzalig uitpakken. Als die besluiten fout blijken te zijn, hebben ze verstrekkende gevolgen die niet zelden negatief in het nieuws komen en organisaties aan het wankelen kunnen brengen. Hoe kan dit gebeuren? Hoe komt het dat mensen beslissingen nemen waarvan ze zich daarna afvragen: hoe hebben we dit ooit kunnen doen? Voorbeelden genoeg: Een groot, geldverslindend project dat mislukt. Een fusie die tot kapitaalvernietiging leidt. Een faliekant mislukte militaire operatie. Banen die verloren gaan door slecht beleid. Wim van Hennekeler maakt in dit boek een tocht langs foute besluiten. Vanuit zijn achtergrond als politicoloog en managementadviseur heeft Wim van Hennekeler een fascinatie ontwikkeld voor de manier waarop besluiten tot stand komen. Hij onderzocht de achterliggende patronen en verschillende besluitvormingsculturen. Op basis daarvan komt hij tot aanbevelingen waarmee fouten kunnen worden voorkomen. En beslissingen verbeteren.

MINDBUSZEUS2 : scheltema