16
apr

Presentatie: 'Madame Jeanette' van Mireille Geus

dinsdag 16 april 2019 17:00

Presentatie: 'Madame Jeanette' van Mireille Geus

Deze 16e april verschijnt 'Madame Jeanette', de autobiografische roman van Mireille Geus. Hierin schrijft ze over de vraag hoe je iemand een thuis kunt geven wanneer je dat zelf nooit hebt gehad. Een persoonlijk en indrukwekkend verhaal over vroeg volwassen moeten worden. In navolging van 'Een makkelijk kind' verschijnt deze tweede roman bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Mireille is een veelgeprezen auteur van meer dan dertig kinderboeken en ontving de Gouden Griffel voor haar werk.

Deze zeer persoonlijke roman is dan ook iets heel speciaals, en dat vieren we graag! Iedereen is welkom om mee te vieren, dus weest welkom!

Je kunt je aanmelden via aanmelden@nieuwamsterdam.nl o.v.v. Madame Jeanette.

Over 'Madame Jeanette':

Leonora is negen wanneer haar moeder overlijdt. Haar vader is niet in staat het gezin bij elkaar te houden. Ze wordt bij haar tante in huis geplaatst en heeft geen idee waar haar halfbroer en halfzus zijn. Jaren later wordt Leonora door haar vriend verlaten. Hij mist een ‘thuisgevoel’ bij haar. Om de naderende feestdagen niet alleen te zijn, geeft Leonora zich op voor een Surinaamse kookcursus die afgesloten wordt met een diner op Eerste Kerstdag. Tijdens het koken komen weggedrukte herinneringen naar boven. Weten waar ze vandaan komt, helpt haar beslissen waar ze naartoe wil.

MINDBUSZEUS2 : scheltema