27
aug

Presentatie: Onbekend maar niet vergeten, van Carina van Leeuwen en Sybilla Claus

dinsdag 27 augustus 2019 16:30

Presentatie: Onbekend maar niet vergeten, van Carina van Leeuwen en Sybilla Claus

Moordzaken, speurwerk, CSI: het beeld dat ons dagelijks wordt voorgeschoteld is vaak anders dan de werkelijkheid. Dat laten forensisch rechercheur Carina van Leeuwen en journalist Sybilla Claus zien in Onbekend maar niet vergeten. Carina werkt dagelijks aan onopgeloste moordzaken, met doden die (nog) niet geïdentificeerd zijn en vertelt hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat. Aan de hand van gesprekken met andere top-experts uit het vak, duikt Sybilla nog dieper deze verdrietige, maar toch intrigerende materie in. Op dinsdag 27 augustus presenteren de auteurs het eindresultaat, Onbekend maar niet vergeten. U bent van harte welkom bij deze presentatie! 

 

Over Onbekend maar niet vergeten:

Het is een bekend tv-beeld: de witte doos op de stoffige plank in het archief van de politie. Een rechercheur die de doos tevoorschijn haalt en de cold case in vijftig minuten oplost. De werkelijkheid is anders. Forensisch rechercheur Carina van Leeuwen is sinds 2006 dagelijks bezig met niet-opgeloste ernstige zaken zoals moord, doodslag en zedendelicten. In Onbekend maar niet vergeten vertelt zij hoe ze te werk gaat bij de identificatie van een onbekende dode en waar ze tegenaan loopt.

Journalist Sybilla Claus vertelt het verhaal van de andere top-experts met wie de rechercheurs werken zoals die van het Nederlands Forensisch Instituut en het Openbaar Ministerie. Ze interviewt top-experts inzake DNA, vingerafdrukken en gezichtsreconstructies. Bovendien bezoekt zij nabestaanden om het leven van geïdentificeerde doden te reconstrueren.

In Onbekend maar niet vergeten nemen Sybilla Claus en Carina van Leeuwen de lezer mee in de fascinerende wereld van het forensisch onderzoek en cold cases en onbekende doden.

pro-mbooks1 : scheltema