17
mrt

Presentatie: 'The Raven' Edgar Allan Poe

zondag 17 maart 2019 15:00

Presentatie: 'The Raven' Edgar Allan Poe

Nog steeds ongekend populair: het duistere werk van de zo miserabel overleden Edgar Allan Poe.

Op 17 maart 2019 vindt de presentatie plaats van een bijzondere tweetalige bundel in Scheltema. ‘The Raven’ van Edgar Allan Poe in een nieuwe vertaling van Mereie de Jong. Vijfendertig dichters schreven een reflectie in een poging de schoonheid van dit duistere meesterwerk te evenaren. Deze gedichten werden vertaald door Laura Vroomen en Mereie de Jong. Gert de Jager schreef de inleiding, Kees Godefrooij initieerde het project en selecteerde de dichters, Jos van Hest voerde samen met Mereie de redactie, Laura Vroomen redigeerde de Engelse teksten en Stichting Spleen nam de uitgave van deze tweetalige bundel voor haar rekening.

Acht dichters zullen die middag hun reflectie voorlezen, Mereie de Jong zal haar vertaling voordragen en de presentatie is in handen van Jos van Hest. Na afloop is er gelegenheid om de bundel te kopen. De prijs is €19,-. Aanvang 15 uur, iedereen is welkom!

Met reflecties van: Piet Gerbrandy, Joop Alleblas, Astrid Arns, Benne van der Velde, Enno Paulusma, Mereie de Jong, Johan Wambacq, Anne-Marie Maartens, Kees Godefrooij, Bas Jongenelen, Gert de Jager, Tom Veys, Gerard Scharn, Marthe van Bronkhorst, Wieke Hart, Paul Roelofsen, Kees van Meel, Harmen Malderik, Jan Wagenaar, Ilona Verhoeven, Maarten Douwe Bredero, Anke Labrie, Jolies Heij, Miguel Santos, Mattie Goedegebuur, Nelleke Lamme-den Boer, Loes Essen, Adriaan Krabbendam, Hendrik de Goffau, Anne Meerbergen, Tonny M. Hollanders, Karin van Kalmthout, Edwin de Voigt, Martje Wijers en Jos van Hest.

pro-mbooks1 : scheltema