14
feb

Vier de liefde met Nicoline Wisse Smit

vrijdag 14 februari 2020 13:00

Vier de liefde met Nicoline Wisse Smit

Om de liefde te eren en de lancering van de liefdesbrievenbundel Ik min je te vieren, schrijft Nicoline Wisse Smit op vrijdag 14 februari van 13:00 tot 17:00 uur liefdesbrieven op onze tweede etage. De brieven komen te hangen aan de Valentijnlijn; een keten van liefdesbrieven. Trakteer uzelf op een prachtige brief voor uzelf of uw geliefde!

 

“Wat een mooi en goed geschreven brieven zeg …. je denkt meteen ‘Jammer dat we het zo verleerd zijn.’ Wie krijgt er nu nog een echte liefdesbrief?” - Linda de Mol

Op vrijdag 14 februari presenteert liefdesbrievenschrijver Nicoline Wisse Smit Ik min je; een bundel met uit het leven gegrepen liefdesbrieven. Brieven aan de liefde als ons grootste goed. Brieven over flirten, vlinderen, verwonderen en weer verder gaan. Over bindings- en verlatingsangst, toewijding, teleurstelling en verdriet.

De presentatie van Ik min je gaat gepaard met de Valentijnlijn. Aan de lijn hangen liefdesbrieven uit Ik min je en brieven die Nicoline Wisse Smit ter plekke schrijft. Typemachines, pennen en papier nodigen bezoekers van Scheltema uit om zelf een liefdesbrief te schrijven. Wie een brief schrijft en toevoegt, mag een brief plukken van de Valentijnlijn. Klanten die een boek kopen, krijgen ook een liefdesbrief.

De Valentijnlijn is een knipoog naar het commerciële geweld van Valentijnsdag. Nicoline Wisse Smit: "Wat is er mooier dan iemand iets te geven dat met aandacht is samengesteld en recht uit het hart komt? Het schrijven van een liefdesbrief vraagt om stilstaan bij jezelf en je inleven in de ander. In een tijd waarin we erop los swipen om liefde te vinden en social media de letterkunst geweld aandoet, is de liefdesbrief meer dan ooit relevant."

Nicoline Wisse Smit (1970) begon in 2012 met het schrijven van liefdesbrieven. Ik min je bevat een selectie uit de brieven die zij eerder op Minnebrief.nl publiceerde. Ze debuteerde in 2007 met 'Julia heeft twee huizen' (Uitgeverij SWP). In 2018 verscheen een van haar liefdesbrieven in 'Kom vanavond met verhalen...' (Uitgeverij Balans).

pro-mbooks1 : scheltema