12
sep

Workshop: Filosofie voor Kids! (10+)

woensdag 12 september 2018 15:00

Workshop: Filosofie voor Kids! (10+)

Deze woensdagmiddag hebben we iets heel speciaals: een knutsel-filosofie-middag! Voor iedereen die al een beetje geïnteresseerd is om voor zichzelf na te denken gaat Iris van der Graaf op een creatieve manier met je aan de slag! Dus verwacht een gekke vraag (wat is verveling?) en hoor wat de bekende filosofen daarover te zeggen hebben. En wat denk je daar zelf over? Het belooft een gezellige middag te worden. Je leert iets nieuws, je mag jezelf uiten, en wij zorgen voor wat te drinken en te snoepen natuurlijk!

Iris van der Graaf is naast auteur ook beeldend kunstenaar en illustrator. Dus zij is heel geschikt om op een beetje een andere manier naar de vragen van het leven te kijken! Want soms moet je een beetje scheef kijken om iets nieuws te ontdekken... Samen met haar ontdek je misschien wel iets wat je nooit gedacht had!

 

Over 'Is nergens ergens?':

Je kunt over alles nadenken: over wat je om je heen ziet, over wie jij bent. Over wat taal is, wat vriendschap is, wat waarheid is. Of over liefde, dood of het nieuws.  Lang geleden gingen filosofen, die van vragen stellen en nadenken hun beroep maakten, hun vragen opschrijven. En ze gingen op zoek naar antwoorden. Die antwoorden schreven ze ook op.  Soms was een nieuwe filosoof het niet eens met een oudere filosoof, en keek hij of zij weer op een heel andere manier naar zo’n vraag. Met andere ogen, in een andere tijd en in een andere omgeving.  Die teksten van oude filosofen kun je nu nog steeds lezen. En de vragen die zij stelden, stellen filosofen nu nog. Er komt dan ook geen einde aan de filosofie: je kunt altijd doorgaan met denken.  Is nergens ergens? staat vol leuke verhalen over filosofen en hun ideeën, en laat zien dat jij ook kunt doorgaan met denken, en je gedachten kunt opschrijven, of erover praten met je vrienden.

pro-mbooks1 : scheltema