08
dec

Scheltema kookt met Keukenlab!

zondag 8 december 2019 16:00

Scheltema kookt met Keukenlab!

Krijgt u het al benauwd van alleen al de gedachte aan het Kerstdiner? Dat is nergens voor nodig, want de tijd van droog vlees, halfrauwe aardappelen en geschifte Hollandaise is voorbij! Als je namelijk bekend bent met de wetenschap achter keuken, kan het niet meer mislukken. Op zondag 8 december om 16:00 uur brengen Eke Mariën en Jan Groenewold een bezoek aan de winkel en demonstreren ze de theorie achter een geslaagd diner. Zo kunt u zonder zorgen de feestdagen in, tot dan!

 

Over Keukenlab:

ALS JE BEGRIJPT WAT ER IN JE PANNEN GEBEURT, WORD JE VANZELF EEN BETERE KOK EN KRIJG JE MEER CONTROLE IN DE KEUKEN.

Met dit idee in hun achterhoofd schreven Eke Mariën en Jan Groenewold dit kookboek. Ze maken in begrijpelijke taal de wetenschap van het koken inzichtelijk en laten zien hoe je de beste resultaten bereikt in je eigen keukenlab. Van het bakken van luchtige briochebroodjes en perfecte friet tot het vangen van aroma's in sauzen en schuimen. Mariën en Groenewold nemen 15 processen die aan de basis liggen van het koken (zoals Maillard-reacties, karamellisatie, verdamping, emulgeren, oxidatie, etc.) onder de loep. De theorie achter deze processen wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden en recepten uitgelegd. Je leert zo precies hoe je je eigen kookresultaten kunt perfectioneren.

pro-mbooks1 : scheltema