19
mei

Workshop: 'Plant Based Nutrition' met Kourosh Ajamlou

zondag 19 mei 2019 15:00

Workshop: 'Plant Based Nutrition' met Kourosh Ajamlou

Dat een plantaardige eetstijl verrassend veelzijdig en smakelijk eenvoudig is, laat Kourosh Ajamlou niet alleen zien maar ook proeven! Kom dit ervaren op zondag 19 mei tijdens de presentatie van zijn diervrije culinaire creaties. Hij put uit traditioneel Perzische voedingsbronnen en vermengt die samen met kleuren, kruiden en groenten uit verschillende werelddelen op zijn kookpalet. Kom langs en ervaar onder andere zijn sushi nieuwe stijl!

Iedereen is welkom en de workshop is gratis, maar meld je wel even aan, via: info@kourosh.tv

Over Kourosh Ajamlou:

Kourosh Ajamlou is beeldend kunstenaar en onderscheidt zich in meerdere disciplines. Als mens en als beeldend kunstenaar heeft hij zich altijd zeer betrokken gevoeld bij wereldproblematiek van verschillende aard. Met zijn kunst en exposities heeft hij over de jaren vele internationale humanitaire organisaties ondersteund. Dierenleed is onderdeel van een schrijnende realiteit die hem aan het hart gaat. Het astronomische aantal dieren dat jaarlijks wordt geslacht, de wijze waarop we dieren behandelen en de stijgende CO2 uitstoot tot alarmerende hoogten door de productie en consumptie van dierlijke producten, zijn redenen voor de kunstenaar om dierlijke producten te vermijden. 

Kourosh is afkomstig uit Iran. De Perzische keuken, met een rijke culinaire traditie van duizenden jaren, is hem met de paplepel ingegoten. Hij ontwikkelde een overmatige belangstelling voor koken en werd praktiserend chef. Zijn vele reizen brachten hem in contact met uiteenlopende eetculturen, voedselproducten en specerijen. Culinaire inspiratie en een rijke basis van waaruit hij zich ging verdiepen in diervrije producten, om zelf nieuwe diervrije gerechten te bedenken en klaar te maken. De afgelopen twee jaar is hij zijn creaties vast gaan leggen.

Zijn recepten worden met veel enthousiaste ontvangen en de proevers van zijn ‘Plant Based Nutrition’ zijn veelal prettig verbaasd en aangenaam verrast over de nieuwe smaken en smaakcombinaties die ze nooit eerder tot zich namen.

Kourosh heeft plannen om zijn kookcreaties te gaan bundelen en uit te gaan geven in een bijzonder multicultureel/Perzische kookboek.    

Deelname aan de workshop is gratis. Kijk voor meer informatie op: http://www.kourosh.tv/Nutrition/index.html

pro-mbooks1 : scheltema