19
jan

Stripmaand: Margreet de Heer vertelt!

zaterdag 19 januari 2019 15:00

Stripmaand: Margreet de Heer vertelt!

Nog nooit liepen strips zo lekker als nu, met Margreet de Heer als ambassadrice. Ze timmert enorm aan de weg als Stripmaker des Vaderlands. Maar ze promoot niet alleen haar eigen strips natuurlijk. Recent presenteerde ze bij ons de Graphic Novel Gids, en ze heeft een lespakket voor scholen opgezet, en organiseert vele andere events om te zorgen dat strips nou eindelijk eens serieus genomen worden in ons land!

Kom luisteren naar haar interessante verhaal en haar vermakelijke anekdotes. En laat je inspireren. Want dat doet ze als geen ander! Voor iedereen die van strips houdt, van Donald Duck tot kunstzinnige graphic novels.

Over Margreet de Heer:

Margreet de Heer is de Stripmaker des Vaderlands. In het najaar van 2017 is zij gekozen om deze functie voor drie jaar te vervullen. Eén van haar speerpunten is het promoten van strips in het onderwijs. Daarnaast vertegenwoordigt zij de strip in al haar facetten, van Donald Duck tot graphic novel. Regelmatig worden er projecten opgezet waar Margreet als Stripmaker des Vaderlands bij betrokken is.

Bio (1972) Margreet sloot zich eind jaren negentig aan bij stripstudio De Zwarte Handel van Maaike Hartjes. How To Get Over Your Ex? was haar eerste smallpress stripboekje dat werd gevolgd door de zevendelige Kinderleed Komix-boekjes, die ze uitgaf onder haar eigen Senoeni Comics Productions label. Onder aanvoering van de eigenaar van stripwinkel Lambiek, Kees Kousemaker, werkte ze mee aan het digitale naslagwerk Comiclopedia en het Overzicht van de Nederlandse stripgeschiedenis. Voor het meidenmagazine Yes maakte ze de strip Isa gevolgd door Stella voor het blad Flo. Haar langstlopende strip is Mijntje voor het blad Zij aan Zij. Haar autobiografische stripwerk voor NRC.Next en Trouw was de aanloop naar de In Beeld-reeks. De nieuwste titel Liefde in Beeld, is de meest persoonlijke in de reeks.

MINDBUSZEUS2 : scheltema