09
apr

GEANNULEERD Huiskamer voor hoogbegaafden

donderdag 9 april 2020 14:00

GEANNULEERD Huiskamer voor hoogbegaafden

Update: vanwege het corona-virus en de door het kabinet en RIVM voorgestelde maatregelen, heeft de organisatie uit veiligheidsoverwegingen besloten deze bijeenkomst tot nader order uit te stellen. We gaan op zoek naar een nieuwe datum. Houd onze website in de gaten. We zien u heel graag spoedig weer bij Scheltema!

Elke maand is in Scheltema de Huiskamer voor Hoogbegaafden te vinden. Deze ontmoetingsplek is er voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp, zelf (misschien) hoogbegaafd is of iemand kent die het is. Er is een vraagbaak en coach aanwezig, maar het is ook een plek om gewoon te kletsen met gelijkgestemden. Oftewel: iedereen is welkom! Van 14:00 tot 16:00 uur kunt u vrij aanschuiven, bij de lange tafel op de vierde.

Over Huiskamer voor hoogbegaafde volwassenen:

Hoogbegaafd-zijn betekent niet alleen een hoge intelligentie hebben. Het betekent vooral: psychologisch en emotioneel anders in elkaar zitten dan de meeste mensen. En dat is zelden het ‘nerdy’ of autistische stereotype beeld dat wel leeft. Soms lijkt het op de ongewoonheid van kunstenaars of topsporters. Meestal is het minder opvallend. Zoals iemand die elk jaar van baan verandert. Iemand die moeite heeft huishouden of administratie op orde te houden. Of iemand die een hekel heeft aan feestjes. Hoe verschillend hoogbegaafden onderling ook zijn, velen vinden het plezierig en waardevol om af en toe ‘onder elkaar’ te zijn.

De HB Huiskamer is er voor ontmoeting, informatie en gezelligheid. Ook welkom zijn mensen die twijfelen of ze hoogbegaafd zijn, het net-niet zijn of een hoogbegaafde naaste hebben. Er zijn boeken over hoogbegaafdheid en enkele gezelschapsspellen. Er is koffie en thee voor € 1,50 per kopje. En ik ben beschikbaar als vraagbaak en coach. Het is een inloop: er is geen programma, op tijd komen is niet nodig en voor het eind weer vertrekken is ook prima.

Wanneer? Donderdagmiddag 13 februari, 9 april, 13 augustus en 8 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Donderdagavond 12 maart, 14 mei, 10 september en 12 november van 18.30 tot 20.30 uur.

Waar? Boekhandel Scheltema, Rokin 9, 1012KK Amsterdam. tweede verdieping, aan de lange tafel bij de keuken. Er is een lift. Trams 4, 14 en 24 (halte Dam) en Metro 52 (Noord-Zuid-lijn, halte Rokin) stoppen bijna voor de deur.

WELKOM!

pro-mbooks1 : scheltema