30
apr

Maand van de Filosofie: Jan Geurtz

zondag 30 april 2023 14:30

Maand van de Filosofie: Jan Geurtz

Maand van de Filosofie: Jan Geurtz

Op zondag 30 april komt Jan Geurtz langs Scheltema om een lezing te geven. Jan zal een lezing geven over zijn nieuwste boek 'Een lieve klap voor je kop'. Aansluitend kunnen er vragen aan Jan worden gesteld. Uiteraard is er een mogelijkheid tot het laten signeren van een boek.

Over 'Een lieve klap voor je kop': 
Op openhartige en humorvolle wijze deelt Jan Geurtz in zijn nieuwe boek Een lieve klap voor je kop zijn eigen ervaringen, zowel de mooie als de pijnlijke, in korte contemplatieve teksten.

In Een lieve klap voor je kop bespreekt Jan Geurtz heftige geburtenissen zoals die in elk mensenleven voorkomen: fijne – zoals een wederzijdse verliefdheid of de geboorte van een kind – en pijnlijke, zoals het einde van een relatie, een burn-out, een ziekte of de naderende dood. Meestal verstoren deze gebeurtenissen onze innerlijke rust (als we die al hadden) en belemmeren ze onze spirituele ontwikkeling (als we daar al mee bezig waren). Jan Geurtz laat zien dat ingrijpende gebeurtenissen ook benut kunnen worden voor een versnelde groei van spiritueel bewustzijn. Je kunt ze leren herkennen als ‘een lieve klap voor je kop’ die je doet beseffen wie en wat je werkelijk bent, achter je aangeleerde zelfbeeld, je ego. Dit leidt uiteindelijk tot de realisering dat ons lijden in werkelijkheid niet-herkende liefde is die wacht om toegelaten te worden.

Locatie: Scheltema, 4e etage (Rokin 9, 1012KK Amsterdam).

Duur: Van 14:30 tot 15:30

pro-mbooks1 : scheltema