De Schoolbibliotheek: wat heeft Scheltema u te bieden?

165 jaar ervaring

Scheltema helpt tal van scholen om hun bibliotheek up-to-date te houden en uit te breiden. Onze boekverkopers hebben jarenlange ervaring en kunnen u uitgebreid adviseren. 

Grootste assortiment

Een veelzijdige schoolbibliotheek is natuurlijk een vereiste voor elke school. In onze winkel hebben we het grootste assortiment kinderboeken van Amsterdam! Daarnaast hebben we een uitgebreid assortiment stripboeken en een uitstekende afdeling pedagogiek en psychologie.

U bent altijd van hart welkom. Op afspraak kunt u ook voor openingstijd bij ons langskomen, zo kunt u in alle rust boeken uitzoeken met de hulp van een van onze boekverkopers! Mail ons voor een afspraak.

Wij adviseren bij het opzetten en een langetermijnplanning voor schoolbibliotheek en kunnen helpen bij het creëren van een budget (bijv. door een schoolverkoop). 

Een pakket op maat

Hebt u geen tijd om langs te komen? Dan bieden wij de mogelijkheid van een proefpakket. Een proefpakket kan bestaan uit prentenboeken, AVI-boeken, leesboeken voor de verschillende leeftijdsgroepen, informatieve boeken of een combinatie van al die verschillende categorieën. 

Hoe werkt het?
U laat ons in grote lijnen uw wensen weten, vervolgens stellen wij een pakket samen dat wij gratis op school bezorgen. U heeft rustig de tijd om op uw gemak te kijken en te kiezen. De boeken die u niet wil, halen wij weer op, alle andere kunnen gelijk de bibliotheek in!

 

Winnaar Gouden Griffel

Uit elkaar

Bette Westera

€ 13,00
In Uit elkaar behandelen Bette Westera en Sylvia Weve met hun gedichten en illustraties op een luchtige manier het thema echtscheiding. Een troostend, ontroerend en verrassend kinderboek. Echtscheiding is een thema dat in helaas veel kinderlevens aan de orde is. In het boek Uit elkaar weten Bette Westera en Sylvia Weve dit moeilijke onderwerp op een luchtige en speelse manier te behandelen. Van de eerste prille verliefdheid tot de fase van scheiding en daarna nieuwe gezinssituaties (die ook voor veel plezier kunnen zorgen), Westera en Weve verdichten en verbeelden deze thematiek in brede zin. Soms hoopvol, soms schrijnend, maar altijd gevoelig en origineel – de gedichten weten stuk voor stuk te troosten, te ontroeren en te verrassen. Speciale uitvoering Wat deze uitgave nog specialer maakt is de bijzondere uitvoering. De pagina’s van het boek worden Japans (aan de voorzijde) gevouwen. Deze vouw blijft intact: zo is het mogelijk om tekst en illustraties over de rand van de pagina’s door te laten lopen. Bette Westera en Sylvia Weve Uit elkaar is opnieuw een prachtig boek van het veelbekroonde duo Westera en Weve. Eerder maakten zij al de boeken Aan de kant, ik ben je oma niet!, bekroond met een Gouden Penseel en Vlag & Wimpel van de Griffeljury, en Doodgewoon, bekroond met een Gouden Griffel, een Vlag & Wimpel van de Penseeljury, de Gouden Poëziemedaille én de Woutertje Pieterseprijs. In 2019 werd Sylvia Weve voor haar indrukwekkende en veelzijdige oeuvre bekroond met de prestigieuze Max Velthuijs-prijs. Bette Westera viert in 2019 haar 20-jarig schrijverschap vol mooie, grappige, ontroerende en prijswinnende boeken.

Alle voordelen op een rijtje

  • Advies op maat door onze ervaren boekverkopers
  • Kom voor advies en inspiratie langs op onze prachtige kinderafdeling, wij zijn 7 dagen per week geopend (bekijk openingstijden)
  • Wij stellen pakketten op maat voor u samen
  • Mogelijkheid van een proefpakket
  • Gratis levering
  • De maximale bibliotheekkorting
  • 20% korting op Ramsj- en tweedehands boeken
  • Wij adviseren bij het opzetten en een langetermijnplanning voor schoolbibliotheek en kunnen helpen bij het creëren van een budget (bijv. door een schoolverkoop) 

Weerbaarheid, relaties en seksualiteit

Prentenboek van het jaar 2021

Coco kan het!

Loes Riphagen

€ 14,99
Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wel lukt kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Dit prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt is verkozen tot het prentenboek van 2021 en zal centraal staan tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Winnaar van het Gouden Penseel

Hup Herman!

Yvonne Jagtenberg

€ 14,99
Herman het hangbuikzwijntje vindt wedstrijdjes maar gedoe. Nergens voor nodig, al die drukte. Winnen vindt hij niet belangrijk. De kippen zijn juist elke ochtend in rep en roer en kakelen druk over wie het eerste op was, wie de snelste is en wie de beste is. Op een dag is Herman het zat: hij zal ze wel eens even laten zien wie er hier de snelste is. Alle dieren moedigen hem aan. Maar is winnen eigenlijk wel zo belangrijk? Hup, Herman! Al vijftien jaar illustreert Yvonne Jagtenberg met veel liefde prentenboeken, en nu werkt ze aan haar zelfgeschreven prentenboeken. Voor het grappige en hartverwarmende ‘Hup, Herman!’ mocht ze een Gouden Penseel in ontvangst nemen!

Leren lezen

pro-mbooks1 : scheltema