Evenementen

22
apr

Presentatie: 'De ondraaglijke blankheid van het bestaan' van Marianne Thamm

zondag 22 april 2018 14:30

De Zuid-Afrikaanse auteur, activist, journalist en komiek Marianne Thamm komt naar Nederland! Op zondag 22 april om 14:30 uur is ze, ter gelegenheid van het verschijnen van 'De ondraaglijke blankheid van het bestaan', bij ons in de winkel. Samen met goede vriend en collega Tom Lanoye gaat ze in gesprek over haar nieuwste werk en het opgroeien in het land van Mandela. U bent van harte welkom tijdens deze bijzondere middag!

Lees verder
26
apr

Presentatie: 'Goed eten' van Michiel Korthals

donderdag 26 april 2018 17:00

Eten moeten we allemaal, maar met wat we nu precies in onze mond stoppen, houden velen van ons zich weinig bezig. En dat terwijl problemen als honger, milieuschade en overgewicht aan de orde van de dag zijn. Emeritus hoogleraar toegepaste filosofie Michiel Korthals dook in de materie en schreef ' Goed eten: filosofie van voeding en landbouw'. Op donderdag 26 april presenteert hij zijn nieuwste werk en zet de auteur zijn ideeen over goede voeding, voor de mens en voor de wereld, uiteen. U bent van harte welkom!

Lees verder
05
mei

De Amsterdamse Poppenkast: mei!

zaterdag 5 mei 2018 15:00

Het is de eerste zaterdag van de maand, dat kan maar één ding betekenen: Jan Klaassen komt langs! Op zaterdag 5 mei om 15:00 uur is het weer tijd voor een spannend avontuur met de Amsterdamse Poppenkast! Ben je benieuwd naar de streken van deze kindervriend? Kom kijken naar deze speciale voorstelling op onze tweede verdieping!

Lees verder
12
mei

Presentatie: 'Als ik jou eenmaal verlies' van Rainer Maria Rilke

zaterdag 12 mei 2018 15:00

Rainer Maria Rilke staat bekend als een van de grootste lyrische poëten uit het Duits taalgebied. Hij werkte in een bewogen periode, in de eerste twee decennia van de twintigste eeuw. In het Parijs van 1908, beïnvloed door grootheden als Rodin en Cézanne, schreef Rilke onder meer Schlaflied, met de iconische eerste regel 'Einmal wenn ich dich verlier'. Meiere de Jong vertaalde 16 gedichten uit het oeuvre van Rilke naar het Nederlands. Op zaterdag 12 mei om 15:00 uur wordt deze tweetalige bundel, onder leiding van Jos van Hest, gepresenteerd. U bent meer dan welkom!

Lees verder
19
mei

Scheltema Kookt met Bas Robben!

zaterdag 19 mei 2018 15:00

Na 'Zuur' is het nu tijd voor 'Vet'! Bas Robben kookt de sterren van de hemel en is op zaterdag 19 mei te gast op ons kookeiland. Bas laat ons zien en proeven wat we allemaal kunnen met onze favoriete guilty pleasure: frituren, konfijten, conserveren, infuseren en bakken. Kortom: een vet culinaire middag om niet te missen!

Lees verder
22
apr

Scheltema Kids Knutselmiddag: 22 april

zondag 22 april 2018 15:00

Zondag is dé dag om lekker te knutselen, kleuren en schminken! Onze Christiaan kan het als de beste en verzint elke week iets nieuws. Kom je ook?! Natúúrlijk met limo en iets lekkers.

Lees verder
28
apr

Scheltema Kookt!

zaterdag 28 april 2018 15:00

Wat is er op zaterdagmiddag nu leuker dan koken en lekker eten? We trekken onze schorten aan en duiken de keuken in! Wat er op het menu staat, blijft nog even een verrassing. Komt u proeven op ons kookeiland?

Lees verder
06
mei

Scheltema Kids Knutselmiddag: 6 mei

zondag 6 mei 2018 15:00

Zondag is dé dag om lekker te knutselen, kleuren en schminken! Onze Christiaan kan het als de beste en verzint elke week iets nieuws. Kom je ook?! Natúúrlijk met limo en iets lekkers.

Lees verder
17
mei

Presentatie: 'Doodsmak' van Anna Levander

donderdag 17 mei 2018 17:00

We hebben na de Morten-trilogie even moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover: nieuw werk van Anna Levander! Journalist en auteur Annet de Jong presenteert op donderdag 17 mei haar laatste bloedstollende literaire thriller, over een zomer die dramatisch afloopt. Het verhaal speelt zich af op een Zuid-Europees schiereiland, in slechts 24 beslissende uren. Ultiem zomerleesvoer! Zien we u tijdens de presentatie?

Lees verder
02
jun

De Amsterdamse Poppenkast: juni!

zaterdag 2 juni 2018 15:00

Het is de eerste zaterdag van de maand, dat kan maar één ding betekenen: Jan Klaassen komt langs! Op zaterdag 2 juni om 15:00 uur is het weer tijd voor een spannend avontuur met de Amsterdamse Poppenkast! Ben je benieuwd naar de streken van deze kindervriend? Kom kijken naar deze speciale voorstelling op onze tweede verdieping!

Lees verder
MINDBUSZEUS2 : scheltema