26
apr

Presentatie: 'Goed eten' van Michiel Korthals

donderdag 26 april 2018 17:00

Presentatie: 'Goed eten' van Michiel Korthals

Eten moeten we allemaal, maar met wat we nu precies in onze mond stoppen, houden velen van ons zich weinig bezig. En dat terwijl problemen als honger, milieuschade en overgewicht aan de orde van de dag zijn. Emeritus hoogleraar toegepaste filosofie Michiel Korthals dook in de materie en schreef ' Goed eten: filosofie van voeding en landbouw'. Op donderdag 26 april presenteert hij zijn nieuwste werk en zet de auteur zijn ideeen over goede voeding, voor de mens en voor de wereld, uiteen. U bent van harte welkom!

 

Over Goed eten:

Eten is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Maar wat stoppen we precies in onze mond? En is het niet zo dat uitbuiting, extreem over- gewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade enkele gevolgen zijn van onze wijze van consumeren? Dit zou toch anders moeten kunnen, maar de vraag is: hoe dan? In Goed eten. Filosofie van voeding en landbouw behandelt Michiel Korthals deze vragen en ontwikkelt hij een model om de kloof tussen productie en consumptie te overbruggen. Directe verbindingen tussen voedsel en het dagelijks leven, de voorkeur voor regionale verbanden boven de wereldmarkt, bevordering van voedselvaardigheden en een eerlijkere verdeling van aandacht voor voedingsstijlen staan daarin centraal. Goed eten draait om de vraag welke rol consumenten, overheden en marktpartijen kunnen spelen in de productie van smaakvoller en ethisch verantwoord voedsel.

pro-mbooks1 : scheltema