PRIVACY- EN COOKIEBELEID

PRIVAYBELEID

INLEIDING

In dit Privacy- en Cookiebeleid lees je hoe Scheltema B.V. (hierna: “Scheltema”, “wij” of “ons”) omgaat met de verwerking van persoonsgegevens die wij verkrijgen via onze website scheltema.nl. Dit Privacy- en Cookiebeleid is voor het laatst gewijzigd op 25 mei 2018. Wij kunnen het Privacy- en Cookiebeleid van tijd tot tijd aanpassen.

  1. Over Scheltema

Scheltema B.V. is de verantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Scheltema is gevestigd aan de Rokin 9, 1012 KK Amsterdam. Voor vragen over ons Privacy- en Cookiebeleid kun je een e-mail sturen naar privacy@scheltema.nl. Je kunt ook tijdens onze openingstijden bellen met 020 - 523 1411.

  1. Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Wij kunnen persoonsgegevens verwerken van onze klanten, onze auteurs dan wel bezoekers en gebruikers van onze website. Daarbij kan worden gedacht aan contactgegevens, gegevens over aankopen en gegevens over interesses en voorkeuren. Het verstrekken van persoonsgegevens is nooit verplicht, maar het gebruik van onze website, toegang tot content en verzoeken om informatie kunnen wel afhankelijk zijn van het verstrekken van informatie.

Wij verwerken onder meer de volgende persoonsgegevens:

  • Naam, adres, woonplaats
  • Bezorgadres
  • Geslacht
  • Telefoonnummer, e-mailadres
  • Gekochte producten, bank- en betaalgegevens
  • Websitebezoek en klikgedrag
  • IP-adres, gegevens over uw computer
  • Duur en tijdstip van het bezoek
  • Verlanglijstje
  • Inloggegevens

Wij zullen jou nooit vragen om gevoelige gegevens met ons te delen. Wij gebruiken jouw gegevens bovendien niet voor geautomatiseerde besluitvorming (o.m. profilering).

  1. Waarvoor verwerken wij persoonsgegevens?

Om onze producten en diensten op een goede en effectieve manier te kunnen leveren verwerken wij jouw persoonsgegevens. Ook moeten wij voldoen aan wettelijke verplichtingen waardoor wij jouw persoonsgegevens verwerken. Ten slotte wij jou ook graag relevante informatie en aanbiedingen sturen.

De door jou opgegeven persoonsgegevens worden verwerkt voor de volgende doeleinden:

  • administratieve doeleinden, om de door jou gedane bestellingen te verwerken en de verschuldigde betalingen te innen;
  • het beheren van klantgegevens en eventueel het online account;
  • marketing-, promotie- en testdoeleinden;
  • verzending van: aanbiedingen, nieuwsbrieven, informatie over je account en overige (noodzakelijke) informatie vanuit Scheltema;
  • uitvoering van analyses, daaronder begrepen datamining;
  • om onze dienstverlening te verbeteren en persoonlijker te maken. Wij werken hiervoor niet met profilering, maar gebruiken wel het eventueel door jou opgegeven genrevoorkeur.

Daarnaast kunnen wij de gegevens van de koper van een eBook in geval van misbruik, zoals illegaal kopieergedrag, op verzoek verstrekken aan de auteur of de uitgever van het eBook, dan wel aan een namens een van hen optredende belangen- of handhavingsorganisatie. De eBooks die wij verkopen zijn voorzien van een watermerk, waarmee nagegaan kan worden wie het boek heeft besteld.

  1. Grondslag van de verwerking

Om jouw persoonsgegevens te mogen verwerken, moet deze zijn gebaseerd op één van de grondslagen uit de AVG. In het geval van Scheltema is dat – afhankelijk van de specifieke persoonsgegevens – op basis van de aankoopovereenkomst, een wettelijke verplichting, een gerechtvaardigd belang of de toestemming. Indien jij bepaalde persoonsgegevens niet verstrekt, kan het zijn dat je een product niet kunt bestellen of niet alle functionaliteiten van de website kunt ervaren.

  • Aankoopovereenkomst: om een aankoop die via onze website wordt gedaan aan jou te kunnen leveren, moeten wij bepaalde persoonsgegevens van jou verwerken: denk aan NAW-gegevens, e-mailadres, betalingsgegevens en bezorggegevens.
  • Wettelijke verplichtingen: op basis van fiscale wetgeving moeten wij bepaalde financiële gegevens bewaren.
  • Gerechtvaardigd belang: wij hebben er belang bij om jou te benaderen met aanbiedingen die op jouw voorkeuren zijn toegesneden, tenzij jouw privacybelang zwaarder weegt. Daarom houden wij bijvoorbeeld jouw gebruik van onze website bij.
  • Toestemming: Als de verwerking van persoonsgegevens niet onder één van de eerdergenoemde grondslagen valt, zullen wij jouw toestemming vragen om bepaalde persoonsgegevens te verwerken. Je kunt jouw toestemming altijd intrekken.
  1. Aan wie verstrekt Scheltema persoonsgegevens?

Om jou van dienst te kunnen zijn en om onze werkzaamheden uit te voeren, schakelen wij andere partijen in om namens ons persoonsgegevens te verwerken. Soms zijn wij wettelijk verplicht of dwingt een rechter ons om persoonsgegevens te verstrekken aan bijvoorbeeld de Belastingdienst, de politie of de toezichthouder. Wij verstrekken verder alleen persoonsgegevens aan andere derden nadat wij jouw voorafgaande toestemming hebben gekregen.         

Als wij persoonsgegevens laten verwerken door een derde partij, sluiten wij met deze zogenaamde verwerkers een schriftelijke verwerkersovereenkomst die voldoet aan de AVG. Een verwerker is bijvoorbeeld het de beheerder van onze webwinkel, de betaaldienst van onze webwinkel (Buckaroo), een logistieke dienstverlener die jouw bestelling bij de postbezorger aanlevert of een e-mailmarketing-softwarebedrijf dat de verzending van e-mails faciliteert.

Wij ‘verkopen’ jouw persoonsgegevens nooit. Een derde partij mag jouw gegevens niet zonder jouw toestemming voor eigen doeleinden gebruiken, tenzij zij zelf verantwoordelijk zijn voor jouw gegevens (denk aan de verwerking van de betaling door jouw bank, of de verzending van jouw pakket door de postbezorger).

  1. Verwerken van persoonsgegevens buiten de EU

Scheltema probeert zoveel mogelijk jouw gegevens alleen binnen de Europese Unie te verwerken. Soms is dat niet mogelijk.

Wij proberen jouw gegevens zoveel mogelijk op een server in de Europese Unie op te slaan. De AVG is in alle landen van de EU van toepassing. Als wij verwerkers inschakelen, eisen wij ook dat zij persoonsgegevens op servers in de Europese Unie opslaan. Voor zover dat niet mogelijk is, nemen wij de nodige maatregelen om een passend beschermingsniveau te bieden voor de bescherming van jouw persoonsgegevens.

  1. Jouw rechten ten aanzien van persoonsgegevens

Als wij jouw persoonsgegevens verwerken, heb je onder omstandigheden het recht om deze in te zien, te laten corrigeren, over te dragen of te laten verwijderen. Ook kun je soms bezwaar maken of beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens vragen.

Inzage en correctie: indien jij wilt weten of wij jouw persoonsgegevens verwerken of jouw persoonsgegevens wilt aanpassen, dan kun je – indien van toepassing – inloggen in je account op onze website. Daarin kun je jouw persoonsgegevens zelf aanpassen. Als je een kopie van al jouw persoonsgegevens wilt ontvangen kun je een verzoek tot inzage bij ons indienen. Wij kunnen je vragen om je eerst te identificeren.        

Verwijderen: de AVG biedt onder omstandigheden de mogelijkheid aan om persoonsgegevens te laten wissen. Wij zullen dan beoordelen of het verzoek uit te voeren is. In sommige gevallen kunnen wij jouw persoonsgegevens namelijk niet verwijderen omdat wij deze moeten bewaren voor fiscale of andere wettelijke verplichtingen.

Bezwaar: Als wij jouw persoonsgegevens verwerken op basis van een gerechtvaardigd belang, dan kun je vanwege jouw specifieke redenen bezwaar maken tegen verder gebruik van jouw persoonsgegevens.

Bezwaar tegen reclame: Indien je niet langer reclame wilt ontvangen via e-mail of andersoortige elektronische berichten, dan kun je je daarvoor afmelden door op de uitschrijflink te klikken in een ontvangen e-mailbericht.

Beperken: je kunt een verzoek indienen om de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken als jij vindt dat jouw persoonsgegevens onjuist zijn, de verwerking daarvan onrechtmatig is, jij deze nodig hebt voor een rechtsvordering of je bezwaar hebt gemaakt tegen de verwerking daarvan.

Je kunt jouw verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, bezwaar of beperking indienen via privacy@scheltema.nl of bel ons tijdens openingstijden via 020 - 523 1411.

  1. Hoe beveiligen wij jouw persoonsgegevens?

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om het verlies van persoonsgegevens of onrechtmatige verwerking te voorkomen.

Jouw persoonsgegevens worden versleuteld (encrypted) opgeslagen en verwerkt in een beveiligde omgeving die is voorzien van minimaal een SSL-certificaat.

  1. Hoe lang bewaren wij jouw persoonsgegevens?

Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de doeleinden waarvoor wij jouw persoonsgegevens gebruiken. Sommige gegevens moeten wij op grond van de wet voor een bepaalde tijd bewaren.

Als jij bijvoorbeeld een aankoop hebt gedaan, kan dat betekenen dat wij bepaalde persoonsgegevens nog wel moeten bewaren voor onze administratie. In het kader van onze klantrelatie met jou zullen wij jouw account en gegevens twee jaar na jouw laatste aankoop of activiteit bewaren. Mocht je daarna niet meer actief zijn, of als je eerder een verzoek tot verwijdering doet, zullen wij jouw persoonsgegevens zoveel mogelijk verwijderen of anonimiseren.

  1. Vragen of klachten?

Als je vragen hebt over de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken, dan kun je ons dat laten weten via privacy@scheltema.nl of bel ons tijdens openingstijden via 020 - 523 1411. Wij helpen je graag verder.

Mocht je een klacht hebben die wij niet voor je kunnen oplossen, dan kun je altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.   

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

COOKIEBELEID

De website van Scheltema slaat informatie op en verkrijgt toegang tot informatie op randapparatuur van gebruikers (“cookies”). Op basis van de cookieregels uit de Telecommunicatiewet, informeren wij jou over het gebruik van de volgende cookies, de functies van deze cookies en de bewaartermijn ervan. 

We plaatsen functionele en analytische cookies. Functionele cookies zijn noodzakelijk voor de gevraagde dienst en/of om de website goed te laten werken. Via analytische cookies kunnen wij onze dienstverlening verbeteren en kunnen we afrekenen met onze partners.

Functionele cookies

Cookie

Naam

Functie

Bewaartermijn

Scheltema.nl

ASP.NET_SessionId

currentCompanyId

currentCompanyUrlName

sessionId

scheltema_ses

cartSummary

Search

Bookdetail

Deze cookies zorgen ervoor dat de webshop correct functioneert (bijvoorbeeld een item in de winkelmand stoppen of afrekenen).

Max. 7 dagen

Google (DoubleClick / Adwords)

NID, HSID, SSID, APISID, SAPISID

Deze cookies maken inzichtelijk welke door Facebook ingezette media effectief is.

Max. 1 jaar

Facebook

Act, c_user, csm, fr, lu, s, presence, p, xs

Deze cookies maken inzichtelijk welke door Facebook ingezette media effectief is.

Max. 1 jaar

Analytische cookies

Google Analytics

__utma

__utmb

__utmc

__utmz

_ga

Deze cookies geven inzicht in het websitebezoek.

Max. 2 jaar


Daarnaast worden nog andere cookies gebruikt om de communicatie met de gebruiker uit te voeren of die noodzakelijk zijn voor de gevraagde dienst (waaronder sessiecookies en statistische cookies).

Voor de genoemde cookies hoeft geen voorafgaande toestemming te worden verkregen. Deze kunnen we direct bij jouw bezoek aan onze website plaatsen mits ze geringe gevolgen hebben voor jouw privacy.

Je kunt cookies zelf via je internetbrowser blokkeren of verwijderen. Het weigeren van cookies kan het gevolg hebben dat bepaalde (functionaliteiten van) de website niet tot je beschikking staan.

  • Cookies verwijderen in Internet Explorer en Edge
    Ga naar het menu Extra > Internetopties > Algemeen. Klik onder Browsegeschiedenis op Verwijderen. Je wilt misschien niet alles verwijderen. Zorg dat in ieder geval Cookies aangevinkt staat en klik op Verwijderen.
  • Cookies verwijderen in Firefox
    Ga naar Extra > Opties > Privacy. Klik op Uw recente geschiedenis wissen. Onder Details kun je aangeven wat je precies wilt wissen. Vink in ieder geval Cookies aan. Je kunt ook aangeven hoe oud de cookies moeten zijn. Kies hier op 'Alles'.
  • Cookies verwijderen in Chrome
    Klik op het icoontje met drie puntjes rechts bovenin. Klik op Geschiedenis > Browsegegevens wissen. Zorg in ieder geval dat 'Cookies en andere site- en plug-ingegevens' aangevinkt staat. Je kunt ook aangeven hoe oud de cookies moeten zijn. Kies hier 'het eerste gebruik'.

Bekijk ons Privacy- en Cookiebeleid in een PDF-bestand

MINDBUSZEUS2 : scheltema