Wat is Ramsj?

Ramsj wordt in het boekenvak gebruikt als aanduiding voor boeken die tegen een nieuwe, scherpere prijs opnieuw op de markt gebracht worden. De beste boeken voor een zacht prijsje dus! U vindt onze afdeling ramsj op de eerste etage van de winkel. 

Uiteraard kunt u onze ramsj ook online bestellen. Kijk hieronder voor een mooie selectie of klik hier ons volledige online aanbod.

Scheltema tipt: Kaarten van Amsterdam

Kaarten van Amsterdam 1538-1865

Marc Hameleers & Lida Ruitinga ; Marja Jager

€ 19,95
Auteur Marc Hameleers, verbonden aan het Stadsarchief, schreef dit nieuwe eerste deel van <em>Kaarten van Amsterdam</em> met de overzichtskaarten van Amsterdam die in de jaren 1538-1865 vervaardigd werden. Deel 2 verscheen al eerder in 2002 en is nu grondig herzien en aangevuld.<br /> <br /> Hiermee is de complete herziening van de beroemde Catalogus van Amsterdamsche Plattegronden, in 1934 samengesteld door Antoine Everard d&rsquo;Ailly, voltooid.<br /> De t

Kaarten van Amsterdam 1866-2012

Marc Hameleers & Lida Ruitinga ; Marja Jager

€ 19,95

Na jarenlang proeven en schrijven over zo ongeveer álle restaurants van Amsterdam, stelden culinair journalisten 
Famke & Floor van Praag hun definitieve lijst met favorieten samen. In Shortlist Amsterdam vind je geen conceptuele eendagsvliegen of ingewikkelde sterrenzaken, maar juist oorspronkelijke restaurants die nooit vervelen. Omdat het eten er zo bijzonder lekker is, maar ook omdat de wijnkaart klopt, het personeel voor je rent en de sfeer zo ontzettend goed is.

MINDBUSZEUS2 : scheltema