Wat is Ramsj?

Ramsj wordt in het boekenvak gebruikt als aanduiding voor boeken die tegen een nieuwe, scherpere prijs opnieuw op de markt gebracht worden. De beste boeken voor een zacht prijsje dus! Omdat wij bij Scheltema alleen de allerbeste Ramsj verkopen, noemen wij het ook wel Edelramsj. U vindt onze afdeling Ramsj op de eerste etage van de winkel. Uiteraard kunt u onze Ramsj ook online bestellen. Kijk hieronder voor een mooie selectie!

Scheltema tipt:

Cloudless Amsterdam - City in Close-up

Peter Elenbaas ; Lambiek Berends

€ 9,95

In his light aircraft, photographer Peter Elenbaas zooms in on Amsterdam and comes up with phenomenal pictures.

Locations long dominated by construction and renovation works reveal their new faces. They rub shoulders in this book with the old city centre and the world-famous canals. And, more often than one might expect, the city looks green from above—not just Vondel Park and Artis, but the gardens behind the canal-side houses, the tree-lined streets and the countless courtyards.

Journalist Lambiek Berends explores the city at the micro level and presents some fascinating facts and figures.

A small selection of these Cloudlessphotographs was previously published in Het Parool.

In het restaurant

Christoph Ribbat

€ 7,90
In restaurants wordt nooit alleen maar gegeten. Het gaat er sinds de achttiende eeuw ook altijd om zien en gezien worden, om het signaal van stijl en distinctie, en om het gevoel bij vreemden te zijn en toch thuis. De ongeduldige gast gunt het personeel geen rust met zijn wensen. In de keuken, aan de toog en aan tafel komen plezier en hard werken, élégance en uitbuiting, en culturele diversiteit en racisme met elkaar in aanvaring. Groezelig of grandioos: restaurants zijn een spiegel van de samenleving. Ribbat reflecteert daarop aan de hand van het werk van o.a. Baldwin, Ehrenreich, Sartre, Orwell en andere schrijvers, kelners en chefs. Een vertelexperiment vol tempo tussen cultuurwetenschap en docu-roman in.
MINDBUSZEUS2 : scheltema