02
apr

GEANNULEERD Presentatie: In dienst van de nazi's van Paul van de Water

donderdag 2 april 2020 19:00

GEANNULEERD Presentatie: In dienst van de nazi's van Paul van de Water

Update: vanwege het corona-virus en de door het kabinet en RIVM voorgestelde maatregelen, heeft de organisatie uit veiligheidsoverwegingen besloten deze bijeenkomst tot nader order uit te stellen. We gaan op zoek naar een nieuwe datum. Houd onze website in de gaten. We zien u heel graag spoedig weer bij Scheltema!

Nederlanders die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog heulden met de Duitsers: het is een onderwerp waarover men niet graag spreekt. Met In dienst van de nazi's doorbreekt Paul van de Water dit taboe. Aan de hand van tien portretten van Nederlanders die werkten voor de nazi's, probeert hij het antwoord te vinden op de vraag wat men drijft tot het begaan van misdaden. Op donderdag 2 april om 19:00 uur vieren we de verschijning van dit bijzondere werk In dienst van de nazi's. U bent van harte welkom.

Over In dienst van de nazi's:

In dienst van de nazi’s van Paul van de Water is een uniek boek over daders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bevat tien niet eerder gepubliceerde portretten van Nederlanders die zich in dienst van de Duitsers schuldig hebben gemaakt aan misdrijven als intimidatie, mishandeling, marteling, verraad, moord of doodslag. Paul van de Water onderzoekt de levensloop van elke dader, en speurt naar de radicaliseringsfactoren in gezin, milieu of werk. Hij probeert telkens de vraag te beantwoorden: hoe kan het dat ogenschijnlijk gewone mannen en vrouwen, van bouwvakker tot fietsenmaker, van klerk tot kastelein, hun laagje beschaving afpellen en veranderen in misdadigers?

pro-mbooks1 : scheltema