20
mei

Presentatie: 'Gedrag in uitvoering' van Diana Smidts & Mariëtte Huizinga

zaterdag 20 mei 2017 16:00

Presentatie: 'Gedrag in uitvoering' van Diana Smidts & Mariëtte Huizinga
Er komt een tweede editie van het succesvolle eerste deel van 'Gedrag in uitvoering'! Ditmaal richten auteurs Diana Smidts en Mariëtte Huizinga zich op de ondersteuning en training van zelfsturing bij kinderen en jongeren. Uiteraard is het boek voorzien van praktische voorbeelden en tips. Op zaterdag 20 mei om 16:00 uur wordt 'Gedrag in uitvoering 2' gepresenteerd. Bent u benieuwd en wilt u hierbij aanwezig zijn? Stuur een mail naar [email protected] en dan bent u meer dan welkom!

 

Over 'Gedrag in uitvoering':

De tweede, geheel herziene editie van dit zeer succesvolle boek richt zich op het ondersteunen en trainen van zelfsturing bij kinderen en jongeren. Executieve functies zijn denkprocessen in de hersenen die ervoor zorgen dat we ons gedrag in goede banen kunnen leiden. Ze zorgen ervoor dat we adequaat kunnen functioneren: thuis, op school en met vrienden. Bij kinderen zijn ze nodig voor alledaagse activiteiten, van het zichzelf aankleden tot het plannen van huiswerk.'Gedrag in uitvoering' bevat herkenbare voorbeelden uit het dagelijks leven van kinderen tussen de 3 en 17 jaar, maar ook informatie en praktische tips voor ouders, leerkrachten en jongeren voor het versterken van executieve functies.

Over de auteurs:

Diana Smidts is GZ-psycholoog Kind & Jeugd en Orthopedagoog-Generalist. Zij is eigenaar van KinderPsy, een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie in Hilversum. Mariëtte Huizinga is ontwikkelingspsycholoog en universitair hoofddocent aan de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen aan de VU Amsterdam. Diana en Mariëtte zijn samen eigenaar van KinderPsy Educatie, een trainingsbureau voor onderwijsprofessionals

pro-mbooks1 : scheltema