Luc CLaus

In de Belgische kunst neemt het oeuvre van Luc Claus een afzonderlijke plaats in. Een kunstenaar die zich, op enkele vroege schilderijen na, uitsluitend wijdde aan de tekenkunst is op zichzelf al een zeldzaamheid...
Luc Claus was geen teruggetrokken eenzaat. Hij hield van gezelschap, liefst beperkt en bij voorkeur intelligent, onderhoudend en gesofisticeerd. Banaliteit was aan hem niet besteed. Maar in zijn werk was hij het liefst alleen. Hierbij sluit de keuze van het medium perfect aan bij de behoeften van de kunstenaar. Om te tekenen heeft men niemand nodig. Het kan ook altijd en overal beoefend worden."

Deze eerste monografische studie over het werk van Luc Claus (Aalst 1930 – Brussel 2006) geeft een mooi overzicht van zijn volledige oeuvre, gesitueerd in de tijdsgeest en de artistieke ontwikkelingen van de naoorlogse kunst in België. Tevens geeft het inzicht in de denkwereld van een kunstenaar die op het raakvlak van figuratie en abstractie een autonome beeldtaal ontwikkelde die onbewust drager blijft van een onderhuidse symboliek die schatplichtig blijft aan onze Westerse traditie. Tot voor kort werd de tekening beschouwd als een minderwaardige discipline. De laatste jaren is daar dankzij het werk van hedendaagse kunstenaars die expliciet de nadruk leggen op het belang van de tekening voor hun artistieke praktijk, verandering in gekomen. Hierin ligt de actualiteit van deze kunstenaar die buiten de tijdsgeest zijn oeuvre radicaal, persoonlijk en consequent heeft opgebouwd.

€ 17,50

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Redelijk
Winkel Rokin € 17,50

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789055448265
Uitgever
WPG BE DBBA/Ludion/Lido
Druk vanaf
1e
Verschenen
10-11-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
205 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Monografieën

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema