De Nietsmachine

Stefan Wolters

€ 10,00
Professor Pruts is een uitvinder van NIETS! Geen van zijn uitvindingen doet iets. Maar dan heeft hij een geniaal idee: de Nietsmachine! Een machine die niets, maar dan ook helemaal niets doet. Want: niets moet ook gedaan! Maar wie zou zo'n Nietsmachine kunnen gebruiken...?

Winnaar van de Gouden griffel

Gozert

Pieter Koolwijk

€ 15,99
Ties heeft een probleem. Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt… Ties’ ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen?

Winnaar van de Gouden penseel

Hele verhalen voor een halve soldaat

Benny Lindelauf

€ 22,50
Zes broers worden opgeroepen om dienst te nemen in het leger. Op weg naar het front moeten ze zich melden bij een grenspost. Geschikte giften of geld om de grens te kunnen passeren, bezitten de broers niet. Verhalen kennen ze echter in overvloed. Verhalen over een behekst meer, over een poppenspeler die over lijken gaat om succes te hebben en over een jongeman die zo mooi is dat de mannen uit zijn dorp hem van pure jaloezie het liefst een kopje kleiner maken. De broers vertellen en vertellen alsof er een leven van af hangt. En dat is ook zo.

Prentenboek van het jaar 2021

Coco kan het!

Loes Riphagen

€ 14,99
Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wel lukt kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Dit prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt is verkozen tot het prentenboek van 2021 en zal centraal staan tijdens de Nationale Voorleesdagen.
pro-mbooks1 : scheltema