Beste boek voor jongeren 2023: winnaars

Oorspronkelijk Nederlandstalig

In het vervloekte hart

Rima Orie

€ 19,99

Oermonsters, wraakgeesten, bloedkinderen. Allemaal arriveren ze tijdens de bloedmaan. Allemaal vormen ze een gevaar voor de mensheid. Priya Chkadhari heeft een groot geheim: ze is een bloedkind, geboren tijdens de bloedmaan, en heeft daardoor bijzondere krachten. Priya leeft een zo onopvallend mogelijk leven om niet ontdekt te worden, want bloedkinderen worden gezien als monsters die moeten worden vermoord. Het is benauwend, maar ze lijkt niet aan haar lot te kunnen ontsnappen. 

Vertaald

Zolang de citroenbomen bloeien

Zoulfa Katouh

€ 15,99

In Grijs laat Carlie van Tongeren twee jongeren aan het woord: een meisje dat met grensoverschrijdend gedrag te maken kreeg en een jongen die niet wist dat hij een grens over ging. Een allesbehalve zwart-wit verhaal over consent.

Boek van de maand

Darkhearts

James L. Sutter

€ 22,99

Een indringend en oprecht boek over roem en liefde – en wat er gebeurt als die twee botsenToen David uit de mede door hem opgerichte band Darkhearts stapte, had hij niet gedacht dat die zo succesvol zou worden. Nu zit hij al twee jaar gewoon op de middelbare school, terwijl Chance en Eli zonder hem de wereld over toeren.Als Eli plotseling overlijdt, komt David weer in contact met Chance. En hoewel hij nog steeds alles is waar David zich altijd aan heeft gestoord – aandachtziek en arrogant – bloeit er ook iets nieuws op tussen de twee. Iets wat Chance liever uit de media houdt, maar wat voor David een ultieme kans kan zijn om te krijgen waar hij twee jaar lang naar gesmacht heeft. Hij zal moeten kiezen wat meer voor hem betekent: roem of Chance.

Darkhearts

James L. Sutter

€ 13,99

David used to be in a band with his best friends Chance and Eli. Now the band, Darkhearts, is super famous and David's back in high school. Then tragedy throws David and Chance back together. Spending more time alone with Chance, David has to admit he misses being with his old friend - and maybe he feels something more. Can you mix music with love?

pro-mbooks1 : scheltema