Gouden Kookboek 2022

Van Boven in het wild

Yvette van Boven

€ 34,99

Een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen.

Al haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou u tuinkers kopen als er hondsdraf tussen uw stoeptegels groeit? U moet het alleen wéten en leren herkennen. Nou: dit boek is een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen. Yvette laat u de meest voorkomende wilde planten zien, ze leert u hoe u ze kunt herkennen en waar ze naar smaken. Zo leert u wildpluk gemakkelijk toe te passen in uw eigen gerechten. 

Jamie Oliver - EEN

Jamie Oliver

€ 32,50

Jamie Oliver, de favoriete chef van de lage landen, biedt met EEN: simpel & lekker uit 1 pan het ultieme gemakskookboek met simpele eenpansgerechten. Met meer dan 120 simpele, snelle recepten die allemaal te maken zijn in één (koeken)pan of ovenschaal. Dus elke dag lekker eten zonder uren in de keuken te staan en geen berg afwas. Elk recept maak je met maximaal acht ingrediënten en meer dan 50% van de gerechten bevat weinig tot geen vlees. Eén kookboek, heerlijk eten en blije gezichten gegarandeerd.

Uitgelicht

Een boek over brood

Issa Niemeijer

€ 30,00
In Een boek over brood deelt Issa, van de bekende bakkerij Gebroeders Niemeijer in Amsterdam, zijn kennis en vertelt hij bevlogen over alles wat met brood te maken heeft. Het is meer dan een receptenboek: het nodigt ook uit om op een vrijere manier je eigen recepten te maken. Dit is het boek wat hij zelf miste toen hij als bakker begon. Brood is dagelijks en vertrouwd, maar Een boek over brood is een uitzonderlijk boek. Terwijl het je leert hoe je de perfecte baguette kan maken, brengt het broodbakken terug tot de basis, tot begrip, gevoel en intuïtie. Toegankelijk en zonder pretentie. Na een jarenlange leerschool bij vooraanstaande bakkerijen in Nederland, Frankrijk en Italië richtte Issa Niemeijer – aanvankelijk samen met zijn broer - in 2008 een ambachtelijke Franse bakkerij op in hartje Amsterdam, de Gebroeders Niemeijer. Inmiddels is zijn bakkerij ook internationaal vermaard om de croissants, patisserie en brood. 'Dat Issa zijn receptuur voor ons heeft opgeschreven is het grootste feest van het jaar! HOERA!' – Yvette van Boven ‘Insiders weten het allang: het lekkerste brood van Amsterdam en verre omgeving wordt gebakken door Issa en z’n bakkers.’ – Cees Holtkamp Afkomstig uit een familie met Franse en Italiaanse banden, groeide Issa Niemeijer op in een traditie van thuisbakken en waardering voor kwaliteit en eenvoud. Hij koos voor het bakkersvak nadat hij eerst cum laude afstudeerde als socioloog aan de UvA. Issa is nog wel een vaste gastdocent voor de colleges over culinaire wetenschappen en gastronomie binnen het honoursprogramma van de Amsterdam University College. Ook verschijnt Issa Niemeijer regelmatig in de media als (kritische) expert bij onder meer de Keuringsdienst van Waarde en 24Kitchen.
pro-mbooks1 : scheltema