Darwins engel

Darwins engel

een repliek op God als misvatting

Met de bestseller God als misvatting heeft Richard Dawkins een scala aan heftige reacties uitgelokt, vari"rend van de hoogste lof tot felle verontwaardiging. Hij is de lieveling van athe_sten geworden en een mikpunt van hoon voor gelovigen. John Cornwell is ervan overtuigd dat _God als misvatting _om een reactie vraagt die zowel monter van toon als robuust is.


Hét antwoord op DawkinsÕ veroordeling van godsdienst


In de rol van beschermengel van prominente biologen - te beginnen met Darwin - heeft Cornwell een lange brief aan Dawkins geschreven. Daarin wijst hij de grote geleerde op een aantal wezenlijke punten in God als misvatting dat volgens hem niet strookt met de logica en het gezond verstand. Cornwells ÔengelÕ is niet zozeer een verbolgen en defensieve apologeet als wel een vriendelijke wetenschapsman met verbeeldingskracht en gevoel voor ironie. Welwillend neemt hij de moeite om Dawkins een waslijst voor te leggen van wat in zijn ogen dwalingen en tekortkomingen zijn: van DawkinsÕ gebrek aan begrip van wat geloof en twijfel in wezen inhouden tot diens blinde vlek voor de aard van het athesme en de pseudo-wetenschap onder Stalin, Hitler en Mao. Het resultaat is een uiterst leesbare verdediging van de godsdienst in de moderne wereld. In de breed gevoerde discussie over God en religie, die op het ogenblik volop in gang is, komt dit boek met een nieuw en ander, onmisbaar geluid.

€ 7,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 7,00

We streven naar voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis binnen de ring van Amsterdam.

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789046804100
Uitgever
Nieuw Amsterdam
Druk vanaf
1e
Verschenen
29-04-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
175 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Filosofie

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema