Occupation Soldier

''Occupation: Soldier'', met een voorwoord van Arnon Grunberg, is een documentaire over de Nederlandse krijgsmacht. Sinds het einde van de Koude Oorlog in 1990 zijn na de verwachte beëindiging van de Uruzgan missie in 2010 bijna 90.000 Nederlandse militairen betrokken geweest bij vredesoperaties. Wat herinneren wij ons daarvan, wat komt terecht in ons collectief visueel geheugen? Bitter weinig. Vredeshandhaving levert geen spectaculaire beelden op. Behalve wanneer het fout gaat. De val van Srebrenica is een open wond in de Nederlandse (krijgs)geschiedenis. En toch doen iedere dag jonge mannen en vrouwen dagelijks hun niet zelden risicovolle plicht. Aangetrokken door het avontuur, uit behoefte aan kameraadschap en soms ook uit idealisme en verantwoordelijkheidsgevoel. In totaal kwamen ruim 40 van hen om, waarvan meer dan de helft in Afghanistan. Het Rijksmuseum en NRC Handelsblad vroegen in het kader van de jaarlijkse foto-opdracht Document Nederland fotograaf Ad van Denderen deze geschiedenis een gezicht te geven. Van Denderen volgde de rekruten bij hun opleiding in Nederland en op hun missies in Tsjaad en Uruzgan: hard werkend, behoedzaam opererend, een weinig glamoureus bestaan. Daarnaast had hij oog voor de familieleden. Hij legde de opnames van kerst- en nieuwjaarsgroeten in televisiestudio vast en fotografeerde thuis bij de gezinnen waarvan de zoon niet meer terugkeerde. Door zijn beroep doelwit van opstandelingen. Ad van Denderen (1943, Zeist) heeft als fotograaf gewerkt voor onder meer Vrij Nederland, Stern, NRC Handelsblad, GEO en The Independent magazine. Voor zijn werk ontving hij een aantal prestigieuze prijzen, waaronder de Visa d’Or op het internationale fotofestival Visa pour l’Image in Perpignan in 2001 en de oeuvreprijs van het Fonds Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst (BKVB) in 2007/2008.

€ 7,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin € 7,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789079985111
Uitgever
NRC Boeken | Paradox
Druk vanaf
1e
Taal
Nederlands
Bladzijden
173 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Kunst

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema