Alleen in de wind :

Alleen in de wind :

een leven in de twintigste eeuw

In haar jeugd wilde Elisabeth Spanjer (1915) 'leven als een blad in de wind'. Ze groeide op in een links-revolutionair milieu. In de jaren dertig was ze de geliefde van de bekende linkse politicus Henk Sneevliet en correspondeerde ze met Leon Trotski. Tijdens de oorlog werkte ze voor een Duitse filmmaatschappij. Na de oorlog speurde ze samen met haar man Joop Zwart naar informatie over tijdens de besetting verdwenen Nederlanders en smokkelde ze deviezen in opdracht van de Nederlandse regering. Ten tijde van de Koude Oorlog voerde ze actie tegen de communistische regimes en in 1956 reisde ze met hulpgoederen naar het opstandige Hongarije.
Het leven van deze bijzondere vrouw - die les kreeg van Menno ter Braak, bevriend was met Willy Brandt en zich met Karel van het Reve inzette voor Russische dissidenten - biedt een uniek perspectief op de stormachtige twintigste eeuw die zich, net als het leven van Elisabeth Spanjer zelf, niet zomaar laat vangen in begrippen als 'goed' en 'fout'.
Rob Hartmans is historicus. Hij publiceert regelmatig in De Groene Amsterdammer en Historisch Nieuwsblad. Eerder verschenen van zijn hand De Groene van 1877. Geschiedenis van een dwars dagblad en de essaybundel Vaarwel dan!
Over De Groene van 1877:
Volhardend, scherp en kritisch speurwerk. De vaak gecompliceerde geschiedenis is bovendien mooi opgeschreven.' - H.J.A. Hofland in NRC Handelsblad

€ 8,50

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €17,50 aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin € 8,50

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789026320842
Uitgever
Ambo
Druk vanaf
1e
Taal
Nederlands
Bladzijden
264 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Literatuur

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 17,50. 

Bij bestellingen onder de € 17,50 bedragen de verzendkosten €2,95.

Voor verzending naar België wordt € 2,95 gerekend. De verzenkosten van tweedehands boeken bedragen € 2,95.

Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema