Dutch paintings of the seventeenth century in the Rijksmuseum, Amsterdam

Dutch paintings of the seventeenth century in the Rijksmuseum, Amsterdam

Het Rijksmuseum gaat de komende jaren zijn gehele collectie schilderijen ontsluiten door middel van een serie Engelstalige catalogi waarin alle ruim 5500 werken uitvoerig worden besproken en (pagina)groot in kleur afgebeeld.

Het accent in de schilderijenverzameling van het Rijksmuseum ligt op de Hollandse school; niet minder dan zo'n 2000 werken daarvan zijn afkomstig uit de 17de eeuw. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze eeuw aandacht krijgt in maar liefst vier delen, met elk gescheiden banden voor tekst en afbeeldingen. Het eerste deel verschijnt deze winter en omvat 445 schilderijen van kunstenaars geboren tussen 1570 en 1600. Zij waren het die aan de wieg stonden van de Gouden Eeuw, zoals Hendrick Avercamp, Balthasar van der Ast, Hendrick ter Brugghen, Pieter Lastman, Pieter Saenredam en Esaias van de Velde. Een aantal is met een grote kern van werken in de collectie vertegenwoordigd: Jan van Goyen (11 schilderijen), Frans Hals (11), Gerard van Honthorst (9), Frans van Mierevelt (9), Paulus Moreelse (7), Cornelis van Poelenburch (5), Pieter Saenredam (6) en vooral Adriaen van de Venne (16).

Een up-to-date biografie van de meer dan honderd kunstenaars gaat telkens aan de bespreking van hun werk vooraf. De schilderijen bevatten een grote variatie aan thema's en onderzoeksvragen, die vaak in een zekere samenhang gezien kunnen worden. Naast het traditionele kunsthistorische stilistische en iconografische onderzoek speelt ook het materi le (natuurwetenschappelijke) onderzoek een grote rol. Door de gekozen seriematige opzet is het goed mogelijk per deel een samenhangend kunsthistorisch beeld te geven van de artistieke ontwikkelingen in de betreffende periode, waardoor de catalogus tevens de functie van een kunsthistorisch handboek krijgt.

€ 175,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel

2 delen in cassette, vrijwel nieuwstaat.

€ 175,00

We streven naar voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis binnen de ring van Amsterdam.

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789086890279
Uitgever
Nieuw Amsterdam
Druk vanaf
1e
Verschenen
15-11-2007
Taal
Nederlands
Bladzijden
450 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Kunst

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema