Van Milaan naar Amsterdam

Van Milaan naar Amsterdam

de Giro buiten de Italiaanse grenzen

Toen de Giro voor het eerst werd gehouden, bestond Italië nog geen vijftig jaar als zelfstandige natie en vormde het in vele opzichten nog nauwelijks een eenheid. Het was dan ook geen wonder dat de ronde, die tot bijna alle lagen van de bevolking doordrong, een krachtig embleem van nationale identiteit vormde. Dit werd met name duidelijk wanneer het peloton mover de Italiaanse grenzen trok. Meer dan eens had dit iets weg van een symbolische annexatie, hoe tijdelijk deze ook mocht zijn. Het kon dan ook niet uitblijven dat dergelijke bezoekjes, die in 1920 begonnen toen het peloton door Italiaanssprekend Zwitserland trok, een zware politieke lading konden hebben. Mede daardoor speelden sommige van de meest dramatische momenten uit de geschiedenis van de Giro zich geheel of gedeeltelijk buiten de Italiaanse grenzen af, zoals in 1946 toen de renners met stenen en geweerschoten werd belet het betwiste gebied rond Triëst te bereiken. In Van Milaan naar Amsterdam worden niet alleen in de sportieve zin mooiste momenten van deze uitstapjes naar het buitenland beschreven, maar wordt tegelijkertijd duidelijk gemaakt hoe nauw de geschiedenis van de Giro met politieke en sociale ontwikkelingen verweven is, een aspect dat vrijwel nooit ter sprake komt, maar een veel vollediger en interessanter beeld van de Italiaanse ronde geeft dan gewoonlijk gepresenteerd wordt.

€ 9,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel

LET OP: ANDERE COVER!

€ 9,00

Voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Bestel de mooiste boeken, gewoon thuis. #ikleesthuis

ISBN
9789045018706
Uitgever
Atlas Contact, Uitgeverij
Druk vanaf
1e
Verschenen
01-04-2011
Taal
Nederlands
Bladzijden
296 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Sport en spel overig

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema