Sjostakovitsj

Sjostakovitsj

Zijn leven, zijn werk, zijn tijd

Gedurende vrijwel zijn hele leven was Dmitri Sjostakovitsj voor zowel de Oost- als de Westeuropese muziekwereld een omstreden figuur. In het Westen was hij jarenlang de geniale componist in dienst van een totalitair regime. In Rusland ontwikkelde hij zich al snel tot een belangrijke sovjetkunstenaar en zijn symfonieën en opera's werden regelmatig uitgevoerd. Maar zoals voor elke kunstenaar was het ook voor Sjostakovitsj onmogelijk om onder Russische dictatuur in vrijheid te werken. De succesvolle en in politiek opzicht dubbelzinnige opera Lady Macbeth van Mtsenk wekte de woede van Stalin persoonlijk en leverde Sjostakovitsj de eerste publieke veroordeling op. Geschokt en geïntimideerd trok de componist zijn partituur terug en hij antwoordde met zijn Vijfde symfonie: 'Het antwoord van een sovjetkunstenaar op terechte kritiek'. Nauwgezet en met een grote muzikale kennis volgt biograaf Krzysztof Meyer het leven van Sjostakovitsj; hij laat zien hoe een begaafde kunstenaar zich in een dictoriaal regime wist te handhaven en te ontwikkelen. Wat echter ook duidelijk wordt is het tragische lot van een kwetsbaar individu dat gevangenzit tussen waarheid en leugen, tussen kunst en politiek, en Meyer toont feilloos hoe complex en diffuus de positie van Sjostakovitsj was in een omgeving die hem de ene keer bejubelde en de andere keer diep vernederde.

€ 20,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin € 20,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789025408008
Uitgever
Atlas
Taal
Nederlands
Bladzijden
560 pp.
Bindwijze
Linnen band met stofomslag
Rubriek
Muziek

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema