An Meine Kinder

An Meine Kinder

werk en leven van Reinier Saul, ontwerper (1910-1976)

AN MEINE KINDER Grafisch ontwerpster Debbie Saul (1971) kwam jaren geleden in het bezit van de hutkoffer van haar grootvader, Reinier Saul (1910-1977), die opgroeide in Duitsland. Vanwege het opkomende nazisme in 1933 vluchtte hij van Berlijn naar Amsterdam, waar hij zich vestigde als reclametekenaar. In de koffer vond zij behalve persoonlijke brieven, familiefoto’s en een dagboek een schat aan schetsen, ontwerpen en allerlei drukwerk. Aan de hand van deze ego­documenten en het grafische werk reconstrueert Debbie Saul de bijzondere levensgeschiedenis van haar grootvader. An Meine Kinder is het boeiende verhaal over de flamboyante en energieke sfeer van de Golden Twenties in Berlijn, het netwerk van Exil-joden in Amsterdam, het drama van de jodenvervolging en het uiteenvallen van een familie. Maar ook over het optimisme van de wederopbouw, over het naoorlogse modernisme in Nederland en de opkomst van professionele grafische vormgeving. Tegelijkertijd is het een indringend relaas over de steeds weer veranderende omstandigheden, waarin Reinier Saul terechtkwam, over de tragiek van het verlies van de eigen identiteit, eindigend met de onverwacht late zelfmoord als gevolg van een oorlogstrauma. Ter gelegenheid van de uitgave van het boek wordt er in juni 2010 een kleine tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek Amsterdam georganiseerd.

€ 15,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin € 15,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789078670124
Uitgever
99 Uitgevers/Publishers
Druk vanaf
1e
Verschenen
01-04-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
26 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Kunst
Illustraties
Michèle Baudet

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema