Over de ideologie van nieuw-rechts

Over de ideologie van nieuw-rechts

Reeks: Editie Leesmagazijn

Sinds enkele jaren is een nieuw-rechtse ideologie aan het opleven die steeds groter succes weet te behalen. Met de verkiezing van Trump, de stijgende invloed van het Forum voor Democratie van Thierry Baudet en de opkomst van rechts-populistische partijen in heel Europa is duidelijk geworden dat nieuw-rechts zich niet meer aan de zijlijn ophoudt, maar inmiddels is doorgedrongen tot het centrum van de macht. Maar wat betekent deze ideologie? En op welke historische wortels baseert zij zich? In Over de ideologie van nieuw-rechts geeft Stijn Klarenbeek antwoord op deze vragen. Het boek geeft een overzicht van de centrale denkers die de stroming hebben vormgegeven en de politici die nu haar richting bepalen. Er worden verbanden gelegd tussen Amerikaanse organisaties die Trump hebben helpen winnen en Nederlandse groeperingen met overeenkomstige doeleinden. In het boek wordt duidelijk dat er complexe netwerken tussen de Verenigde Staten en Europa bestaan die gezamenlijk hetzelfde doel nastreven: een nieuw-rechtse mars door de instituties die onze samenlevingen volledig moet transformeren, gebaseerd op racisme, seksisme en xenofobie. Hiermee zet nieuw-rechts zich af tegen het ‘cultuurmarxisme’: de voorstelling dat de maatschappij wordt beheerst door linkse activisten die als doel hebben de westerse cultuur te ondermijnen. In Over de ideologie van nieuw-rechts wordt aangetoond dat dit een paranoïde complottheorie is die bovendien antisemitische wortels heeft. Het boek laat ook zien dat de nieuw-rechtse ideologie kan ontsporen in gewelddadig extremisme: de neonazi-betogingen in Charlottesville in de zomer van 2017 en de schietpartij van de Noorse terrorist Anders Breivik zijn voortgevloeid uit dezelfde theorieën als die van de rechts-populistische politici in onze parlementen. Als we de verdere opkomst van nieuw-rechts een halt willen toeroepen moeten we eerst begrijpen waar nieuw-rechts voor staat, en dit boek is daar een aanzet toe,vóór het te laat is en de rechtse mars door de instituties met succes wordt bekroond, en we gaan leven in een donker, verstikkend en intolerant klimaat.

€ 19,95

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Webshop € 19,95

Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis.

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL

ISBN
9789491717604
Uitgever
Editie Leesmagazijn
Druk vanaf
1e
Verschenen
04-07-2019
Taal
Nederlands
Bladzijden
140 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Sociologie

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema