De sociale gemeente?

De sociale gemeente?

een beknopte inleiding tot het gemeentelijk sociaal domein

De sociale gemeente? Een beknopte inleiding tot het gemeentelijk sociaal domein biedt de lezer een inkijk in de drie grote wetten op sociaalrechtelijk terrein die door gemeentebesturen worden uitgevoerd: de Participatiewet, de Wmo 2015 en de Jeugdwet.

De Participatiewet heeft betrekking op werk en inkomen en is het laatste vangnet in de sociale zekerheid. Dit betekent dat alle andere regelingen voorgaan op de Participatiewet, inclusief de beide andere wetten die in dit boek worden behandeld. De Participatiewet is een complexe wet met een enorm uitgebreide jurisprudentie en de uitvoering hiervan kan tot ingewikkelde vraagstukken en procedures leiden. In dit boek wordt een inleiding gegeven in het bijstandsrecht. Daarbij worden onder meer zaken als algemene bijstand, bijzondere bijstand, verplichtingen en boetes besproken.

De Wmo 2015 beoogt mensen zo lang mogelijk zelfredzaam te laten zijn en te laten deelnemen aan de samenleving. Bij zelfredzaamheid moet onder meer gedacht worden aan maatregelen om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, deelname aan de samenleving noemen we ook wel participatie. Het is dus in feite zo dat participatie veel meer in de Wmo 2015 wordt geregeld dan in de Participatiewet. De Wmo 2015 kent vele beleidsmatige aspecten, maar dit boek is met name georiënteerd op de uitvoeringspraktijk van gemeenten en richt zich daarom op het verstrekken van voorzieningen aanr mensen met beperkingen.

In essentie komt de Jeugdwet erop neer dat het gemeentebestuur via de voorradigheid en inzet van algemene en specifieke voorzieningen moet nastreven dat er een klimaat wordt geschapen waarin jeugdigen en hun ouders zo goed mogelijk worden geholpen om jeugdigen veilig op te laten groeien en toe te leiden naar zelfstandigheid. Het accent ligt in dit boek op de jeugdhulp in het vrijwillige kader. Daarin spelen gemeenten een regisserende rol. Dat is niet of veel minder het geval in het zogenaamde gedwongen kader.

Van alle wetten wordt een kort overzicht gegeven van de voorgeschiedenis, de doelstelling en de inhoud van de wet. Bovendien worden in elk hoofdstuk enkele sleutelbegrippen uit de wetten aan de orde gesteld. Kortom, dit boek geeft een belangrijk overzicht van het gemeentelijk sociaal domein, wat voor zowel de startende als de doorgewinterde professional bruikbaar is. Ook andere geïnteresseerden zullen er waarschijnlijk veel van hun gading in kunnen vinden.

€ 29,95

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Winkel € 29,95

Door de coronacrisis is het zeer druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice langer duurt, excuses. We streven naar voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis binnen de ring van Amsterdam.

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789492952042
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
Druk vanaf
1e
Verschenen
14-05-2018
Taal
Nederlands
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Arbeids- en sociale zekerheidsrecht

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema