Aeneis

Aeneis

'Mijn verhaal gaat over oorlog' - zo vangt het verhaal aan over de Trojaanse held Aeneas, door de goden uitverkoren als stamvader van de Romeinen. De Aeneis verhaalt, tegen het decor van de homerische Ilias en Odyssee, van de omzwervingen van Aeneas na de val van Troje. Van de tragische liefdesgeschiedenis van Dido, de moeder van Carthago, en Aeneas, de vader van Rome. Het nationale epos van de Romeinen beschrijft de oorlog, die de grond heeft gelegd voor het mythische ontstaan en de opkomst van het machtige Romeinse rijk. De vermenging van mythe en heldhaftigheid, van oorlog en gehoorzaamheid, van noodlot en tragiek hebben de Aeneis een terechte plaats gegeven in de wereldliteratuur als een onuitputtelijke bron voor de geschiedenis van de westerse cultuur. De Aeneis is door Piet Schrijvers in een episch-lyrische toon vertaald. Het dramatische boek 4 wordt op de CD door Jules Croiset met passie en meeslepend voorgedragen. Piet Schrijvers (1939), geleerd latinist, bevlogen vertaler en stimulerend essayist. Naast de Aeneis vertaalde Schrijvers Vergilius' Georgica, Horatius' Verzamelde gedichten en Lucretius' De natuur van de dingen. Schrijvers' belangrijkste essays zijn in Ik kan de Muzen niet haten bijeengebracht.

Verkocht

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
ISBN
9789065543929
Uitgever
Historische Uitgeverij Groningen
Verschenen
01-01-1996
Taal
Nederlands
Bladzijden
292 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd met stofomslag
Rubriek
Poëzie

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema