Henri Verstijnen (1882-1940)

Henri Verstijnen (1882-1940)

beeldend kunstenaar en theosoof

Het leven en werk van Henri Verstijnen is typerend voor een Nederlandse kunstenaar in de periode 1900-1940. Hij werd geboren in Soekaboemi in een welgestelde Nederlandse familie. Als beeldend kunstenaar worstelde hij zijn hele leven met de strijd tussen zijn artistieke idealen en de noodzaak om met commerci opdrachten in het onderhoud van zijn gezin te voorzien.
Aanvankelijk werkzaam als ceramiekontwerper voor de firma Wahliss in Bohemen en de Soci C mique te Maastricht, ging hjj zich steeds meer toeleggen op het vrije kunstenaarschap. Dieren, de natuur en zijn persoonlijke levensopvatting waren daarbij zijn belangrijkste inspiratiebronnen. Van 1918 tot 1940 was hij werkzaam in Den Haag en actief lid van de Haagse Kunstkring en Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio. Zijn vrije werk onderscheidt zich van tijdgenoten door zijn opmerkelijke grafische experimenten en kleurgebruik.
Wie zich verdiept in het werk van Verstijnen, leert hem kennen als een creatieve duizendpoot, die zich niet graag beperkte tot een bepaald medium. Zijn fantasie, optimisme en humor komen in zijn werk sterk naar voren. Verstijnen werd bij het grote publiek vooral geliefd als karikaturist van 'menselijke' dieren bij de rijmen van Charivarius in De Groene Amsterdammer.
Deze monografie, geschreven door kunsthistorica drs. Audrey Wagtberg Hansen, is de eerste publicatie die aandacht besteedt aan Verstijnen's brede en bijzondere oeuvre. Deze studie is gebaseerd op het persoonlijke archief van de kunstenaar, dat naast foto's en correspondentie ook recepturen voor zijn grafische experimenten omvat,

€ 10,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 10,00

We streven naar voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis binnen de ring van Amsterdam.

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789040082825
Uitgever
Uitgeverij W Books B.V.
Druk vanaf
1e
Verschenen
03-11-2006
Taal
Nederlands
Bladzijden
128 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Monografieën

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema