Van onderbuik tot vingerspitzen

Van onderbuik tot vingerspitzen

Oorsprong en ontwikkeling van ons gevoelsleven

Gevoelens kunnen je boven jezelf doen uitstijgen, maar je ook tot wanhoop drijven. Er is daarom nauwelijks een onderwerp denkbaar dat zo intrigeert als ons gevoelsleven. In dit essay wordt vanuit een drietal perspectieven een tipje van de sluier opgelicht waaronder onze gevoelens zich afspelen. Op de eerste plaats wordt nagegaan hoe in de loop van vele millennia de menselijke soort een rijk palet van gevoelens heeft ontwikkeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van inzichten uit de antropologie, neurowetenschap, cultuurfilosofie en gedragsbiologie. Het tweede perspectief gaat over de wijze waarop ons persoonlijk gevoelsleven vorm krijgt. Door inzichten uit de neurowetenschap te verbinden met die uit verschillende psychologische stromingen én de ontwikkeling van de mens als soort ontstaat een verrassend beeld van de wijze waarop onze gevoelens ontstaan. Omdat dat voor een belangrijk deel onbewust gebeurt, is het van groot belang ons gevoelsleven ook te leren regisseren. Vanuit het derde perspectief wordt gekeken naar de veranderlijk- heid van onze gevoelens. Ze ontstaan en veranderen in voortdurende interactie met de omgeving. Daarbij komt de vraag aan de orde of onze huidige maatschappij een harmonische emotionele ontwikkeling mogelijk maakt. Het antwoord daarop is cruciaal, omdat de kwaliteit van het leven wordt bepaald door de kwaliteit van het gevoelsleven. Dat antwoord ziet er echter niet onverdeeld gunstig uit.

€ 6,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €17,50 aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin € 6,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789075142006
Uitgever
Esstede B.V., Uitgeverij
Druk vanaf
1e
Verschenen
17-12-2018
Taal
Nederlands
Bladzijden
80 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Sociale wetenschap algemeen

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 17,50. 

Bij bestellingen onder de € 17,50 bedragen de verzendkosten €2,95.

Voor verzending naar België wordt € 2,95 gerekend. De verzenkosten van tweedehands boeken bedragen € 2,95.

Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema