27
jun

Presentatie: 'Teleurstellen vergt lef' van Özge Samanci

dinsdag 27 juni 2017 17:00

Presentatie: 'Teleurstellen vergt lef' van Özge Samanci
'Teleurstellen vergt lef' is de prachtige graphic novel van Özge Samanci. Het vertelt het autobiografische verhaal van een jong meisje, dat opgroeit aan de Turkse kust. Haar vader wil dat ze ingenieur wordt, maar Özge heeft daar zo haar eigen ideeën over. Politiek, vriendschap, wetenschap: alle elementen komen op indrukwekkende wijze samen in 'Teleurstellen vergt lef'. Op dinsdag 27 juni om 17:00 uur brengt Özge Samanci een bezoek aan onze winkel. Stuur een mail naar roos@scheltema.nl en dan bent u van harte welkom tijdens deze bijzondere middag!

 

Over 'Teleurstellen vergt lef':

Warm, oprecht en sprankelend Van dit autobiografische verhaal van een opgroeiend meisje aan de Turkse kust kan je hart alleen maar een sprongetje maken. De jonge Özge is dol op de zee en fantaseert over een avontuurlijk leven, terwijl haar ouders van haar een gedegen en voorspelbare carrière eisen. Haar vader wil niets liever dan dat ze, net als haar zus, ingenieur wordt. Özge probeert met vallen en opstaan haar eigen stem te vinden, hetgeen extra wordt bemoeilijkt door de conflicten tussen seculiere en fundamentalistische stromingen en de militaire spanningen in Turkije. Zou ze - net als Jacques Cousteau - diepzeeduiker kunnen worden? Of actrice? Zou ze het iedereen naar de zin kunnen maken, inclusief zichzelf? Een echt coming-of-age - verhaal dus, herkenbaar voor iedereen die zich niet in een hokje wil laten stoppen. In deze verrassende en grappige graphic memoir vertelt Özge haar verhaal via prachtige collages waarin ze beelden van de zee, politiek, vriendschap en wetenschap aan elkaar knoopt.

Over Özge Samanci:

Özge Samancı is universitair docent aan de School of Communication aan de Northwestern University. Ze is geboren in de Turkse stad İzmir en woont momenteel in Chicago in de Verenigde Staten. Ze heeft een brede achtergrond in strips en mediakunst en haar interactieve multimediaprojecten zijn wereldwijd tentoongesteld.

MINDBUSZEUS2 : scheltema